Στην κεκλεισμένων των θυρών Τούμπα ο Βλάνταν Ίβιτς παρέταξε τον ΠΑΟΚ με τους Βελλίδη, Κίτσιου, Βίτορ, Τζαβέλλα, Λέοβατς, Κάτσε, Τζιόλη, Χαρίση, Πέλκα, Μακ και Ροντρίγκες, ενώ ο Λεβαδειακός υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Φαράντου, μετά την αποχώρηση του Άκη Μάντζιου, ξεκίνησε με τους Μοσχονά, Τσουρίκοβ, Μανωλά, Τριποτσέρη, Μουλόπουλο, Μάγκα, Γιακουμάκη, Μπελζαγκουανί, Ατζαγκούν και Μάντζιο.

Άδειο ματς σαν την Τούμπα...

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε από το ξεκίνημα να πάρει τον έλεγχο, αλλά η πρώτη φάση ανήκει στον Λεβαδειακό. Στο 8ο λεπτό ο Μαχαίρας βρήκε χώρο έξω από την περιοχή, σούταρε, αλλά ο Βελλίδης μπλόκαρε. Ο Δικέφαλος του Βορρά κυκλοφορούσε την μπάλα, χωρίς να μπορεί να βρει διαδρόμους προς την εστία του Μοσχονά και με τις μεγάλες φάσεις του να έρχονται στο δίλεπτο 33'-34'.

Στην πρώτη ο Χαρίσης έπιασε το σουτ και ανάγκασε τον κίπερ του Λεβαδειακού να πέσει και να διώξει σε κόρνερ, ενώ στο 34' ο Λέοβατς εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά, ο Τζιόλης έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και τροφοδότησε τον Ροντρίγκες, που έπιασε νέα κεφαλιά, με τον Μουλόπουλο να διώχνει πάνω στη γραμμή.

Στο 44' ο Πέλκας έκανε την κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, στην τελευταία αξιόλογη στιγμή στο πρώτο ημίχρονο στην Τούμπα.

Ένα δεκάλεπτο έδωσε τη νίκη!

Πιο ορεξάτος σε σχέση με το πρώτο μέρος εμφανίστηκε στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ, που στο 51' θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ όταν ο Μακ βρήκε τον Ροντρίγκες, ο οποίος δεν πρόλαβε τον Μοσχονά, που παραχώρησε κόρνερ. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 57' είδαν τον Μακ να σουτάρει, αλλά να στέλνει την μπάλα δίπλα από τα δοκάρια του Μοσχονά.

Οι παίκτες του Ίβιτς εξακολουθούσαν να έχουν το πάνω χέρι στο ματς, εντούτοις οι φάσεις που δημιουργούσαν μπροστά στα καρέ των Βοιωτών ήταν με το σταγονόμετρο. Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 80ο λεπτό για να γλιτώσει ο ΠΑΟΚ από νέες περιπέτειες στην μάχη για τα πλέι οφ.

Πώς έγινε η φάση; Ο Κάτσε έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και ο Λέοβατς με ωραίο σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μοσχονά για να βάλει μπροστά τον ΠΑΟΚ και να διώξει το άγχος από τους συμπαίκτες του. Στο 86' ο Ροντρίγκες σούταρε από δύσκολη γωνία, αλλά ο Μοσχονάς έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 89' ο Μακ σφράγισε τη νίκη για τον ΠΑΟΚ με σουτ μέσα από την περιοχή, ύστερα από γύρισμα του Λέοβατς, διαμορφώνοντας το τελικό 2-0 που έφερε τον Δικέφαλο του Βορρά μια ανάσα από την εξασφάλιση των πλέι οφ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ: Βελλίδης, Κίτσιου, Βίτορ, Τζαβέλλας, Λέοβατς, Τζιόλης, Κάτσε (91' Τσίμιροτ), Χαρίσης, Ροντρίγκες (92' Κούστα), Πέλκας (61' Κοροβέσης), Μακ

Λεβαδειακός: Μοσχονάς, Τσουρίκοφ, Μανωλάς, Τριποτσέρης, Μουλόπουλος, Μάγκας (61' Τόπι), Μαχαίρας, Ατζαγκούν (85' Μίνγκας), Γιακουμάκης, Μπελγκαζουανί (46' Παππάς), Μάντζιος