Facebook Pixel Κόλκας: Ο ΠΑΟΚ πρέπει να βρει τον δικό του Ντιέγκο Σιμεόνε
| 2016-04-30 09:41:00

Κόλκας: Ο ΠΑΟΚ πρέπει να βρει τον δικό του Ντιέγκο Σιμεόνε

Κόλκας: Ο ΠΑΟΚ πρέπει να βρει τον δικό του Ντιέγκο Σιμεόνε

Ο Σταύρος Κόλκας αρθρογραφεί για την Ατλέτικο Μαδρίτης και το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ πρέπει να βρει τον δικό του Σιμεόνε

Παρατηρούσα την Ατλέτικο Μαδρίτης του Ντιέγκο Σιμεόνε και πραγματικά έψαχνα να βρω ένα ψεγάδι στην λειτουργία της ως ομάδα.

 

Μία ποδοσφαιρική ομάδα στιγματίζεται από τον προπονητή της. Όσοι προλάβαμε τον ποδοσφαιριστή Ντιέγκο Σιμεόνε, κατανοούμε ακριβώς τι έχει κάνει. Μία ποδοσφαιρική ομάδα κατ εικόνα και ομοίωσή του.

 

Πολλές φορές γίνεται προσπάθεια να υποβαθμιστεί ο ρόλος του προπονητή. Οι παίκτες παίρνουν τα παιχνίδια. Μία απλοϊκή και ηλίθια προσέγγιση. Οι ίδιοι παίκτες που στήθηκαν απέναντι στη Μπάγερν, με άλλον προπονητή εγώ λέω πως δεν θα κέρδιζαν ποτέ.

 

Ο προπονητής βάζει τους κανόνες, θέτει τους στόχους, δίνει την ψυχοσύνθεση σε ένα σύνολο. Ο ρόλος του είναι ο σημαντικότερος.

 

Ο προπονητής ξέρει τον χαρακτήρα ενός παίκτη, τα καλά και τα στραβά του και από το επίπεδό του εξαρτάται το αν θα τον ανεβάσει επίπεδο.

 

Οι ομάδες έχουν τον χαρακτήρα του προπονητή τους. Ο ΠΑΟΚ του Τούντορ γεμάτος ανασφάλεια, του Μπόλονι ζαμάν φου, του Σάντος κυνικός, του Αναστασιάδη ότι να ναι. Και κάπως έτσι γράφεται η ιστορία.

 

Καμιά φορά πιστεύω πως στον ΠΑΟΚ δεν έχουμε μετρήσει την ουσία αυτού του ρόλου. Ψάχνουμε ένα μεγάλο όνομα, έναν νέο και φιλόδοξο, έναν δικό μας, έναν ότι να ναι. Και στο τέλος μένουμε χωρίς ηγέτη στο αγωνιστικό τμήμα. Χωρίς αυτόν που θα ορίσει τις αρχές που επιθυμεί το κλαμπ.

 

Στη τετραετία Σαββίδη πέρασαν πολύ μεγάλοι παίκτες. Φανταστείτε να μπορούσαμε να πείσουμε για τις ποδοσφαιρικές μας αρχές παίκτες όπως ο Στοχ, ο Λούκας, ο Νάτχο, ο Νομπόα, ο Ινσαουράλδε, ο Μπερμπάτοφ. Να είχαν αυτοί οι άνθρωποι μία προσωπικότητα να τους κατευθύνει και να τους μεταλαμπαδεύσει το όραμα που σε θεωρητικό επίπεδο ακόμη εμφανίζει ο Ιβάν Σαββίδης.

 

Η αποτυχία του ΠΑΟΚ στην αναζήτηση προπονητή, έχει διώξει ότι ισχυρή προσωπικότητα εμφανίστηκε στη Τούμπα την τελευταία τετραετία.

 

Και κάπου εδώ θα πρέπει να αναθεωρήσει ο οργανισμός ΠΑΟΚ και κυρίως ο Ιβάν Σαββίδης το τι ακριβώς ψάχνει για αυτή την κρίσιμη θέση.

 

Είναι σαφές και το αντιλαμβάνομαι, πως ο Ιβάν για κάποιον λόγο αδιευκρίνιστο, δεν γουστάρει τον Φερνάντο Σάντος, τον μοναδικό άνθρωπο που μπορεί να εγγυηθεί όλα τα παραπάνω. Δικαίωμά του, αυτός πληρώνει, αλλά και αυτός δέχεται την φθορά των κακών επιλογών.

 

Για να πετύχει όσα θέλει, πρέπει πρώτα απ όλα να κάνει μία σοφή επιλογή στη θέση του προπονητή. Και η αίσθησή μου είναι πως σε αυτό το ελληνικό πρωτάθλημα, δεν υπάρχει σοβαρός εν ενεργεία προπονητής, μακριά από το εφάπαξ, που θα έρθει.

 

Ο Σάντος είναι με διαφορά ο πιο ποιοτικός προπονητής που μπορεί να πεισθεί να έρθει σε αυτή τη χώρα. Και η μη ενασχόληση του ΠΑΟΚ με αυτόν, εμπεριέχει μεγάλο ρίσκο.

 

Ο ΠΑΟΚ πρέπει να βρει τον δικό του Σιμεόνε. Αυτόν που θα μπορέσει να περάσει τα σωστά μηνύματα εντός και εκτός ομάδας, που θα δημιουργήσει ένα σύνολο αποφασισμένων να υπερασπιστούν τις αξίες του κλαμπ.

 

Γιατί μόνο έτσι θα μπορέσει να συσπειρώσει το κοινό του, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσει να αφήσει πίσω του τα κουσούρια του νεοπλουτισμού που τον έχουν λυγίσει ποδοσφαιρικά την τελευταία τετραετία.

Πηγή: Metrosport.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags