Facebook Pixel Μεγάλος Παναθηναϊκός, μαχητής Ολυμπιακός
| 2016-02-13 09:45:00

Μεγάλος Παναθηναϊκός, μαχητής Ολυμπιακός

Μεγάλος Παναθηναϊκός, μαχητής Ολυμπιακός

Ο Σωτήρης Γεωργίου σχολιάζει τη μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Εφές αλλά και την ελπιδοφόρα εμφάνιση του Ολυμπιακού στη Μόσχα κόντρα στην ΤΣΣΚΑ.
 

Η βραδιά ήταν και για τις δύο ομάδες μας πολύ δύσκολη εξ αρχής αλλά πήγε καλά, αρκετά καλά. Βέβαια ο Ολυμπιακός δεν πήρε το ροζ φύλλο αλλά έδειξε ότι πιθανότατα μπαίνει σε θετικό μομέντουμ και πάλι ενώ ο Παναθηναϊκός έκανε βήμα πρόκρισης. Πάμε να δούμε τα ματς ένα προς ένα ξεκινώντας λόγω νίκης από τον ΠΑΟ.

Ο Τζόρτζεβιτς πήρε το ...διαβατήριο του Ίβκοβιτς (που έχει αρχίσει και κουράζεται μάλλον καθώς για πολλοστή φορά η ομάδα του έπαιζε μπάσκετ αλάνας) και έκανε το καλύτερό του παιχνίδι στον πράσινο πάγκο. Καθώς, όπως είχαμε πει ανήμερα των αγώνων, διάβασε σωστά την Εφές, την πήγε στον τσαμπουκά,την κατέβασε στους 75π και σημάδευε συνέχεια τον Ραντούλιτσα στην εποχή που δεν είχε αντίπαλο στα κυβικά του και ενώ στην άμυνα τον έκρυψε με τον καλύτερο τρόπο.

Ο Παναθηναϊκός πήρε καταρχάς μια τεράστια νίκη για πολλούς λόγους. Μια νίκη βασικά κρισιμότατη βαθμολογικά καθώς δεν ο Κυπελλούχος δεν είχε περιθώρια μετά το σοκ με τον Αστέρα μέσα που όμως είναι καλή ομάδα όπως είδαμε. Και πλέον όπως είναι ο όμιλος, οι "πράσινοι" βρίσκονται σε τροχιά πρόκρισης αφού ήθελαν ένα ματς τουλάχιστον με τις δύο τουρκικές ομάδες μέσα.

Από εκεί και πέρα πρόκειται για μια σημαντική νίκη ψυχολογίας καθώς η ομάδα ηρεμεί μετά την κρίση προ μηνός σχεδόν και περιμένει πια με τους δύο νέους Αμερικανούς που μπαίνουν από την επόμενη αγωνιστική στο ρόστερ και ένα τρίτο (ψηλό) που θα έρθει, την τελική ευθεία με άλλο αέρα. Μάλιστα πήρε και μια καλή σχετικά διαφορά για πιθανή ισοβαθμία με την Εφές.

Διαβασμένος κόντρα στη... σοφτ Εφές
Από εκεί και πέρα ο Παναθηναϊκός κουτσά στραβά έχει μόλις μια γκέλα στο φινάλε του 1ου γύρου. Και βεβαίως θα περιμένει την Φενέρμπαχτσε στην μεθεπόμενη εβδομάδα μετά την διακοπή με άλλο αέρα και βρίσκοντας τους Τούρκους αήττητους με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει.

Είναι μια σημαντική νίκη με πολλές παραμέτρους για τον Παναθηναϊκό και απόλυτα δίκαιη. Διαβασμένος έβαλε την μπάλα μέσα στην ρακέτα με τον Ραντούλιτσα, βρήκε καλά περιφερειακά σουτ όταν ο Σέρβος λογικά κουράστηκε, τον έκρυψε στην άμυνα και ειδικά στο πικ εν ρολ με την εξαιρετική διαχείριση και τα λάθη του Ίβκοβιτς που αντί να σημαδεύει στα αδύνατα πόδια του παίκτη του Παναθηναϊκού όπως στο πρώτο δεκάλεπτο, έπαιζε με μακρινά σουτ και αιφνιδιασμούς στο τρίποντο!

Ομάδα σοφτ η Εφές με τον τσαμπουκά του Παναθηναϊκού όπως είχαμε επισημάνει να την πνίγει και με νεκρά διαστήματα και άναρχο μπάσκετ. Και με τον Παναθηναϊκό να διαχειρίζεται άψογα και την ελλιπέστατη περιφέρεια καθώς ο Διαμαντίδης έμεινε ουσιαστικά εκτός με πρόβλημα στον αχίλλειο και έτσι έβγαλαν όλο το ματς Καλάθης, Φελντέιν και Μποχωρίδης!

Σημαντικό ότι πήρε τα ριμπάουντ, έκοψε τα γρήγορα πρώτα λάθη και έδειξε ότι στα μεγάλα ματς στο ΟΑΚΑ είναι Παναθηναϊκός από τα παλιά πολλές φορές! Ο Ραντούλιτσα κορυφαίος,πολύ καλός ο Καλάθης αλλά δεν επιτρέπεται παίκτης της αξίας του να χάνει 4 λέι απ! Ο Γκιστ με μεγάλο τρίποντο για το +8 σε κρίσιμο σημείο και μεγάλο φόλοου ήταν εξαιρετικός στην άμυνα σε θέση 5. Καλός και ορεξάτος και ο Πάβλοβιτς που είναι αμφίβολος για το μέλλον αλλά και ο Γιάνκβοτις. Χρήσιμος με την εμπειρία ο Φώτσης, θετικός με καλά σουτ ο Φελντέιν. Λίγο έπαιξαν Κουζμιτς, Διαμαντίδης (λ.τ) και Μποχωρίδης. Η Εφές αν δεν βρει καλύτερη διαχείριση από τον Ντούντα (αν ήταν Έλληνας στον πάγκο θα άκουγε ακόμα γκρίνια...) και παίζοντας άναρχα (ο "σοφός" ξέχασε τον Σάριτς, τον Ερτέλ που απέδιδε στο "2" και κυνήγαγε σκορ με τον Μπαλμπάι και άλλα πολλά) θα έχει πρόβλημα πρόκρισης.

Εν μέρει επιτυχία για τον Ολυμπιακό
O Ολυμπιακός πήγε στην Μόσχα για το ματς με την ΤΣΣΚΑ χωρίς άγχος και πέτυχε στο ένα σκέλος. Είχε μια καλή σχετικά εικόνα, προσπάθησε, μόχθησε,πάλεψε αλλά έχασε εύκολα σχετικά. Κρατά ότι δεν του έφυγε ποτέ το ματς και ήταν συνέχεια κοντά αλλά από την άλλη δεν απείλησε και ποτέ ουσιαστικά.

Και παρά τα παράπονα (υπερβολικά πολλές φορές) για την διαιτησία και τις βολές της "αρκούδας", δεν πέτυχε καθόλου στο κομμάτι της άμυνας. Έπρεπε να κατεβάσει την ΤΣΣΚΑ με την καλύτερη επίθεση στην διοργάνωση και έχοντας ο ίδιος ουσιαστικά την κορυφαία άμυνα αλλά δεν το πέτυχε ποτέ.

Ετσι όσο και να πάλευε, η ΤΣΣΚΑ έφτανε στο καλάθι με τον Σφαιρόπουλο να μην ρισκάρει με την αμυντική πεντάδα που γύρισε το ματς με την Χίμκι καθώς φοβήθηκε την άσφαιρη επίθεση. Και φυσικά Σπανούλης και Μάντζαρης έχουν θέμα στην άμυνα και γι αυτό και δεν μπόρεσαν να αναχαιτίσουν την κορυφαία ρώσικη επίθεση.

Πάντως ο Ολυμπιακός ανέβασε ψηλά την ομαδική άμυνα για να μην έχει καλό περιφερειακό σουτ η αντίπαλός του και την κράτησε χαμηλά με 7 τρίποντα αλλά με 50%.Ομως έφαγε εύκολα σουτ από μέση απόσταση καθώς η άμυνά του δεν ήταν επιθετική για να κλέψει μπάλες για το τρανζίσιον ενώ επιθετικά έβαλε 85π καθώς η φετινή ΤΣΣΚΑ δεν παίζει καλή άμυνα.

Γι' αυτό και Πρίντεζης και Σπανούλης ήταν καλοί επιθετικά όπως και ο Χάντερ μέσα στη ρακέτα αλλά και ο Χάκετ με τα 3/3τρ. Ντεφορμέ πάλι ο Μάντζαρης, ο Λοζέσκι θετικός, ελάχιστα έπαιξε ο Μιλουτίνοφ, πάλεψε ο Στρόμπερι, τίποτα ο Παπαπέτρου και δεν έπαιξε καθόλου περιέργως ο Όντομ.

Συνολικά ο Ολυμπιακός πήγε πιο πολύ μας έδωσε την εικόνα α μείνει κοντά στο σκορ παρά να κλέψει το ματς με σκυλίσια άμυνα. Κουβαλά ακόμα τις κάκιστες ήττες από Μπάμπεργκ μέσα και από την Ζαλγκίρις στο Κάουνας αλλά τον βολεύει ότι όλοι έχουν γκέλες και πρέπει να πάρει τα ματς μέσα και τουλάχιστον αυτό στην Γερμανία για την πρόκριση.

Πάντως περιμένει να βρει πάλι φόρμα σε 15 μέρες και ψάχνει ένα καλό σέντερ για να μπει στο κόλπο δυνατά καθώς έδειξε ότι μπορεί να κάνει και ένα μεγάλο διπλό (πχ Βαρκελώνη με την επίσης ντεφορμέ και προβληματική ακόμα Μπάρτσα). 

Πηγή: contra.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags