Facebook Pixel Άρθρο για ΑΕΚ, Ολυμπιακό και τελικό!
Ποδόσφαιρο
| 2016-05-09 14:44:00

Άρθρο για ΑΕΚ, Ολυμπιακό και τελικό!

Άρθρο για ΑΕΚ, Ολυμπιακό και τελικό!

Οσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αποτελούν την πιο τρανή επιβεβαίωση της νέας εποχής που χαράσσει με την ΑΕΚ πρωταγωνίστρια. Του Σταύρου Καζαντζόγλου.

Την ώρα που Αλαφούζος και Σαββίδης έχουν λουφάξει και δεν απασχολούν ούτε πια το ακροατήριο τους, η Ενωση έχει καθιερωθεί στη συνείδηση όλων ως το αντίπαλο δέος. Και επειδή την αντιμετωπίζουν με δέος και φόβο, έχουν λυσσάξει ενόψει τελικού και πλέι οφ. Δείχνουν πως είναι τρομοκρατημένοι και βρίσκονται σε πανικό, γι’ αυτό και κάθε τοποθέτηση τους βγάζει κακία και ανησυχία.

Δείτε τι συμβαίνει με τον τελικό. Οι γκρανκάσες είδαν ένα κενό στη διατύπωση για τον διαιτητή του τελικού και βρήκαν την ευκαιρία να βάλουν τα πιστόλια τους ως βοηθούς και επιπρόσθετους. Και όταν τους ζητείται να τηρήσουν τα συμφωνηθέντα, εμμένουν πεισματικά. Τα ερωτήματα είναι πολλά: γιατί δεν πάνε αυτήν τη φορά στη ΦΙΦΑ και την ΟΥΕΦΑ; Μήπως επειδή ξέρουν πως δεν έχουν τύχη και λένε ψέματα; Γιατί δεν παραδειγματίζονται από όσα συμβαίνουν εκεί με τον Πλατινί και τον Μπλάτερ; Μήπως επειδή δεν θα μείνει ψυχή από το σύστημα;

Και βέβαια, ο κλασικά περήφανος Ολυμπιακός του Βαγγέλη, που δεν ασχολείται κατά τα άλλα με το…κυπελλάκι και δεν ενδιαφέρεται για τους διαιτητές, τους βοηθούς ή τους επιπρόσθετους, γιατί δεν δίνει εντολή στα πιόνια του να κάνουν το ορθό; Τι έχει να φοβηθεί η αστρική ομάδα του Βαγγέλη; Με τους κολοσσούς Ντα Κόστα, Κασάμι, Σεμπά ποιος θα μπορεί να τους αντισταθεί; Ασε που τώρα απέφυγαν και την 7η Μαΐου που ξυπνούσε δυσάρεστες αναμνήσεις.

Η εκτίμηση μου είναι πως κύπελλο δεν θα γίνει. Επειδή δεν θέλουν να γίνει, επειδή ξέρουν καλά πως μια κατραπακιά στον τελικό τους τινάζει – και αγωνιστικά – στον αέρα. Και ήδη θα θέσουν από την Κυριακή και μετά πως δεν κατεβαίνουν να παίξουν, γιατί προετοιμάζονται για το Τσάμπιονς Λιγκ. Και αυτό είναι το μόνο σωστό. Η ΑΕΚ πρέπει – εκτιμώ πως ούτε πλέι οφ θα γίνουν τελικά – να μπει σε διαδικασία προγραμματισμού για τα σπουδαία της επόμενης σεζόν.

Με τις παρούσες συνθήκες, εκτός αν ο Καϊμακάμης κάνει ακόμα ένα νομικό θαύμα και καταφέρει να πάρει πίσω τους -3 από το Περιστέρι, η ΑΕΚ βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας. Ολοι περιμένουν με αγωνία τον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ και θέλουν Λίβερπουλ, καθώς έτσι θα είναι κατά 90% απευθείας στους ομίλους. Και η Σεβίλλη αν νικήσει υπάρχουν πιθανότητες, αλλά θα πρέπει να νικήσει και στον τελικό του ισπανικού κυπέλλου την Μπαρτσελόνα. Και εκεί μάλλον τελικός θα γίνει.

Το σενάριο δεν είναι κακό. Κατά την άποψη μου, ίσως να είναι και ιδανικό. Με αυτόν τον τρόπο η ΑΕΚ θα έχει εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή παρουσία της, πιθανότατα εντελώς μόνη ελληνική ομάδα στη διοργάνωση, θα έχει χρόνο για να προετοιμαστεί και δεν θα βρίσκεται σε αφόρητη πίεση με δύο προκριματικούς γύρους αρχής γενομένης από τον Ιούλιο. Αλλά αυτό θα μας απασχολήσει λίαν συντόμως, με πλήρη ανάλυση των δεδομένων.

Το σημαντικό είναι να γίνει η δουλειά και η ΑΕΚ να βρεθεί εκεί που θέλει. Οι συνθήκες δείχνουν ιδανικές. Όπως έλεγε και ένας γνωστός, θα τη βρει η πάπια τη λίμνη. Οι βάσεις έχουν τεθεί και τα αποτελέσματα είναι ήδη ορατά. Και αυτό αποτελεί την πιο σημαντική παρακαταθήκη αυτής της χρονιάς, που φαίνεται να κλείνει με την ΑΕΚ πιο ισχυρή από κάθε άλλη ανάλογη περίοδο στα τελευταία χρόνια.

Πηγή: enwsi.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags