Facebook Pixel Για πλέι... ωΧ αυτή η ΑΕΚ
| 2016-04-03 20:54:00

Για πλέι... ωΧ αυτή η ΑΕΚ

Για πλέι... ωΧ αυτή η ΑΕΚ

Άλλο ένα στραβοπάτημα για την ΑΕΚ, μετά την ήττα στο Αγρίνιο. Η Καλλονή υποχρέωσε την Ενωση σε λευκή ισοπαλία με τους "κιτρινόμαυρους" να διαμαρτύρονται για πεντακάθαρο πέναλτι του Ούκα στις καθυστερήσεις, αλλά να προβληματίζουν με την εικόνα τους ενόψει πλέι οφ.

Δεν συνήλθε ποτέ η ΑΕΚ μετά τη σφαλιάρα από τον Παναιτωλικό. Η Ένωση δεν μπόρεσε να πάρει τη νίκη ούτε στην έδρα της υποβιβασμένης Καλλονής, παρουσιάζοντας τα ίδια γνωστά προβλήματα , για τα οποία αν δεν βρει λύσεις, θα τα βρει μπαστούνια στα πλέι οφ.

Με Τζιμπούρ και... νάνο

Πολλές εκπλήξεις επιφύλαξε για την αρχική 11άδα της ΑΕΚ ο Γκουστάβο Πογιέτ. Ο Ουρουγουανός τεχνικός άφησε στον πάγκο Αραβίδη-Γιόχανσον και έριξε στη μάχη Τζιμπούρ και Μπουονανότε με τον πρώτο να παίζει στην κορυφή της επίθεσης και τον δεύτερο ως επιτελικός μέσος. Στις υπόλοιπες θέσεις δεν υπήρχε κάποια φοβερή αλλαγή, εκτός από την επιστροφή του Μπαρμπόσα στο αριστερό φτερό, μετά την εξέτιση της ποινής του.

Η ΑΕΚ είχε τον πρώτο λόγο στο πρώτο ημίχρονο και φρόντισε να κάνει από πολύ νωρίς αισθητή την παρουσία της (χαμένη ευκαιρία Τζιμπούρ στο 1' μετά από παράλληλη πάσα του Μπουονανότε). Οι “κιτρινόμαυροι” αν και και κυκλοφόρησαν καλά την μπάλα και τη μετέφεραν μέχρι την εστία του Δαύκου, αντιμετώπισαν αρκετές δυσκολίες στη δημιουργία φάσεων (μετά το 15'), αφού οι γηπεδούχοι είχαν κλείσει καλά τους διαδρόμους. Όποτε η Ένωση προσπάθησε να γίνει απειλητική μέ μακρυνά σουτ (Μπουονανότε, Βάργκας) αλλά και στημένες φάσεις. Όταν δόθηκαν ευκαιρίες στους”κιτρινόμαυρους”, αυτοί τις χαράμιζαν με κακές τελικές προσπάθειες. Ειδικά στη φάση του 6ου λεπτού, ο τερματοφύλακας της Καλλονής έκανε δώρο στην Ένωση, χάνοντας την μπάλα μέσα στα χέρια του, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, ο Κολοβέτσιος όμως δεν το εκμεταλλεύτηκε και έστειλε την μπάλα άουτ, προ κενής εστίας.

Μαύρα χάλια...

Η εικόνα της ΑΕΚ ήταν προβληματική και στο δεύτερο μέρος. Ο Μπουονανότε ήταν κινητικός και βοήθησε δημιουργικά, όπως σημαντικές βοήθειες προσπάθησαν να δώσουν ο Βάργκας με τον Μάνταλο. Όποτε όμως έδιναν μπαλιές μπροστά, ο Τζιμπούρ δεν μπορούσε να τις εκμεταλλευτεί, αφού ήταν πάντα μία ταχύτητα κάτω από τους αμυνόμενους. Ο Πογιέτ προβληματίστηκε και έριξε αρχικά τον Αραβίδη (αντί του Μπαρμπόσα) και στη συνέχεια έβγαλε τον Αλγερινό, εισάγοντας στο παιχνίδι τον Πέκχαρτ. Δεν είχε άλλωστε και καλύτερο επιθετικό από τον Τσέχο.

Αυτό ήταν. Με το που μπήκε ο ψηλός οι “κιτρινόμαυροι” άρχισαν τις γιόμες με στόχο να τον βρούνε και να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για γκολ. Το θέμα είναι, ότι η ΑΕΚ δεν ήταν συγκεντρωμένη στο τελευταίο δεκάλεπτο και κινδύνεψε να το... φάει σε δύο φάσεις με διαφορά ενός λεπτού (80', 81' Κάρσλον στην πρώτη επενέβη ο Μπαρόχα).

Οι τυφλοί είδαν, ο Θάνος όχι...

Η ευκαιρία του αγώνα χάθηκε στο 84' για την ΑΕΚ προκειμένου να πάρει το παιχνίδι! Ο Μπουονανότε έπιασε σουτ αλλά η προσπάθειά του σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Δαύκου. Οι κιτρινόμαυροι διαμαρτύρονται για πέναλτι σε χέρι του Ούκα στο 93', ο Θάνος όμως δεν είδε τίποτα. Αυτό όμως δεν αναιρεί την κακή εμφάνιση του Δικεφάλου. Έτσι παρέμεινε το 0-0 και η Ένωση δεν εκμεταλλεύτηκε την ήττα του ΠΑΟΚ στη Νέα Σμύρνη.


Καλλονή (Νίκος Καραγεωργίου): Δαύκος, Μίκιτς (83' Σπυρόπουλος), Βαλιός, Αναστασιάδης, Γκόλιας, Μπλάζιτς, Καλτσάς, Γεωργίου, Μανούσος (79' Κάρλσον), Φαβάλι (86' Ούκα), Γιορέντε.

AEK (Γκουστάβο Πογέτ): Μπαρόχα, Γκάλο, Άρθο, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Σιμόες, Μπουονανότε, Μάνταλος (85' Γιόχανσον), Βάργκας, Μπαρμπόσα (64' Αραβίδης), Τζιμπούρ (77' Πέκχαρτ).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags