Facebook Pixel «Χτύπησε» Όσκαρ Γκαρσία μεγάλη ελληνική ομάδα!
| 2016-05-12 22:15:00

«Χτύπησε» Όσκαρ Γκαρσία μεγάλη ελληνική ομάδα!

«Χτύπησε» Όσκαρ Γκαρσία μεγάλη ελληνική ομάδα!

Ποιος είναι ο νεαρός προπονητής και από ποιον κορυφαίο σύλλογο της Σούπερ Λιγκ έχει δεχθεί κρούση ενόψει της νέας χρονιάς; Ο Sportdog έχει όλο το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ!

Υποψήφιος για τον πάγκο μεγάλης ελληνικής ομάδας είναι ο Όσκαρ Γκαρσία. Όπως παραδέχθηκε ο Ισπανός τεχνικός, έχει δεχθεί πρόταση από τη Σούπερ Λιγκ και φαίνεται να την εξετάζει σοβαρά, παρότι δεσμεύεται με συμβόλαιο στη Σάλτσμπουργκ, την οποία και ανέδειξε πρωταθλήτρια.

Ο 43χρονος κόουτς δεν ανακάλυψε από ποιο σύλλογο τού έχει γίνει κρούση, ωστόσο οι πιθανοί υποψήφιοι είναι ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ, που ψάχνουν έτσι κι αλλιώς για προπονητή ενόψει της σεζόν.

Ωστόσο, η περίπτωση του Όσκαρ Γκαρσία "ταιριάζει" περισσότερο με την ομάδα της Θεσσαλονίκης, καθώς πρόκειται για έναν προπονητή που συνυπήρξε παλαιότερα με τον πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιάκωβο Αγγελίδη, στη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Είναι γεγονός, άλλωστε, ότι ο "Τζακ" διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με τον Δικέφαλο, ενώ έχει και συχνή επικοινωνία με τον Λούμπος Μίχελ, ο οποίος τρέχει αυτή τη στιγμή όλο τον σχεδιασμό ενόψει της νέας σεζόν.

Ο Οσκαρ Γκαρσία έχει ακόμη ένα χρόνο συμβόλαιο με τη Σάλτσμπουργκ, ωστόσο σύμφωνα με τις πληροφορίες που κυκλοφορούν στην πιάτσα των agent, η αποχώρησή του είναι πολύ πιθανή, καθώς έχει έρθει σε προστριβές με τη διοίκηση του συλλόγου.

Μάλιστα, λέγεται ότι είναι θετικός στο ενδεχόμενο να δοκιμάσει την τύχη του στην Ελλάδα, αν και θα πρέπει να ικανοποιηθούν τα "θέλω" του για να πει το "ναι".

Αξίζει να σημειωθεί πως το όνομα του Όσκαρ Γκαρσία είχε ακουστεί και πέρυσι το καλοκαίρι για την Ελλάδα, τόσο για τον ΠΑΟΚ, όσο και για τον Ολυμπιακό.

Το βιογραφικό του

Ο Καταλανός τεχνικός πέρασε τα καλύτερα χρόνια της ποδοσφαιρικής του καριέρας στην Μπαρτσελόνα στην οποία αγωνίστηκε για έξι χρόνια (1993-99) για να ακολουθήσουν στην συνέχεια οι Αλμπαθέτε, Βαλένθια, Εσπανιόλ και Λέιδα.

Όταν κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια ανέλαβε βοηθός του Γιόχαν Κρόιφ στην εθνική Καταλονίας, ενώ το 2010 και για δύο χρόνια βρισκόταν στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα.

Το καλοκαίρι του 2012 είχε την πρώτη εμπειρία ως πρώτος προπονητής αναλαμβάνοντας τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Στην πρώτη του σεζόν οδήγησε την ομάδα στο πρωτάθλημα (μετά από δέκα χρόνια ξηρασίας) για να παραιτηθεί στη συνέχεια επικαλούμενος προσωπικούς λόγους.

Τον Ιούνιο του 2013 ανέλαβε την αγγλική Μπράιτον την οποία οδήγησε στα ημιτελικά της Τσάμπιονσιπ πριν ηττηθεί από την Ντέρμπι. Ο ίδιος επέστρεψε ξανά το 2014 στη Μακάμπι υπογράφοντας διετές συμβόλαιο συνεργασίας, αλλά η τεταμένη πολιτική κατάσταση στο Ισραήλ τον οδήγησε στην αποχώρηση τον περασμένο Αύγουστο.

Λίγους μήνες μετά επέστρεψε στην Αγγλία και στην Τσάμπιονσιπ για λογαριασμό της Γουότφορντ, αλλά προβλήματα υγείας τον ανάγκασαν να αφήσει την θέση του.

Τελικά, στις 28 Δεκεμβρίου 2015, επέστρεψε στους πάγκους για τη Σάλτσμπουργκ και κατάφερε να την οδηγήσει στην κατάκτηση του τίτλου.
 

 
 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags