Facebook Pixel Όλοι αδικούν τον Μπεργκ
| 2016-04-18 14:44:00

Όλοι αδικούν τον Μπεργκ

Όλοι αδικούν τον Μπεργκ

Ο Λάμπρος Γκαραγκάνης γράφει για τον καλύτερο και πιο αδικημένο, ταυτόχρονα, παίκτη της ελληνικής Σούπερ Λίγκας: Τον Μάρκους Μπεργκ…

Επί εποχής Γιάννη Αλαφούζου η έλευση του Σουηδού επιθετικού είναι από τις ελάχιστες ευχάριστες νότες στο «τριφύλλι». Ο Μπεργκ βοηθήθηκε και βοήθησε τον Παναθηναϊκό και δεν γίνεται η αναφορά τυχαία σε παρελθοντικό χρόνο. Η θητεία του στους «πράσινους» δεν έχει τελειώσει, ωστόσο υπάρχει το δικαίωμα να καταγραφεί η άποψη-τοποθέτηση πώς μοιάζει σχεδόν απίθανο να συνεχίσει στην Ελλάδα και τη νέα σεζόν ο Σκανδιναβός!

Ο Παναθηναϊκός τερμάτισε στο -30 από τον Πρωταθλητή Ολυμπιακό κι αυτό, με τη μία, σβήνει κάθε ενδεχόμενο να συζητηθεί η «εξάρα» με τον υποβιβασμένο Πανθρακικό και το ωραίο θέαμα που πρόσφεραν οι Βιγιαφάνιες, Λέτο και Μπεργκ. Επαναλαμβάνουμε: Δεν είναι ομάδα επίδειξης το «τριφύλλι», είναι ομάδα που κυνηγά τίτλους και διακρίσεις. Όσοι θέλουν να μικρύνουν κι άλλο το μέγεθός του, οι δρόμοι είναι ανοικτοί και τα σκυλιά δεμένα καιρό τώρα…

Ο Μπεργκ λογίζεται ως ένας από τους αδικημένους παίκτες, αν όχι ο πιο αδικημένος στο εγχώριο Πρωτάθλημα. Η ίδια του η ομάδα φρόντισε να τον ξενερώσει πρώτον και δευτερευόντως να μην τον αξιοποιήσει στο έπακρον. Μοιάζει αδύνατο ένας ποδοσφαιριστής που σε λίγους μήνες θα παίξει Euro, να επιστρέψει στην Ελλάδα για να τερματίζει το σύνολο που υπηρετεί ξανά στο -30 από τον Ολυμπιακό!

Δεν έχει ο ίδιος, πλέον, πρόβλημα με τραυματισμούς, χρήματα στην Ευρώπη θα βρει καλύτερα και σε ανώτερο Πρωτάθλημα, οι στόχοι του Παναθηναϊκού δεν γίνεται να τον καλύπτουν κι έτσι – με λόγια απλά – προκύπτει το ανωτέρω συμπέρασμα για το μέλλον του. Τι έχει να κάνει εδώ ο Μπεργκ; Οk του αρέσει η Ελλάδα, ο ήλιος, είναι άρχοντας εδώ… Στους παίκτες αυτού του επιπέδου, ωστόσο, υπάρχουν κι άλλες προτεραιότητες. Επαγγελματικές.

Πέραν της εκτίμησης τούτης, θα έπρεπε ο παναθηναϊκός οργανισμός να βρει από τώρα έναν τρόπο να μπορέσει να πείσει τον Μπεργκ πώς δεν θα τον αδικήσει ξανά σε τέτοιο βαθμό. Ανεξαρτήτως της πρόσφατης «πεντάρας», ένας τέτοιος αθλητής χρειάζεται ειδική μεταχείριση και καλλιέργεια φιλοδοξιών και στόχων. Να κυνηγά τον Ολυμπιακό στους… -500 βαθμούς, γιατί να το θέλει;

Επίσης, τον «μπόμπερ» Μάρκους αδικεί και η κατάσταση στο ελληνικό Πρωτάθλημα. Μία πρόχειρη σύγκριση με τον Κώστα Φορτούνη, πρώτο σκόρερ της κανονικής περιόδου στη Σούπερ Λίγκα, είναι αρκετά άδικη. Ο παίκτης του Ολυμπιακού ολοκλήρωσε τη σεζόν με 18 γκολ από τα 81 της ομάδας του. Ο Μάρκους Μπεργκ, με 5 συμμετοχές λιγότερες (22 έναντι 27) σταμάτησε στα 15 από τα 52 του Παναθηναϊκού!

Ο δεύτερος γκολτζής της Λίγκας δεν σκόραρε ούτε μία φορά με πέναλτι, σε αντίθεση με τον πρώτο που πέτυχε 7 τέρματα από την άσπρη βούλα… Με 7 πέναλτι ο Φορτούνης έχει γκολ/τελική αναλογία 1/3.6. Με κανένα ο Μπεργκ αντίστοιχα 1/3.7, έχοντας κερδίσει 36 φάουλ έναντι 73 του Έλληνα! Το, επίσης, ασυνάρτητο είναι πώς ο Φορτούνης παρατηρήθηκε με 2 κίτρινες κάρτες, ενώ ο Μπεργκ – που κέρδιζε φάουλ με το σταγονόμετρο από τους αντιπάλους του – με 8!

Επουσιώδης κρίνεται η σύγκριση των 19 φάουλ που έκανε ο Φορτούνης σε 27 συμμετοχές, με τα 39 του Μπεργκ σε 22! Δεδομένα ο Σουηδός, πέραν των ολισθημάτων από την ίδια την ομάδα του, είχε διαφορετική μεταχείριση από τους διαιτητές και αδικείται από τη δεύτερη θέση στον πίνακα των σκόρερ. Πέτυχε αναλογικά περισσότερα τέρματα – εκτός των πέναλτι – από τον Φορτούνη, σε ομάδα, μάλιστα, που σκόραρε 29 γκολ λιγότερα από τον Ολυμπιακό… Το λες και αδικία κατάφορη!

Πηγή: sportit.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags