Στι νίκες επέστρεψε η ΑΕΚ μετά από 3 αγωνιστικές. Παρότι δεν υστερούσε αριθμητικά για 30 λεπτά στο δεύτερο μέρος, η Ένωση επικράτησε 2-0 του Πανιωνίου, ο οποίος παρότι δεν είχε κίνητρο (δεν του δόθηκε η άδεια να παίξει στα πλέι οφ) ήταν ανταγωνιστικός.

Έκπληξη με Μπαρμπόσα

Με αλλαγές σε σχέση με το ματς στη Λέσβο παρέταξε την ΑΕΚ ο Γκουστάβο Πογιέτ. Ο Ουρουγουανός δεν είχε στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Σιμόες. Έτσι τοποθέτησε ως κόφτη τον Κορδέρο. Ο Μπαρόχα διατηρήθηκε κάτω από τα γκολπόστ και τα ακραία μπακ αποτέλεσαν ο Γκάλο με τον Ντίντακ. Εσωτερικοί μέσοι έπαιξαν Μάνταλος με τον Γιόχανσον, στην αριστερή πτέρυγα τοποθετήθηκε ο Μπουονανότε, στη δεξιά ο Βάργκας (εναλλάσονταν στις πλευρές) και στην επίθεση επανήλθε ο Αραβίδης με τον Τζιμπούρ να μένει στον πάγκο. Φυσικά έκπληξη αποτέλεσε το γεγονός, ότι ο Μπαρμπόσα δεν ξεκίνησε βασικός.

Αποκρουσάρα, δοκάρι και γκολ που δεν μέτρησε

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης οι δύο ομάδες έκαναν αναγνωριστικό παιχνίδι και ήταν αρκετά διστακτικές στις κινήσεις τους. Η συνέχεια όμως ήταν πολύ διαφορετική. Η ΑΕΚ ξύπνησε μετά το 10ο λεπτό, όταν και ο Μπουονανότε έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία του αγώνα. Η Ένωση ανέπτυξε μία υποτυπώδη πρωτοβουλία και προσπάθησε να γίνει απειλητική από τα άκρα. Ο Πανιώνιος όμως είχε κλείσει πολύ καλά τους διαδρόμους προς την εστία του Διούδη, ο οποίος έκανε φοβερή απόκρουση σε σουτ του Βάργκας στο 19'. Στην εξέλιξη της συνάντησης οι “κυενάρυθροι” ισορρόπησαν, βγήκαν μπροστά και στο 23' βρήκαν σε αντεπίθεση ρήγματα στην άμυνα της ΑΕΚ. Ο Ασαριφάρντ σκόραρε, αλλά το γκολ δεν μέτρησε ως οφσάιντ, σε μία φάση που σίγουρα ήταν πολύ οριακή και θα ξεσηκώσει συζητήσεις. Αναμφισβήτητα η μεγαλύτερη ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο έγινε στο 28', όταν η προσπάθεια του Γιόχανσον, ύστερα από γύρισμα του “νάνου” σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Αποβολή και... γκολ ο ψηλός!

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ είχε την απόλυτη κυριαρχία και αν δεν ήταν τόσο άστοχη στην τελική προσπάθεια ίσως να είχε πετύχει αρκετά γκολ. Παρότι τα πράγματα όμως δεν κύλησαν ομαλά για τους “κιτρινόμαυρους” η τύχη ήταν με το μέρος τους. Στο 70' οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 παίκτες λόγω της αποβολής (με δεύτερη κίτρινη) του Κορδέρο. Δύο λεπτά αργότερα η Ένωση προηγήθηκε στο σκορ, σε μία φάση που πρωταγωνίστησαν οι δύο αλλαγές του Πογιέτ. Ο Μπαρμπόσα έβγαλε σέντρα από αριστερά και ο Πέκχαρτ έβαλε την προβολή με τακουνάκι και νίκησε τον Διούδη.

Η συνέχεια ήταν αναμενόμενη! Η ΑΕΚ έπαιξε φουλ... άμυνα για να κρατήσει το 1-0 (βγήκε Μπουοναότε και μπήκε Λαμπρόπουλος), κάτι που έχει μάθει να το κάνει πολύ καλά με τον Γκουστάβο Πογιέτ. Ο Πανιώνιος βγήκε μπροστά για να ισοφαρίσει και έμεινε εκτεθειμένος στα μετόπισθεν, κάτι που το πλήρωσε στο 80'. Η Ένωση χτύπησε σε αντεπίθεση, ύστερα από βαθιά μπαλιά, ο Πέκχαρτ μπήκε περιοχή, σούταρε με το αριστερό και παρά την κόντρα στον Τασουλή η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για το 2-0, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ.

Έτσι η Ένωση επέστρεψε στις νίκες μετά από 3 αγωνιστικές χάρη στα δύο τέρματα του υψηλόσωμου Τσέχου, του οποίου την βοήθεια στο σκοράρισμα έχει ανάγκη η ομάδα του Δικέφαλου αετού, ενόψει πλέι οφ. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Πανιωνίος ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 10 παίκτες μετά την αποβολή του Μπακασέτα στο 92' με δεύτερη κίτρινη.

 


ΑΕΚ (Πογιέτ): Μπαρόχα, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Άρθο, Ντίντακ, Κορδέρο, Μάνταλος, Γιόχανσον, Μπουονανότε (74' Λαμπρόπουλος), Βάργκας (67' Μπαρμπόσα), Αραβίδης (67' Πέκχαρτ)

Πανιώνιος (Ουζουνίδης): Διούδης, Βλάχος, Πατσατζόγλου, Οικονόμου, Τασουλής, Κόρμπος (79' Βιγιάλμπα), Σιώπης, Μπακασέτας, Μασούρας (75' Μπαργκάν), Καθάριος (68' Καραμάνος), Ασαριφάρντ