Facebook Pixel "Δεν ξέρω πώς θα αντιδράσουν κάποιοι παίκτες εάν επιστρέψει ο Πεδουλάκης"...
Μπάσκετ
| 2016-04-20 12:50:00

"Δεν ξέρω πώς θα αντιδράσουν κάποιοι παίκτες εάν επιστρέψει ο Πεδουλάκης"...

"Δεν ξέρω πώς θα αντιδράσουν κάποιοι παίκτες εάν επιστρέψει ο Πεδουλάκης"...

Το όνομα του Αργύρη Πεδουλάκη "παίζει πολύ ως αντικαταστάτης του Σάσα Τζόρτζεβιτς στον πάγκο του Παναθηναϊκού

Μία δεύτερη ευκαιρία αξίζει στον Αργύρη Πεδουλάκη να αναλάβει ξανά τον Παναθηναϊκό μετά την απομάκρυνση του Σάσα Τζόρτζεβιτς, όπως δήλωσε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

«Η αίσθησή μου είναι πως ο Παναθηναϊκός και ο Πεδουλάκης χρειάζεται να συνεργαστούν. Για να βελτιώσει ο ένας τον άλλο», τόνισε ο Έλληνας προπονητής της Κηφισιάς.

Από εκεί και πέρα, ο ομοσπονδιακός τεχνικός αναφέρθηκε στη φιλοσοφία που πρέπει να έχει του χρόνου το «τριφύλλι»: «Θέλει να πηγαίνει στο Final-4, θέλει να επενδύσει σε νέους παίκτες; Και τα δύο μαζί δεν γίνονται. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να αναλάβει το συγκεκριμένο κόστος… Ο Παναθηναϊκός πρέπει να δημιουργήσει ελληνικό κορμό».

Εν όψει και της ενδεχόμενης κόντρας του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στους τελικούς της Α1, ο 41χρονος κόουτς υπογράμμισε: «Ο Ολυμπιακός φαίνεται πως ξεκινάει ένα βήμα πιο μπροστά από τον Παναθηναϊκό που θα έχει και νέο προπονητή».

Δεν απέφυγε να σχολιάσει και τη φετινή πορεία του Νίκου Παππά: «Το κομμάτι που πρέπει να δουλέψει ο Νίκος είναι η νοοτροπία του. Δεν γίνεται όλοι οι προπονητές να έχουν κάτι να προσάψουν κάτι».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου στον ΣΠΟΡ FM

Για την απουσία ελληνικής ομάδας στο Final -4 της Ευρωλίγκας: «Έχουμε καλομάθει. Είμαστε καλομαθημένοι σαν κοινό του μπάσκετ, σαν χώρα που ασχολείται με το συγκεκριμένο άθλημα. Τα τελευταία 4-5 χρόνια, αφού έχει αλλάξει η οικονομική πολιτική των ομάδων, στηριζόμαστε περισσότερο στον ελληνικό κορμό και την τεχνογνωσία που είχαν αποκτήσει ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός, οι οποίοι διεκδικούσαν σχεδόν κάθε χρόνο το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Όπως ξεκίνησε η χρονιά, ο Παναθηναϊκός δεν ήταν ομάδα Final-4. Χρειάζεται να ξεκαθαρίσει η μετά-Ομπράντοβιτς εποχή. Ο Παναθηναϊκός είχε μάθει να παλεύει κάθε χρόνο για τα Final-4, κάποιες χρονιές όπως το 2012 με μικρότερα μπάτζετ.

Μετά την αποχώρηση του Ομπράντοβιτς έπρεπε να προγραμματίσει τη νέα εποχή. Θέλει να πηγαίνει στο Final-4, θέλει να επενδύσει σε νέους παίκτες; Και τα δύο μαζί δεν γίνονται. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να αναλάβει το συγκεκριμένο κόστος. Ο κάθε προπονητής ακολουθεί το πλάνο της διοίκησης. Ο Παναθηναϊκός είχε και έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Ο κόσμος δεν διψάει όπως στο ποδόσφαιρο. Μπορεί να δείξει μεγαλύτερη υπομονή. Το είδατε και χθες. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού έχει δείξει πως έχει υπομονή, αφού έχει κατακτήσει τρόπαια και έχει επιτυχίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Επίσης, ο κόσμος του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού έχουν εκπαιδευτεί και ξέρουν τι να περιμένουν από τις ομάδες τους».

Για το πλάνο της επόμενης ημέρας στον Παναθηναϊκό: «Εμείς κάνουμε μία κριτική από μακριά. Ούτε θέλουμε να θίξουμε κάποιους ανθρώπους. Νομίζω ότι τα λάθη που έχουν γίνει από τη διοίκηση, διορθώνονται με κινήσεις. Υπάρχει μία διαφορετική συμπεριφορά φέτος. Το πιο σημαντικό είναι η αλλαγή της νοοτροπίας της διοίκησης. Διαφορετική συμπεριφορά είχε πέρσι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και διαφορετική χθες.

Ο Παναθηναϊκός έκανε κάποια λάθη και τώρα διορθώνονται. Το κομμάτι για τα χρήματα (που έδωσε στον Γουίλιαμς), δείχνει πως η οικογένεια έχει φιλοδοξία και μεγάλες απαιτήσεις. Με βάση αυτό δημιούργησε τις προϋποθέσεις, ώστε να αυξήσει τις πιθανότητές του να βρεθεί στο Final-4. Ο κόσμος είναι εκπαιδευμένος, έχει αίσθηση, έχει κριτήριο. Τελειώνοντας η φετινή χρονιά, το μεγάλο πρόβλημα του Παναθηναϊκού δεν είναι το Final-4 ή το πρωτάθλημα, αλλά το γεγονός ότι κλείνει την καριέρα του ο Διαμαντίδης και στην ομάδα δεν υπάρχει ελληνικός κορμός.

Όλες οι επιτυχίες του Παναθηναϊκού μετά το 2000 και του Ολυμπιακού μετά το 2010 είχαν ελληνικό κορμό. Ξεκινώντας την επόμενη χρονιά ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να βασιστεί στους νεαρούς σε ηλικία παίκτες, όπως ο Χαραλαμπόπουλος, Λούντζης και κάποιοι άλλοι. Ο Ολυμπιακός ξεκινάει και έχει του χρόνου τον Σπανούλη, τον Μάντζαρη, τον Παπαπέτρου, τον Αγραβάνη και τον Πρίντεζη. Ο δρόμος είναι ένας, από τη στιγμή που δεν υπάρχουν τα 25 εκατ. ευρώ και θα ήταν πρόκληση στην κοινωνία μας, ο Παναθηναϊκός πρέπει να δημιουργήσει ελληνικό κορμό».

Για το ρόστερ του Παναθηναϊκού: «Δημιουργήθηκε ένα ρόστερ που σε μεγάλο βαθμό δεν είχε βάθος. Ο Διαμαντίδης επιλέχθηκε να παίξει έναν άλλο ρόλο φέτος. Δεν έπαιρνε εκείνος την πίεση, έπαιρνε τη μπάλα μετά το κέντρο για να δημιουργήσει. Πέρυσι, μετά τον τραυματισμό του Παππά δεν υπήρχε κάποιος να δημιουργήσει. Για μένα, το μεγαλύτερο πρόβλημα του Παππά ώστε να ανταποκριθεί στις μεγάλες ομάδες, είναι να αλλάξει τη νοοτροπία του και να δουλέψει παραπάνω. Το κομμάτι που ο Νίκος (Παππάς) πρέπει να δουλέψει, είναι η νοοτροπία του. Δεν γίνεται όλοι οι προπονητές να έχουν να του προσάψουν κάτι. Ίσως χρίζει κάποια διαφορετικής αντιμετώπισης. Δεν ξέρω αν είναι σωστό ή όχι.

Αυτό που έχουμε σαν εικόνα είναι ότι ο κύριος Τζόρτζεβιτς είχε διαφορετική συμπεριφορά απέναντι στους Έλληνες και τους ξένους παίκτες. Οι Σέρβοι πήραν περισσότερες ευκαιρίες. Ο Πάβλοβιτς ήρθε με απαιτήσεις, του δόθηκαν πάρα πολλές ευκαιρίες. Ο Γιάνκοβιτς έκανε μία καλή χρονιά πέρσι, και περιμέναμε περισσότερα φέτος, όμως δεν είμαστε στα αποδυτήρια για να ξέρουμε τι έγινε. Στον Πάβλοβιτς δόθηκαν πολλές περισσότερες ευκαιρίες από ό,τι άξιζε. Θα σας πω ένα παράδειγμα: ο Παναθηναϊκός έπαιξε το τελευταίο παιχνίδι με την Εφές και ο Καλάθης έπαιξε για περίπου 30 λεπτά, μετά έπαιξε 32 λεπτά με την Κηφισιά και είναι αναμενόμενο να έχει επηρεαστεί. Ο Παναθηναϊκός δεν έδειχνε σταθερότητα στην άμυνα ή την επίθεση. Ήταν αρκετά προβλέψιμος. Επαναλαμβάνω το τι είχαμε διαγνώσει εμείς και το τι κάνει ο Παναθηναϊκός είναι άλλο κομμάτι. Ο Παναθηναϊκός αναγνώρισε γρήγορα τα προβλήματά του, και έκανε πολύ σημαντικές κινήσεις (Γουίλιαμς, Χέινς, Χάντερ)».

Για τον παίκτη που έλειπε φέτος από τον Παναθηναϊκό: «Επειδή δεν υπήρχαν πολλά χρήματα για το μπακ-απ του Ραντούλιτσα, έπρεπε να αποκτηθεί ένας παίκτης με λιγότερα χρήματα για να στηρίξει τον Ραντούλιτσα. Ο Παναθηναϊκός ήταν κοντά στην επιστροφή του Λάσμε. Δεν ξέρω ακριβώς τι έγινε. Ο Παναθηναϊκός ήθελε έναν παίκτη με τα χαρακτηριστικά του Λάσμε, που θα στηρίξει τον Ραντούλιτσα και θα μπορέσει να μαρκάρει περιφερειακά στην άμυνα. Δεν ξέρω γιατί επιλέχθηκε ο Κούζμιτς. Οι ομάδες χτίζονται το καλοκαίρι, όχι στα μέσα της σεζόν».

Για το ενδεχόμενο επιστροφής του Αργύρη Πεδουλάκη στην τεχνική ηγεσία: «Δεν είναι εύκολο σαν προπονητής να κρίνω έναν συνάδελφό μου. Θα πω την άποψή μου σαν φίλαθλος, όπως έζησα την προηγούμενη θητεία του κύριου Πεδουλάκη. Θεωρώ ότι με τα υλικά που είχε, πέτυχε τα μέγιστα μετά τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Το μπάσκετ είναι ένα άθλημα που δεν παίζεται με έναν τρόπο. Ο Πεδουλάκης έχει μία φιλοσοφία και είναι πεντακάθαρη. Κέρδιζε τα παιχνίδια με την άμυνα και προσαρμόστηκε στο υλικό που είχε. Δεν μπορούσε να κάνει υπερβολές. Τότε δέχθηκε κριτική, επειδή ο Παναθηναϊκός έμαθε να παίζει με πανάκριβους παίκτες και να παίζει εντυπωσιακό μπάσκετ.

Θεωρώ ότι αξίζει κάποιας καλύτερης μεταχείρισης ο συγκεκριμένος προπονητής, επειδή είχε αποδείξει και είχε προσφέρει στον Παναθηναϊκό. Επίσης, δεν έβγαλε κάποια πίκρα για τον σύλλογο και τον τρόπο που έφυγε. Έχει την τεχνογνωσία, ξέρει τον συγκεκριμένο πάγκο και έχει αγωνιστεί ως παίκτης με τον Παναθηναϊκό. Δεν είναι δόκιμο για εκείνον να είναι προπονητής για δύο μήνες. Θα πρέπει να του δοθεί περισσότερος χρόνος. Είναι θέμα της διοίκησης να αποφασίσει πώς θα πορευτεί. Ο Πεδουλάκης ξέρει τον Έλληνα αθλητή, έχει δημιουργήσει παίκτες και έχει δώσει ευκαιρίες. Έχει τη δυνατότητα να τους διαχειριστεί, αφού μερικοί από αυτούς αποτελούν επιλογές τους. Μπορεί να βρει μία ομάδα με διαφορετικό ρόστερ που ενδεχομένως να είχε στο μυαλό του.

Δεν μπορούμε όμως να ξέρουμε αν θα είναι πιο ανταγωνιστικός σε σχέση με τον Ολυμπιακό του Σφαιρόπουλου. Δεν ξέρω πώς θα αντιδράσουν κάποιοι παίκτες εάν επιστρέψει ο Πεδουλάκης. Ο Πεδουλάκης δουλεύει πολύ στην πειθαρχία και στο σκάουτινγκ και έχει τα δικά του χαρακτηριστικά. Με τα σημερινά δεδομένα και την κρίση που υπάρχει, για εμένα δεν βλέπω κανέναν λόγο να μην υπάρχουν Έλληνες προπονητές στο πρωτάθλημά μας. Να είναι ένα χρόνο άνεργος ο Πεδουλάκης, να είναι στη Γεωργία ο Ζούρος, ο Κατσικάρης ο μοναδικός Έλληνας προπονητής στην Ισπανία. Έχουν κίνητρο και διάθεση να δουλέψουν και να φέρουν αποτελέσματα. Η αίσθησή μου είναι πως ο Παναθηναϊκός και ο Πεδουλάκης χρειάζεται να συνεργαστούν. Για να βελτιώσει ο ένας τον άλλο».

Για την «απουσία» του Γουίλιαμς στα ματς με την Λαμποράλ: «Είναι ένα παιδί με κύριο χαρακτηριστικό την ταχύτητα και την εκρηκτικότητα. Έχει ποιότητα ως παίκτης, όμως έχει διαβαστεί και ξέρουν όλοι τις ικανότητές του. Ο Καλάθης αυτή τη στιγμή αξίζει 2 εκατ. ευρώ με βάση την εικόνα του; Είναι ο μοναδικός μεγάλος Έλληνας παίκτης που θα μπορούσε να αντικαταστήσει τον Διαμαντίδη. Αν παίζει για 1 εκατ. και κοστίζει 1,8 εκατ., είναι άλλη υπόθεση. Ο Γουίλιαμς σε συνδυασμό με τον Καλάθη στοιχίζουν κοντά στα 3 εκατ. και δεν έχουν μεγάλα ποσοστά στα σουτ. Αυτό είναι ένα θέμα χημεία και τι ρόστερ θέλεις να έχεις την επόμενη σεζόν. Ο Γουίλιαμς ήρθε και επηρέασε το χρόνο και την απόδοση του Φελντέιν».

Για το αν ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος: «Πρώτα από όλα έχει το πλεονέκτημα έδρας. Ο Ολυμπιακός είναι σε μία φάση να μαζέψει τα κομμάτια του, είχε χρόνο να επιστρέψουν οι τραυματίες του και να φτιάξει την ψυχολογία του. Το είπε και χθες ο Διαμαντίδης. Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται, επέστρεψε ο Λοτζέτσκι και νομίζω ότι ξεκινάει ένα βήμα πιο μπροστά από τον Παναθηναϊκό που θα έχει και νέο προπονητή».

Για αν θα επέλεγε τον Τζόρτζεβιτς ή τον Πεδουλάκη ως αντίπαλο αν ήταν ο Σφαιρόπουλος: «Θα προτιμούσα τον Τζόρτζεβιτς ως αντίπαλο, ο Πεδουλάκης έχει βάλει στο παρελθόν δύσκολα στην ομάδα».

Για τα παιχνίδια που πρέπει να περιμένουμε στους τελικούς της Α1: «Θα δούμε πολλή τακτική, σκληρά παιχνίδια από δύο καλούς Έλληνες προπονητές, εφόσον αναλάβει ο Πεδουλάκης τον Παναθηναϊκό. Ο Παναθηναϊκός έχει μάθει να παίζει έτσι στα μέσα της σεζόν».

Για το παίκτη που θα ήθελε στην Κηφισιά αν είχε στη διάθεσή του 1 με 1,5 εκατ. €: «Τον Πρίντεζη… Ο Μάνος Μανουσέλης μου έχει πει ότι ήταν όλη την ημέρα στο γήπεδο. Τίποτα δεν γίνεται τυχαία».

Για το αν μπορεί να αλλάξει άποψη ο Διαμαντίδης: «Δεν έχει δείξει ότι αναιρεί τις αποφάσεις του. Νομίζω ότι έχει πάρει την σωστή απόφαση, και αγωνιστικά, αφού ξέρει καλύτερα τον εαυτό του. Δεν μπορεί να παίξει ποιοτικά για περισσότερο από 15 λεπτά, και ο Διαμαντίδης δεν είναι για να παίζει 10 λεπτά».  

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags