Facebook Pixel ΣΟΚ: "Δεν παίζει Β' Εθνική ο Άρης"!
| 2016-04-14 22:00:00

ΣΟΚ: "Δεν παίζει Β' Εθνική ο Άρης"!

ΣΟΚ: "Δεν παίζει Β' Εθνική ο Άρης"!

"Κεραυνός" στην ιστορική ομάδα έριξε μέλος της ΕΕΑ! Γιατί δεν μπορούν οι Κίτρινοι να αγωνιστούν στη Football League; Δείτε τις δηλώσεις που άναψαν φωτιές στο σύλλογο...

Την άποψη ότι αν δεν γίνει η εκκαθάριση της παλαιάς ΠΑΕ δεν μπορεί ο Άρης να παίξει στη Football league εξέφρασε η Ειρήνη Μαρούπα.

Το μέλος της ΕΕΑ έβαλε νέες φωτιές στο ζήτημα, μετά την αναβολή της υπόθεσης για την άδεια συμμετοχής του συλλόγου της Θεσσαλονίκης στην επαγελματική κατηγορία και εν ολίγοις υποστήριξε ότι δεν θα πάρει πιστοποιητικό!

Αναλυτικά όσα είπε στο «Αθλητικό Metropolis 95,5 fm»:

Για τη επίσημη επικοινωνία με τους ανθρώπους του Άρη: «Ήταν η πρώτη επίσημη επικοινωνία. Δεν είναι κομψό να παρουσιάζω συμπεράσματα. Εξάλλου η Επιτροπή είναι συλλογικό όργανο που βγάζει αποφάσεις κατά πλειοψηφία. Θέλω να μάθει ο κόσμος όμως ότι θεωρώ πολύ σημαντικό όποιοι εκπροσωπούν τον Άρη, είτε είναι δικηγόροι, είτε είναι σωματείο, είτε είναι επιχειρηματίες ή παράγοντες, πρέπει να αποφασίσουν και να ξεκαθαρίσουν τι ακριβώς θέλουν. Θέλουν να ολοκληρώσουν την εκκαθάριση και να συστήσουν νέα ΠΑΕ; Να το πληροφορήσουν αυτό στον κόσμο του Άρη και την Επιτροπή».

Για τις κινήσεις που κάνουν οι άνθρωποι του Άρη: «Θα συμπεράνουμε ότι θέλουν να κάνουν την εκκαθάριση, όταν επισήμως θα μας πουν τι θέλουν. Από τη μία υπάρχουν διχογνωμίες σχετικά με τον δρόμο που τραβάνε. Αν είναι ο δρόμος της εκκαθάρισης ή ο δρόμος της ΠΑΕ Λάρισα. Ότι θα φτιάξουν μία νέα ΠΑΕ στα πρότυπα της Λάρισα, χωρίς να ολοκληρώσουν την εκκαθάριση. Δεν έχω καταλάβει αν έχουν αποκλείσει τον συγκεκριμένο δρόμο. ΑΦΜ δεν μπορούν να αποκτήσουν χωρίς να δώσουμε άδεια. Πρέπει να αποφασίσουν τι θέλουν και να το πουν στον κόσμο, ώστε να αποφασίσει ο κόσμος ότι αυτό είναι η λύση ή ότι το άλλο δεν είναι η λύση».

Για τη συζήτηση που έγινε παρά την αναβολή που ζήτησε ο Άρης: «Με εξέπληξε το αίτημα αναβολής. Δεν το κατάλαβα αυτό. Εξεπλάγην. Μετά έγινε συζήτηση. Είπαμε κάποια πράγματα. Ελήφθησαν κάποια έγγραφα που είχαμε ζητήσει. Σαν Επιτροπή θα προχωρήσουμε με δικιά μας πρωτοβουλία, γιατί είμαστε αρωγός στην προσπάθεια. Δεν γίνεται να κάνουμε εμείς όλη την προσπάθεια».

Για το γεγονός ότι πρέπει να βαδίσουν όλοι μαζί: «Έχουν γίνει τα βήματα, αλλά καθυστέρησαν πάρα πολύ. Πρέπει να αποφασίσουν πρώτα. Να το πουν στους οπαδούς του Άρη, να το πουν στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, ώστε να βαδίσουμε όλοι μαζί προς την ίδια κατεύθυνση».

Για το αν είναι πρόβλημα το γεγονός ότι ο Καρυπίδης είναι ακόμα μεγαλομέτοχος της Βέροιας: «Εμένα δεν με προβληματίζει. Αυτό θα πρέπει να το έχει ξεκαθαρίσει μέχρι τη στιγμή που θα μπορεί να συσταθεί νέα ΠΑΕ στο ερασιτεχνικό σωματείο του Άρη. Οπότε εκεί θα πρέπει να επιλέξει. Ο νόμος μιλάει για κόλλημα να είσαι μέτοχος ή στο διοικητικό συμβούλιο δύο ΠΑΕ συγχρόνως. Άρα μέχρι το στάδιο που θα συσταθεί νέα ΠΑΕ δεν υπάρχει κόλλημα. Όταν θα πάρει άδεια για να συσταθεί θα πρέπει να διαλέξει που θα είναι. Υπήρξαν άλλα μέλη που αναρωτήθηκαν γι’ αυτό. Εγώ νομίζω ότι δεν υπάρχει λόγος να φύγει κάποιος από κάπου, αν δεν υπάρχει κάτι καινούριο για να πάει. Δεν είναι σημαντικό αυτό. Το σημαντικό είναι αυτό που λέω. Θα πρέπει να ξεκαθαριστεί αν πραγματικά θέλει το σωματείο και αν πραγματικά υπάρχει επιχειρηματίας που θέλει να φτιάξει νέα ΠΑΕ και που επομένως θέλει πολύ γρήγορα να συντονίσει και να ολοκληρώσει την εκκαθάριση, ώστε να υπάρξει αυτή η δυνατότητα. Μην μπερδευόμαστε όλοι μεταξύ μας. Και εμένα που με βγάζετε στα ραδιόφωνα συνέχεια και οι οπαδοί που τρελαίνονται και λένε τι θα γίνει».

Για το αν υπάρχει δυνατότητα σύστασης νέας ΠΑΕ, ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί η εκκαθάριση: «Νομίζω ότι είμαι απολύτως ξεκάθαρη. Και στα προηγούμενα στάδια ήμουν ξεκάθαρη. Μάλιστα, απορούσα γιατί οι υπόλοιποι δεν ήταν ξεκάθαροι. Έχω συμμετάσχει σε αρκετές ραδιοφωνικές εκπομπές στη Θεσσαλονίκη και μου έκανε εντύπωση ότι παράγοντες που χειρίζονται ζητήματα της εκκαθάρισης του Άρη επέμεναν ότι υπάρχει η δυνατότητα της σύστασης νέας ΠΑΕ, ενώ δεν έχει γίνει η εκκαθάριση. Έχω συμμετάσχει σε ραδιοφωνική εκπομπή με άνθρωπο που χειρίζεται υποθέσεις του Άρη, ο οποίος επέμενε να λέει ότι είναι γνώμη μου αυτό και όχι απόφαση. Είναι συνολική απόφαση. Όλοι μαζί πρέπει να αποφασίσουμε και κυρίως ο επιχειρηματίας που ενδιαφέρεται να αναλάβει, αλλά και το σωματείο. Αυτοί έχουν την τελική ευθύνη και τον τελικό λόγο. Οι υπόλοιποι είναι οι νομικοί παραστάτες τους, που τους επιλέγουν και τους δίνουν την κατεύθυνση που θα βαδίσουν και με ποιον τρόπο. Η τελική ευθύνη ανήκει στον επιχειρηματία και στο σωματείο. Να ξεκαθαρίσουν τι ακριβώς θέλουν».

Για την υπόθεση του προπονητικού κέντρου στο Ρύσιο: «Είναι γεγονός ότι το ζήτημα του πλειστηριασμού του προπονητικού κέντρου έχει καθυστερήσει και εκ μέρους του Δημοσίου. Το ΙΚΑ και η Εφορία, ως Δημόσιο, είχαν την ευθύνη αμέσως μετά την κατάσχεση να προχωρήσουν στην έκδοση προγράμματος πλειστηριασμού και να ορίσουν ημερομηνία. Ήδη η Επιτροπή παίρνει μέτρα και απόφαση και θα κάνει τα βήματα στους ανθρώπους που καθυστέρησαν να βγάλουν το πρόγραμμα πλειστηριασμού. Μπορούμε να τους υποδείξουμε ότι θα πρέπει να προχωρήσουν τη δουλειά που ξεκίνησαν. Μπορούν να την τελειώσουν. Είναι η πρώτη φορά που έχει χρειαστεί να έχω τόσες πολλές φορές δημόσιο λόγο. Είναι η πρώτη φορά που χρειάστηκε τόσες πολλές φορές να έρθω σε αντιπαράθεση με δικηγόρους, με δημοσιογράφους κτλ, ώστε να τους πείσω ότι πρέπει να βαδίσουμε μαζί για να έχουμε το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα».

Για την αναβολή που ζήτησε ο Άρης: «Δεν μου αρέσει να αφήνω να εννοείται τίποτα και δεν είμαι άνθρωπος των υπονοουμένων. Με εξέπληξε το γεγονός ότι ζητήθηκε αναβολή. Δεν το περίμενα. Δεν φανταζόμουν ότι σε αυτό το ύστατο χρονικό σημείο που έχουμε φτάσει -πριν το Πάσχα που επέρχεται μία δυσλειτουργία παντού- θα υπήρχε λόγος να έχουμε και άλλη καθυστέρηση. Αυτή τη στιγμή έχουν ζητήσει ήδη την αίτηση άδειας για εκποίηση του ακινήτου. Για τη χρονική στιγμή που μιλάμε έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, απλώς έχει καθυστερήσει πάρα πολύ. Εμείς θα ζητήσουμε από το ΙΚΑ και την Εφορία να βγάλουν πρόγραμμα πλειστηριασμού. Είδα ότι και οι δικηγόροι του ΙΚΑ είχαν ζητήσει αναβολή στη δικάσιμο. Σε αυτήν την υπόθεση έχω μείνει άφωνη που κανείς δεν θέλει να γίνει τίποτα».

Για το αν μπορεί να επισπευσθεί η διαδικασία: «Θα πάρουμε μια απόφαση στην επόμενη συνεδρίασή μας, διά της οποίας θα μπορεί να επισπευσθεί η διαδικασία, ακόμα και σε επίπεδο έκδοσης απόφασης. Είπα και στους ανθρώπους που ήρθαν ότι αυτός έπρεπε να ήταν στόχος που θα είχε ο Άρης, προσφεύγοντας ο ίδιος στην Επιτροπή, και όχι να περιμένει να τον καλέσουμε εμείς. Θα μπορεί να πάει στον πρόεδρο που δίκασε, ώστε να καταλάβει το επείγον του θέματος και να βγάλει μια απόφαση σε δύο εβδομάδες».

Για το αν μπορεί να πάρει άδεια ο Άρης, χωρίς να έχει ολοκληρώσει την εκκαθάριση: «Όχι, δεν μπορεί. Νομίζω ότι το ξεκαθάρισε σήμερα και ο πρόεδρος και τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής. Δεν μπορώ να μπω σε αυτήν τη διαδικασία. Έχουμε ένα στόχο, που είναι η ολοκλήρωση της εκκαθάρισης. Ας δουλέψουμε πάνω σε αυτό, όλοι μαζί με όλες μας τις δυνάμεις. Μετά θα δούμε αν δεν συμβεί αυτό, τι άλλο μπορεί να γίνει. Δεν υπάρχει άλλο περιθώριο. Η ολοκλήρωση της εκκαθάρισης είναι προϋπόθεση για οτιδήποτε. Ας δουλέψουμε πάνω σε αυτό».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags