Facebook Pixel Θέλει μεγάλη μαγκιά και θα είναι μεγάλη μαγκιά…
Ποδόσφαιρο
| 2016-02-25 15:38:00

Θέλει μεγάλη μαγκιά και θα είναι μεγάλη μαγκιά…

Θέλει μεγάλη μαγκιά και θα είναι μεγάλη μαγκιά…

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει το πώς βλέπει το αποψινό μεγάλο παιχνίδι.

Σίγουρα είναι ένα θέμα για απόψε το πως θα μπορέσει να αντιδράσει ο Ολυμπιακός αν η Άντερλεχτ βάλει ένα γκολ και δη αν προηγηθεί 1-0 στο α΄ημίχρονο. Μπορεί μετά ο Ολυμπιακός να βάλει τρία γκολ σε ένα ημίχρονο, ενώ δεν θα έχει βάλει ούτε ένα σε τρία ημίχρονα (με το 0-1 στις Βρυξέλλες); Δύσκολο, βέβαια.

Αλλά μόλις πέρσι η Άντερλεχτ πάλι στα νοκ άουτ του Γιουρόπα Λιγκ, είχε προηγηθεί με 1-0 στο α΄ημίχρονο επί της Ντινάμο μέσα στη Μόσχα και κρατούσε σφιχτά στα χέρια της την πρόκριση, αφού στο Βέλγιο το ματς είχε λήξει ισόπαλο 0-0. Οι Ρώσοι έπρεπε να βάλουν τουλάχιστον δύο γκολ για να περάσουν. Κι έβαλαν τρία, κέρδισαν 3-1 και την απέκλεισαν. Βεβαίως, κάθε φορά δεν θα γίνεται το ίδιο πράγμα στο ποδόσφαιρο, αλλά το παράδειγμα αυτό, ακριβώς ένα χρόνο πριν, δείχνει κάποια πράγματα.

Κι αποδεικνύει, παράλληλα, και ότι στο ποδόσφαιρο δεν ισχύουν πάντα οι «σταθερές». Μέσα σε ένα παιχνίδι όλα μπορεί να γίνουν, αρκεί να παίξεις μπάλα και να είσαι φυσικά και λίγο τυχερός. Το γράφω αυτό γιατί σκεφτόμουν ότι ο Ολυμπιακός έχει βγάλει φέτος ένα μεγάλο κουσούρι στα ευρωπαϊκά του παιχνίδια: έχει παίξει εφτά, έξι στο Τσάμπιονς Λιγκ κι ένα στο Γιουρόπα Λιγκ και από τα εφτά έχει σκοράρει μόνο στο ένα στο α΄ ημίχρονο!!!

Είναι κακό ρεκόρ. Μιλάμε για έξι α΄ ημίχρονα, στα οποία δεν έχει βάλει ούτε ένα γκολ! Και στα δυο με την Μπάγερν και στα δύο με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ και στο εδώ με την Άρσεναλ και στο έξω με την Άντερλεχτ! Μία φορά σκόραρε ο Ολυμπιακός στο ημίχρονο (και προηγήθηκε 2-1 της Άρσεναλ στο Λονδίνο) κι έκανε τη μεγαλύτερή του νίκη…

Θεωρητικά θα είναι καλό να το επαναλάβει σήμερα ο Ολυμπιακός αυτό που έκανε στην Αγγλία. Να πάει προηγούμενος στο ημίχρονο. Θα έχει άλλη ψυχολογία η ομάδα κι ο κόσμος. Και θα γίνουν και πιο βαριά τα πόδια των Βέλγων σε αυτή την περίπτωση. Και νομίζω πως θα το επιδιώξει ο Μάρκο Σίλβα. Το θέμα είναι τι θα του βγει. Γιατί και στα τρία προηγούμενα εντός έδρας παιχνίδια το έκανε, έβαλε δηλαδή την ομάδα να μπει πολύ δυνατά και δεν του «έκατσε» τίποτα!

Με την Μπάγερν ο Ολυμπιακός ως το 25’ ήταν φοβερός. Με την Άρσεναλ το ίδιο. Και με την Ντιναμό κυριάρχησε στο πρώτο 20λεπτο. Όμως, δεν σκόραρε. Κι όχι μόνο δεν σκόραρε, αλλά φορτσάροντας στα πρώτα 20-25 λεπτά, εμφανίστηκε με μεγάλη «κοιλιά» στα μισά του ημιχρόνου. Να θυμίσω ότι οι Κροάτες άνοιξαν το σκορ στο 21’, ότι οι Άγγλοι είχαν δοκάρι στο 25’ και προηγήθηκαν στο 29’ ότι οι Γερμανοί από το 25’ ως το 37’ εύκολα θα μπορούσαν να ισοφαριστούν. Κοινώς, τα ευρωπαϊκά παιχνίδια χρειάζονται διαχείριση πολύ έξυπνη και γνώση ότι τίποτα δεν κρίνεται ως το τελευταίο σφύριγμα.

Σίγουρα αν ο Ολυμπιακός προηγούνταν σε αυτά τα ματς, που θα μπορούσε να είχε προηγηθεί και στα τρία, θα έπαιρναν άλλο ηθικό και κουράγιο οι παίκτες του. Όμως, και πάλι έχει σημασία να μην κάνεις τέτοια «κοιλιά» που συνήθως κάνει ο Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκη μετά το πάντα ενθουσιώδες και δυναμικό του ξεκίνημα. Να υπενθυμίσω ότι πέρσι τέτοιο καιρό την είχε λιώσει τη Ντνίπρο στο ξεκίνημα του αγώνα κι είχε προηγηθεί στο 14’. Αλλά μετά έχασε γρήγορα τον έλεγχο και στο 21’ οι Ουκρανοί σκόραραν και τέλειωσαν την πρόκριση…

Άρα, μετράει να μπεις καλά και να προηγηθείς, όμως δεν έχει νόημα να πας για 20 λεπτά στο 100% και μετά για άλλα 15 λεπτά να μην μπορείς να κρατήσεις το μηδέν. Πρέπει να έχεις ισορροπία σαν ομάδα. Το 1-0 μπορεί να έρθει και στο 44’. Και ακόμη και το 0-0 στο ημίχρονο δεν σε καταδικάζει. Με την Ζάγκρεμπ ο Ολυμπιακός στο β΄το γύρισε από 0-1 σε 2-1. Κι η Ντινάμο Μόσχας στο β΄το γύρισε από 0-1 σε 3-1 με την Άντερλεχτ…

Οι Βέλγοι δεν είναι κανένα θηρίο, αλλά έχουν καλή ομάδα και «φανέλα». Αντιδράει η Άντερλεχτ μέσα στο παιχνίδι, τουλάχιστον εντός έδρας. Στο 2-1 με την Τότεναμ, οι Άγγλοι προηγήθηκαν από το 4’, αλλά ήδη στο 13’ οι Βέλγοι είχαν ισοφαρίσει…Και στο 2-1 με την Γκαραμπάγκ, οι Αζέροι προηγήθηκαν στο 26’, αλλά στο 31’ οι Βέλγοι ήταν μπροστά στο σκορ…Αλλά και στο Καραϊσκάκη πρόπερσι που έχασαν 3-1, ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ στο 33’ κι η Άντερλεχτ ισοφάρισε στο 39’…

Το αποψινό είναι μεγάλο παιχνίδι. Δεν θα κριθεί σε ένα σημείο. Θέλει μεγάλη (ποδοσφαιρική) μαγκιά η πρόκριση. Και θα είναι μεγάλη μαγκιά αν έρθει η πρόκριση.

Πηγή: gazzetta.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags