Facebook Pixel Φουριόζες και με... 4άρες Σίτι και Άρσεναλ!
Ποδόσφαιρο
| 2016-04-02 19:10:00

Φουριόζες και με... 4άρες Σίτι και Άρσεναλ!

Φουριόζες και με... 4άρες Σίτι και Άρσεναλ!

Τόσο οι "κανονιέρηδες", όσο και οι "πολίτες" είχαν εύκολο έργο σήμερα, συντρίβοντας με 4-0 τις Γουότφορντ και Μπόρνμουθ αντίστοιχα. Οδυνηρή ήττα για Νιούκαστλ

Άρσεναλ-Γουότφορντ 4-0

Αν η σεζόν τελειώσει με τα χέρια αδειανά για τους «κανονιέρηδες» (όπως είναι και το πιθανότερο), τουλάχιστον οι Λονδρέζοι θα έχουν κερδίσει ένα παίκτη από το πουθενά. Μετά το εντυπωσιακό ντεμπούτο (με γκολ) στην βασική ενδεκάδα της Άρσεναλ σε αγώνα Premier League απέναντι στην Έβερτον, ο Άλεξ Αϊγουόμπι συνέχισε στο ίδιο τέμπο, με μία ακόμα εξαιρετική εμφάνιση. Ο Άγγλος επιθετικός με τις ρίζες από την Νιγηρία σκόραρε το πρώτο του γκολ στο Emirates (38’) και πρωταγωνίστησε στο εύκολο 4-0 για την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ.

Τον δρόμο για την νίκη άνοιξε ο Αλέξις Σάντσες με το πρώτο του γκολ στο ίδιο γήπεδο (με κεφαλιά μάλιστα) από τις αρχές Νοεμβρίου, με τον Μπεγερίν (48’, 3-0) να πετυχαίνει κι αυτός το παρθενικό του γκολ στην φετινή Premier League σε ένα από τα πιο ήσυχα φετινά απογεύματα για την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ, που ολοκληρώθηκε στην εκπνοή (90’, 4-0) με εντυπωσιακό γκολ του Γουόλκοτ, μετά από μία ακόμα υπέροχη ασίστ του Τζόελ Κάμπελ.

Μπόρνμουθ- Μάντσεστερ Σίτι 0-4

Ο Μανουέλ Πελεγκρίνι, ωστόσο, δε θέλει να φύγει... ντροπιασμένος από την Μάντσεστερ Σίτι- παρά το γεγονός πως η εικόνα του νυν προπονητή της Μπάγερν να δίνει σκληρές μάχες στο Europa League του 2016-2017 είναι δελεαστική.

Έτσι, το σημερινό παιχνίδι των «Πολιτών» με την Μπόρνμουθ ήταν αυτό που στο Νησί αποκαλούν “must win”. Και, εν τέλει, η Σίτι... won: γκολ ο Φερνάντο στο 7΄, γκολ ο Ντε Μπρόινε πέντε λεπτά αργότερα, άλλο ένα ο Αγκουέρο στο 19΄ (έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Premier που σκοράρει απέναντι σε όλες τις ομάδες του τρέχοντος πρωταθλήματος) και το ο Κολάροφ στις καθυστερήσεις έβαλε το κερασάκι στην τούρτα για το τελικό 0-4.

Μ' αυτή τη νίκη η Μάντσεστερ έφτασε τους 54 βαθμούς, παρέμεινε στην 4η θέση της βαθμολογίας και συνεχίζει να παλεύει για το τελευταίο εισιτήριο που οδηγεί προς το σεντόνι (έστω και μέσω προκριματικών).

Νόριτς - Νιούκαστλ 3-2 

Η χιτσκοκική ήττα με 3-2 από την Νόριτς άφησε τις «καρακάξες» στην προτελευταία θέση και η σωτηρία απέχει πια 6 ολόκληρους βαθμούς για την Νιούκαστλ που βυθίζεται αύτανδρη…

Θα πρέπει να πρόκειται για παγκόσμιο ρεκόρ. Καμία ομάδα δεν πρέπει να έχει χάσει δεχόμενη γκολ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων και των δύο ημιχρόνων! Πριν φτάσουμε όμως στο απίστευτο φινάλε και το τελικό 3-2 προηγήθηκαν μαγικά πράγματα στο «Κάροου Ρόουντ».

Σε ένα ματς αληθινό εξάποντο παραμονής, μία κεφαλιά του Ελβετού στόπερ Τιμ Κλόζε στα χασομέρια του πρώτου ημίχρονου άνοιξε το σκορ για την Νόριτς. Ο Ράφα Μπενίτεθ τράβηξε από το μανίκι τον άσο που λέγεται Αλεξάνταρ Μίτροβιτς και ο Σέρβος τον δικαίωσε. Με κεφαλιά (71’) ισοφάρισε σε 1-1, μα η Νιούκαστλ κράτησε το γκολ αυτό ακριβώς 131 δευτερόλεπτα!

Ένας κεραυνός του Μποκανί έκανε το 2-1, όμως ούτε τότε ο Μίτροβιτς είχε πει την τελευταία του κουβέντα. Ο Σέρβος κέρδισε πέναλτι και ευστόχησε (86’) για να κάνει το 2-2, αλλά ούτε τότε οι «καρακάξες» έμελλε να πάρουν τον βαθμό. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων η αστεία αμυντική της οργάνωση σε φάση διαρκείας, έστρωσε την μπάλα στον Μάρτιν Όλσον που έγινε ο απροσδόκητος ήρωας για το 3-2 που ίσως σημάνει μία ολόκληρη κατηγορία για τα «καναρίνια»

Στόουκ-Σουόνσι 2-2

Θα μπορούσε από σήμερα να κάνει ευρωπαϊκά σχέδια. Σε περίπτωση που κρατούσε το προβάδισμα δύο τερμάτων που είχε στο 53ο λεπτό, η Στόουκ θα πλησίαζε σε απόσταση αναπνοής την έξοδο στο Europa League, μα αρκούσε ένα άθλιο δεύτερο ημίχρονο για να πάνε όλα στράφι.

Οι «πότερς» φάνηκαν να καθαρίζουν εύκολα το ματς με την Σουόνσι όταν προηγήθηκαν από νωρίς με 2-0 χάρη στα γκολ από Αφελάι (13’) και Μπόγιαν (53’), όμως κάπου εκεί κοιμήθηκαν και το πλήρωσαν.

Οι «κύκνοι» απάντησαν με το ίδιο νόμισμα, ισοφάρισαν σε 2-2 με τους Σίγκουρντσον (68’) και Παλόσκι (79’) και με το αποτέλεσμα αυτό, μάλλον η συνέχεια της σεζόν για τις δύο ομάδες αποκτά διαδικαστικό χαρακτήρα. 

Γουέστ Χαμ-Κρίσταλ Πάλας 2-2

Η Κρίσταλ Πάλας όπως όλα δείχνουν, θα σώσει, έστω και τελευταία στιγμή, την κατηγορία, ενώ η Γουέστ Χαμ ίσως να έχασε έδαφος στη μάχη που δίνει για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Στη μεταξύ τους αναμέτρηση στο Λονδίνο, ο Ντιλέϊνι άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους στο 15’, για να ακολουθήσει ανατροπή από πλευράς «σφυριών», με τον Λαντσίνι αρχικά να ισοφαρίζει (18’) και τον Παγέτ με φάουλ να κάνει το 2-1 (41’). Στο 67’ ο Κουγιατέ άφησε με 10’ τους γηπεδούχους, οι οποίοι το πλήρωσαν, καθώς στο 75’ ο Γκέιλ έκανε το 2-2, σκορ που παρέμεινε ως το τέλος.

Τα αποτελέσματα της 32ης αγωνιστικής:

Σάββατο

Άστον Βίλα - Τσέλσι 0-4 (26' Λόφτους-Τσικ, 45'+3 πέν. Πάτο, 46' και 59' Πέδρο)

Άρσεναλ - Γουότφορντ 4-0 (4' Αλέξις Σάντσες, 38' Ιουόμπι, 48' Μπεγιερίν, 90' Γουόλκοτ)

Μπόρνμουθ - Μάντσεστερ Σίτι 0-4 (7' Φερνάντο, 12' Ντε Μπράινε, 19' Αγκουέρο, 93' Κολάροβ)

Νόριτς - Νιούκαστλ 3-2 (45' Τιμ Κλόζε, 74' Εμ'Μποκανί, 93' Όλσον / 71' και 88' πέν. Μίτροβιτς)

Στόουκ - Σουόνσι 2-2 (13' Αφελάι, 53' Μπόγιαν / 68' Σίγκουρντσον, 79' Παλόσκι)

Σάντερλαντ - Γουέστ Μπρομ 0-0

Γουέστ Χαμ - Κρίσταλ Πάλας 2-2 (18' Λανσίνι, 41' Παγέτ / 15' Ντιλέινι, 75' Γκέιλ)

Λίβερπουλ - Τότεναμ (19:30)

Κυριακή

Λέστερ - Σαουθάμπτον (15:30)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Έβερτον (18:00)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags