Facebook Pixel Κούρδοι κατέρριψαν τούρκικο ελικόπτερο!
| 2016-05-13 23:30:00

Κούρδοι κατέρριψαν τούρκικο ελικόπτερο!

Κούρδοι κατέρριψαν τούρκικο ελικόπτερο!

Σε νέα φάση περνά ο ένοπλος αγώνας των Κούρδων σύμφωνα με τους αναλυτές.

Αν αληθεύουν τα όσα επικαλούνται στην ανακοίνωσή τους Κούρδοι, και συγκεκριμένα ο Απελευθερωτικό Στρατός HPG, του κουρδικού απελευθερωτικού κινήματος, τότε σημαίνει ότι ο ένοπλος αγώνας των Κούρδων εισέρχεται σε μια νέα φάση.
Η ανακοίνωση του Κέντρου Τύπου του HPG, σε σχέση με το επιθετικό ελικόπτερο που κατέπεσε στην περιοχή Τσουκούρτζα, του τουρκοκρατούμενου Κουρδιστάν, αναφέρει τα εξής:

"Στις 13 Μαΐου και ώραν 04.30, οι δυνάμεις μας διεξήγαγαν μια εκτεταμένη επιχείρηση εναντίον των τουρκικών δυνάμεων κατοχής που έχουν στρατοπεδεύσει στην περιοχή Aşutê (Çığlı), της επαρχίας Çelê, του νομού Χακκιάρι. Με βάση πληροφορίες που μας μετέδωσαν δυνάμεις μας που δρουν στην περιοχή, οι μαχητές μας κατέρριψαν ένα ελικόπτερο τύπου Κόμπρα, ενώ υπάρχουν και πολλοί νεκροί στρατιωτικοί, εκ των οποίων ορισμένα πτώματα βρίσκονται στα χέρια των ανταρτών.
Η ανακοίνωση που εξέδωσε το τουρκικό ΓΕΕΘΑ, με βάση την οποία το ελικόπτερο κατέπεσε λόγω βλάβης, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Λεπτομέρειες για την επιχείρηση θα δοθούν σε νεώτερη ανακοίνωση".
Να σημειωθεί ότι το τουρκικό ΓΕΕΘΑ, σε ανακοίνωσή του για το θέμα αναφέρει ότι στην επίθεση των μαχητών του ΡΚΚ σκοτώθηκαν 6 καταδρομείς της Ταξιαρχίας Αλεξιπτωτιστών, που έχει έδρα την Καισάρεια και δυο αξιωματικοί-χειριστές του ελικοπτέρου Κόμπρα.
Εμείς από την πλευρά μας να σημειώσουμε ότι στην περιοχή της Συρίας "κυκλοφορούν" αρκετοί φορητοί αντιαεροπορικοί πύραυλοι, τους οποίους έβαλε στην περιοχή κυρίως η Σαουδική Αραβία, για να αντιμετωπίσει την πολεμική αεροπορία της Συρίας και της Ρωσίας, που δρουν στην περιοχή και βομβαρδίζουν θέσεις ομάδων ισλαμιστών που εξοπλίζονται από τη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και την Τουρκία. Αν, λέμε αν, ορισμένα από αυτά τα αντιαεροπορικά όπλα, έπεσαν στα χέρια των ανταρτών του ΡΚΚ, τότε θα αλλάξει σελίδα ο εφιάλτης που ζει η Τουρκία, στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει την ένοπλη δράση των Κούρδων.

ΠΗΓΗ: infognomonpolitics.blogspot.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags