Facebook Pixel "Μπορεί για το πρωτάθλημα η ΑΕΚ στο μπάσκετ"!
| 2016-03-22 15:50:00

"Μπορεί για το πρωτάθλημα η ΑΕΚ στο μπάσκετ"!

"Μπορεί για το πρωτάθλημα η ΑΕΚ στο μπάσκετ"!

Ποιος έκανε αυτη την δήλωση;

Σε μια πολύ μεγάλη συνέντευξη για τη μέχρι τώρα παρουσία του στην ΑΕΚ προχώρησε ο Γιούρι Ζντοβτς στην ιστοσελίδα dvenik.si. Μίλησε για όλους και για όλα.

Ακολουθούν αποσπάσματα από την συνέντευξη:

Για τους πρώτους δύο μήνες ως προπονητής στην ΑΕΚ: «Να πω την αλήθεια είχα κάποια πράγματα στο μυαλό μου επομένως ήξερα που πήγαινα. Υπάρχει μεγάλη διαφορά σε σχέση με το τουρκικό μπάσκετ. Η αλήθεια είναι ότι είμαι πολύ ικανοποιημένος από αυτά που έχω συναντήσει. Αν και μπορούμε να πετύχουμε πολλά παραπάνω ακόμα. Το θέμα είναι η σκληρή δουλειά».

Για τις δυσκολίες του να αλλάξει ομάδα στη μέση της σεζόν: «Ηταν δύσκολο. Δεν το…εκτιμάς αν δεν το κάνεις πρώτα. Ολα έγιναν πολύ γρήγορα. Αλλά πρέπει να πω ότι ήδη έχω ξεχάσει την Γκαζιαντεπ. Ηταν κάτι που πρέπει να γίνει και έχει γίνει. Στην Τουρκία υπήρχε σίγουρα μεγαλύτερη ηρεμία και λιγότερη πίεση. Τα πάντα έτρεχαν σύμφωνα με τις επιθυμίες μου. Οχι βέβαια ότι αυτό δε γίνεται στην ΑΕΚ αλλά στην Γκαζιάντεπ ήταν διαφορετικά. Είναι μια ομάδα σημείο αναφοράς στην πόλη αλλά δεν μπορώ να πω ότι περπατούσα στο δρόμο και με ρωτούσαν για το κλαμπ. Στην ΑΕΚ είναι αλλιώς τα πράγματα. Πρόκειται για σύλλογο με τεράστια ιστορία και εκατοντάδες χιλιάδες οπαδούς».

Γιατί πήγε στην ΑΕΚ: «Είναι οι φιλοδοξίες του συλλόγου. Είναι σίγουρα μεγαλύτερες απ” ότι στην Γκαζιάντεπ, η οποία είχε αρχίσει να διαμορφώνει το μπάτζετ της. Αλλά μου αρέσει η πίεση, κάτι που υπάρχει στην ΑΕΚ, όπως π.χ. στην Ολίμπια, στον Ολυμπιακό και στον Παναθηναϊκό. Σε αυτές τις ομάδες δεν έχει σημασία ποιος παίζει ή ποιος είναι ο προπονητής αλλά πρέπει να κερδίζει η ομάδα. Με μια πρώτη σκέψη στην Ελλάδα πάνω από 2 εκ. άνθρωποι ασχολούνται με τα σπορ. Είναι τεράστιο το νούμερο. Εμείς έχουμε χιλιάδες οπαδούς. Είναι εκπληκτικό αυτό που συμβαίνει στα εκτός έδρας ματς. Μας ακολουθεί πάρα πολύς κόσμος. Επίσης ένα θέμα είναι και το σχολείο των παιδιών και η οικογένειά μου. Το σχολείο στην Αθήνα είναι πάρα πάρα πολύ καλό»

Για τον Μάκη Αγγελόπουλο: «Ο πρόεδρος είναι ένας άνθρωπος με φιλοδοξίες. Ο στόχος μας φέτος είναι γιατί όχι να προσπαθήσουμε για το πρωτάθλημα. Ή τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον. Εχουμε την ποιότητα. Η αλήθεια είναι ότι ακόμα βρισκόμαστε σε περίοδο προκειμένου να διαμορφώσουμε την ομάδα και να την…φτιάξουμε ξανά. Αν και έχουμε ήδη βάλει τάξη στο παιχνίδι μας. Εχουμε έναν μίνιμαλ στόχο να είμαστε τρίτοι φέτος μπροστά από τον Αρη. Βέβαια, ακόμα δεν μπορούμε να ξέρουμε σε ποια ευρωπαϊκή διοργάνωση θα παίξουμε του χρόνου. Είναι ακόμα ανοικτό».

Για τον Μάλκομ Αρμστεντ: «Με τον παίκτη δεν είχαμε καμία συνεννόηση. Ημουν μόλις δύο ημέρες στην ομάδα, παίζαμε στη Ρόδο και στη συνέχεια είχε μια πρόταση από την Τουρκία. Είδε ότι ίσως στην ΑΕΚ να μην είχε τον χρόνο που θα ήθελε και επειδή και το συμβόλαιό του ήταν υψηλό, ήμουν υπέρ της αποχώρησής του. Δεν ήταν ο παίκτης που ταιριάζει στη φιλοσοφία μου».

Για την οικονομική κρίση στο ελληνικό μπάσκετ: «Η κατάσταση βελτιώνεται. Κάθε σύλλογος έχει δικαίωμα να έχει έξι ξένους παίκτες που επιλέγονται μετά από σκέψη και προσεκτικές επιλογές. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι στα κορυφαία της Ευρώπης τα τελευταία 30 χρόνια. Είναι πολύ δυνατό τακτικά και υπάρχει physical game. Ακόμα και οι ομάδες που προσπαθούν για την παραμονή έχουν καλούς ξένους παίκτες και μερικούς έμπειρους και πρέπει να προσπαθήσεις πολύ για κάθε νίκη»

Για την ατμόσφαιρα στο γήπεδο: «Πρόσφατα είχαμε ένα μεγάλο ντέρμπι (σ.σ. προφανώς εννοεί αυτό με τον Ολυμπιακό) και η αλήθεια είναι ότι ένιωσα όπως όταν έπαιζα. Η ατμόσφαιρα, οι διαιτητές, η κατάσταση και η εξέλιξη του αγώνα. Ηταν κάτι…γοητευτικό για το ελληνικό μπάσκετ»

Για τον Σάνι Μπετσίροβιτς που είναι στον Παναθηναϊκό: «Είναι πολύ ωραίο να έχεις κοντά έναν άνθρωπο που μπορείς να μιλήσεις την ίδια γλώσσα. Ακόμα και ο Γιούρι Γκόλεματς ήταν εδώ για δύο εβδομάδες και έκανε προπονήσεις. Είχαμε πάει και για δείπνο».

Για τη σχέση με την Εθνική ομάδα της Σλοβενίας από την στιγμή που είναι στην ΑΕΚ: «Η διοίκηση της ομοσπονδίας πήγε σε μια διαφορετική κατεύθυνση και δεν συνεχίζουμε τη συνεργασία. Στόχος είναι να συμμετέχει η Εθνική στις μεγάλες διοργανώσεις. Είχαμε συζητήσει ότι αν κάποια στιγμή ερχόταν μια μεγάλη πρόταση θα το συζητούσαμε για το αν θα έκανα και τα δύο. Να είμαι και στην Εθνική και σε μεγάλο κλαμπ. Ηρθε η πρόταση της ΑΕΚ και κοιτάζοντας πίσω θα έλεγα ότι θα ήταν πολύ δύσκολο να κάνω και τα δύο πράγματα. Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα με μεγάλους στόχους και πολύ δουλειά το καλοκαίρι».

Για το αν θα το συζητούσε με την ΑΕΚ να είναι και στην Εθνική: «Η ΑΕΚ είναι τόσο μεγάλη και οργανωμένη ομάδα που πάντα ακολουθεί τους κανόνες και τους νόμους. Στο τέλος ήταν μια κοινή απόφαση με τους ανθρώπους της Εθνικής να ακολουθήσουμε άλλους δρόμους. Ο Ιγκόρ Κοκόσκοφ είναι ένας προπονητής με εμπειρία και μπορεί να οδηγήσει την ομάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Είναι ο κατάλληλος και έχει γνώσεις. Οι εθνικές δεν είναι σύλλογοι. Είναι κάτι διαφορετικό».

Αν είχε προτάσεις από άλλες ομάδες: «Είχα πρόταση από την Εθνική Γεωργίας και κάποιες επαφές με την Εθνική Ρωσίας. Αλλά δεν μπορώ να πω ότι θα ήμουν πολύ ικανοποιημένος αν ήμουν ακόμα σε εθνική ομάδα. Αν γινόταν αυτό θα ήθελα μόνο να είμαι στη Σλοβενία».

Πηγή: enwsi.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags