Facebook Pixel Το ντέρμπι του Στραματσόνι και ο Μπέργκ!
| 2016-02-28 16:00:00

Το ντέρμπι του Στραματσόνι και ο Μπέργκ!

Το ντέρμπι του Στραματσόνι και ο Μπέργκ!

O Tάσος Νικολογιάννης γράφει για τον Στραματσόνι και τον αντίκτυπο, που θα έχει για αυτόν το αποτέλεσμα του ντέρμπι , για το ....γεμάτο κέντρο που πρέπει να έχει απόψε ο Παναθηναϊκός για τον Μπέργκ, που είναι on fire.

 

Αυτό το ντέρμπι το αποψινό με την ΑΕΚ είναι το ντέρμπι του προπονητή του Παναθηναϊκού Αντρέα Στραματσόνι. Η επιτυχία, η η αποτυχία σε αυτόν θα έχει αντίκτυπο. Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος θα αγοράσει χρόνο απέναντι στον κόσμο της ομάδας, για να δουλέψει και να την βελτιώσει. Σε περίπτωση νέας ήττας η αμφισβήτηση στο πρόσωπό του θα είναι ακόμα πιο μεγάλη. Και θα πορευτούμε τις επόμενες ημέρες με γκρίνια και εσωστρέφεια. Μην ξεχνάμε, ότι είναι η πρώτη φορά μετά από χρόνια, που ο Παναθηναϊκός δεν έχει πάρει ντέρμπι . Από την περίοδο 1998-99 ο Παναθηναϊκός κάθε χρόνο κέρδιζε κάποιο ντέρμπι. Φέτος δεν το έχει κάνει σε τρεις ευκαιρίες, που βρήκε. Δεν κέρδισε τον ΠΑΟΚ σε δύο παιχνίδια(ήττα, ισοπαλία), δεν κέρδισε την ΑΕΚ στην Λεωφόρο(ισοπαλία), με τον Ολυμπιακό στην Λεωφόρο το παιχνίδι δεν έγινε. Σήμερα είναι η προτελευταία ευκαιρία να κερδίσει ντέρμπι ο Παναθηναϊκός στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και να βελτιώσει την ψυχολογία του για τη συνέχεια.

Με αυτό το σκεπτικό και βλέποντας την έλλειψη συγκέντρωσης στο τελευταίο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ είναι δεδομένο, ότι ο Στραματσόνι θα προσέξει πολύ την αμυντική λειτουργία της ομάδας. Με στόχο η ομάδα να μην δεχθεί γκολ, πράγμα που αν συμβεί θα αυξήσει πολύ τις πιθανότητες να πάρει το παιχνίδι. Η ΑΕΚ είναι μία ομάδα που παίζει σφιχτά στην άμυνα και δημιουργεί καταστάσεις στην επίθεση με τους γρήγορους Βάργκας, Αραβίδη, Μπαρμπόσα. Αυτό θα θελήσει να αποφύγει ο Ιταλός , για αυτό πιστεύω, ότι τα χαφ θα είναι πιο ….γεμάτα σήμερα. Ενδεχόμενη συμμετοχή του Εσιέν θα στερήσει τρεξίματα από την ομάδα, αλλά θα την βοηθήσει στην κατοχή της μπάλας και στην δημιουργία παιχνιδιού από τον άξονα. Η παρουσία του Ζέκα σίγουρα θα βοηθήσει πολύ την ομάδα και ανασταλτικά και δημιουργικά, αφού ο Ζέκα είναι παντού, αλλά θα πρέπει ο αρχηγός να είναι πιο προσεχτικός στα μαρκαρίσματά του, αφού μέσα σε δύο παιχνίδια είδε δύο φορές κόκκινη κάρτα.

Οσον αφορά την επίθεση είναι πολύ καλό για τον Παναθηναϊκό, που έχει τον Μπέργκ on fire. Ο Σουηδός επιθετικός περνάει το καλό του φεγγάρι με τρία γκολ στα δύο τελευταία του παιχνίδια με Γιάννενα και ΠΑΟΚ. Και ο Μπέργκ συνήθως όταν αρχίσει και σκοράρει κάνει μεγάλα σερί. Στο πρώτο ματς το πλασέ, που επιχείρησε πήγε δοκάρι. Να δούμε σήμερα….

ΥΓ: Για όλους τους προπονητές των μεγάλων ομάδων έχει υπάρξει , η υπάρχει γκρίνια φέτος. Τούντορ, Στραματσόνι και πρόσφατα ο Σίλβα μετά τον αποκλεισμό από την Ευρώπη. Μόνο ο Πογέτ είναι στον ….αφρό. Ενδεχόμενη ήττα της ΑΕΚ σήμερα είναι βέβαιο, ότι θα τον φέρει και αυτόν σε αμφισβήτηση για τις επιλογές του. Στην Ελλάδα είμαστε είναι βέβαιο, ότι θα συμβεί…

ΥΓ2: Για δεύτερο συνεχόμενο ντέρμπι ο Στραματσόνι έχει επιλέξει να μην έχει μπακ στον πάγκο. Εκτός ο Νάνο, ο Χουχούμης και ο Μαρινάκης.Ο Ισπανός σήμερα δεν θα μπορούσε να είναι λόγω ενός προσωπικού θέματος, που τον ανάγκασε να πάει στην Ισπανία , αλλά είναι ρίσκο να πας για δεύτερο συνεχόμενο ντέρμπι χωρίς μπακ στον πάγκο. Ας ελπίσουμε να μην συμβεί τίποτα στην διάρκεια του αγώνα...

Πηγή: gazzetta.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags