Facebook Pixel Βόμβα Σπανούλη γκρέμισε το ΟΑΚΑ!
| 2016-05-22 21:25:00

Βόμβα Σπανούλη γκρέμισε το ΟΑΚΑ!

Βόμβα Σπανούλη γκρέμισε το ΟΑΚΑ!

ΑΠΙΘΑΝΗ ΝΙΚΗ του Ολυμπιακού μέσα στο ΟΑΚΑ με 68-66, με τρίποντο του Σπανούλη στην εκπνοή του ματς, ενώ ο Διαμαντίδης είχε ευστοχήσει σε τρίποντο 8.6’’ πριν το τέλος. Η σειρά στο 1-1.

Τι και αν ήταν ένα πολύ κακό ματς μέχρι και 10 δευτερόλεπτα πριν το τέλος; Αυτό το παιχνίδι θα μείνει για πάντα στην ιστορία, καθώς η τρίποντη βόμβα του Σπανούλη στην λήξη έγραψε το 68-66, ενώ είχε προηγηθεί 8 δευτερόλεπτα πριν την λήξη η τρίποντη βόμβα του Διαμαντίδη!!

Με αυτόν τον ΑΠΙΘΑΝΟ τρόπο ο Ολυμπιακός πήρε μία τεράστια νίκη, έκανε το 1-1 και πλέον πήρε ξανά το πλεονέκτημα έδρας, με το τρίτο ματς να είναι στο ΣΕΦ την Πέμπτη.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Γιώργος Πρίντεζης με 20 πόντους και 9 ριμπάουντ, με τον Βασίλη Σπανούλη να προσθέτει 11 πόντους, 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Από τους ηττημένους, ξεχώρισε ο Παππάς με 12 πόντους, με τον Καλάθη να μετράει 8 πόντους, 7 ριμπάουντ και 6 ασίστ.
 


ΠΑΟ από το ΣΕΦ, αλλά για λίγο…

Ο Παναθηναϊκός μπήκε φορτσάτος στο παιχνίδι και όπως ακριβώς συνέβη την Πέμπτη και στο ΣΕΦ, κατάφερε στα πρώτα λεπτά με τρίποντο του Καλάθη και κάρφωμα του Χάντερ να ξεφύγει 5-0 και στην συνέχεια 8-4. Ο Ολυμπιακός όμως αυτή την φορά δεν την «πάτησε» με τον ίδιο τρόπο, καθώς το τρίποντο του Σπανούλη (8-7) και οι φωνές του Σφαιρόπουλου για καλύτερη άμυνα τους ξύπνησαν. Η βελτίωση των Πειραιωτών μάλιστα, αλλά και η εντολή του Πεδουλάκη για περισσότερη προσοχή στην άμυνα, οδήγησαν τις δύο ομάδες σε βιαστικές και λάθος επιθέσεις, με συνέπεια το τελικό αποτέλεσμα του πρώτου δεκαλέπτου να είναι 14-11 και το θέαμα μετριότατο.

Το πράσινο σερί, ο Χαραλαμπόπουλος και το σόου «Πριντ»

Η εικόνα του ματς δεν βελτιώθηκε στο ελάχιστο στην δεύτερη περίοδο, καθώς οι δύο ομάδες ήταν υπερβολικά αγχωμένες, με συνέπεια να έχουμε έναν… βομβαρδισμό άστοχων τριπόντων και πολλές βιαστικές επιλογές στην επίθεση. Ο Σφαιρόπουλος όμως, κάνοντας κίνηση «ματ» και αφήνοντας στον πάγκο τους Μάντζαρη – Σπανούλη, κατάφερε να πάρει τον έλεγχο του αγώνα και στο 12’ να περάσει για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ με 16-17, ενώ ο Λοτζέσκι έκανε το 19-22. Σε εκείνο το σημείο όμως, υπήρξε η πράσινη αντίδραση που ξεσήκωσε το ΟΑΚΑ, με… οδηγό τον Χαραλαμπόπουλο, που ήταν εξαιρετικός σε άμυνα και επίθεση. Ο «μικρός» με πέντε πόντους βοήθησε στο 8-0 σερί του Παναθηναϊκού που γύρισε το ματς και προσπέρασε για το 27-22! Οι Πράσινοι ωστόσο δεν κατάφεραν να κρατήσουν το προβάδισμα στα τελευταία δύο λεπτά, καθώς με πόντους του Πρίντεζη ο Ολυμπιακός πλησίασε και πάλι και τελικά με τρίποντο του Παπανικολάου στην λήξη, έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενος 31-32.


Κυρίαρχος χωρίς Σπανούλη – Πρίντεζη

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να μπαίνει πιο δυνατά και τον Μάντζαρη εμφανώς βελτιωμένο, γεγονός που βοήθησε τους Πειραιώτες να προηγηθούν 31-34 και 35-37, όμως με κάρφωμα του Γκιστ και τρίποντο του Φώτση, οι Πράσινοι όχι απλά έμειναν «ζωντανοί», αλλά προσπέρασαν και στο 40-39. Παρόλα αυτά, οι Πειραιώτες άντεξαν και παίζοντας από τα μισά της τρίτης περιόδου χωρίς του Πρίντεζη – Σπανούλη στο παρκέ και με τον Αγραβάνη ως 5αρι, κυριάρχησαν στο ματς, πήραν προβάδισμα (41-46 και 43-48) και έκλεισαν το δεκάλεπτο στο 46-50. Ο Παναθηναϊκός είχε τεράστιο πρόβλημα στην επίθεση (κουράστηκαν Καλάθης – Διαμαντίδη, σε κακή μέρα Ουίλιαμς – Ραντούλιτσα) και βρήκε πόντους μόνο από τον Παππά και κυρίως με βολές.

Το φινάλε του ΑΙΩΝΑ

Η τέταρτη και τελευταία περίοδος ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να βρίσκει και πάλι σκορ από τον Πρίντεζη και να προηγείται 48-54, όμως ο Παναθηναϊκός κατάφερε άμεσα να το γυρίσει με ένα εντυπωσιακό σερί. Με τον Διαμαντίδη να παίζει φοβερές άμυνες, να ευστοχεί σε δύο βολές, τον Φώτση σε τρίποντο και τον Παππά να καρφώνει εντυπωσιακά, το σκορ έγινε 55-54 στο 34’! Ο Ολυμπιακός απάντησε με σερί 4-0 (55-58), με τον Παππά να φέρνει το παιχνίδι στα ίσια (58-58 στο 35′) με τρίποντο. Από το 36′ και μετά, ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε δίχως τον Τζέιμς Γκιστ, ο οποίος έφυγε από το παιχνίδι με πέντε φάουλ.

Ο Βασίλης Σπανούλης ανέλαβε δράση και πέντε σερί πόντους, έβαλε τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ με 59-63 στο 38′, με τον Παππά να μείωνει σε 61-63 με 2/2 βολές. Ο Μάντζάρης με 1/2 βολές έκανε το 61-64, με τον Διαμαντίδη να φέρνει το παιχνίδι στον πόντο (63-64) με 2/2 βολές 25” πριν το φινάλε του αγώνα.

Ο Λοτζέσκι έκανε το 63-65 με 1/2 βολές, με τον Διαμαντίδη να κάνει αυτό που ξέρει καλά στην επόμενη φάση. Ευστόχησε σε ένα πολύ δύσκολο τρίποντο με κρεμασμένο τον Χάντερ πάνω του και έκανε το 66-65 8,3” πριν το φινάλε. Κι όμως το παιχνίδι δεν τελείωσε. Ο Βασίλης Σπανούλης με buzzer beater τρίποντο έκανε το 66-68, στέλνοντας στα ουράνια τους “ερυθρολεύκους”.




Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags