Facebook Pixel «Λύτρωση» με Λέτο και τώρα Τούμπα!
| 2016-05-29 20:10:00

«Λύτρωση» με Λέτο και τώρα Τούμπα!

«Λύτρωση» με Λέτο και τώρα Τούμπα!

Ο Παναθηναϊκός έστω και δύσκολα, νίκησε 1-0 τον Πανιώνιο με γκολ του Αργεντινού στο 78’ και πλέον θέλει «διπλό» στον ΠΑΟΚ για να πάρει την πρωτιά, υπό προϋποθέσεις.

Στο τελευταίο του παιχνίδι στην Λεωφόρο και τελευταίο του Πέτριτς μπροστά στον κόσμο της ομάδας (έχει ανακοινώσει πως αποσύρεται), ο Παναθηναϊκός έκανε το χρέος, του νίκησε 1-0 τον Πανιώνιο με γκολ του Λέτο και ελπίζει ακόμα για πρωτιά στα πλέι οφ.

Περιμένει το αποτέλεσμα από το ματς στο ΟΑΚΑ, ενώ την τελευταία αγωνιστική αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον ΠΑΟΚ.

Οι γκάφες στην άμυνα και ο …στράικερ Λέτο!

Ο Αντρέα Στραματσόνι ξεκίνησε με πολλές αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα του Παναθηναϊκού, καθώς λόγω των απουσιών, έδωσε φανέλα βασικού στους Μαρινάκη, Χουχούμη, Πέτριτς και Εβαντζελίστα, κάτι που λίγο έλειψε να το… πληρώσουν στα πρώτα λεπτά κιόλας της αναμέτρησης. Συγκεκριμένα, μόλις στο 3΄μετά από λάθος του Χουχούμη, ο Χαλκιαδάκης έγινε κάτοχος της μπάλας, πλάσαρε ωραία τον Στιλ, όμως ο Μολέδο έδιωξε πάνω στην γραμμή!

Η απάντηση του Παναθηναϊκού ωστόσο ήταν άμεση, καθώς στο επόμενο κιόλας λεπτό, απείλησε με Αμπέντ και Λέτο, με τον Κόρμπο να σταματάει με το σώμα του την μπάλα, που είχε κατεύθυνση προς τα δίχτυα. Το Τριφύλλι μετά το δεκάλεπτο, πήρε την κυκλοφορία και με καλύτερους παίκτες τους Λέτο – Αμπέντ, πίεσε για το γκολ, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Οι Πράσινοι είχαν κλείσει τον Πανιώνιο, όμως δεν μπορούσαν να πατήσουν περιοχή και έτσι απειλούσαν μόνο με μακρινά σουτ.

Το ημίχρονο πάντως, έκλεισε με μία μεγάλη γκάφα στην άμυνα του Παναθηναϊκού και μία τεράστια φάση για τον Πανιώνιο. Συγκεκριμένα, ο Κόρμπος έφυγε στην κόντρα από βαθιά μπαλιά, οι Κουτρουμπής και Στιλ αντέδρασαν τραγικά, όμως ο Μολέδο την τελευταία στιγμή πρόλαβε και έδιωξε σε πλάγιο.


Λυτρωτής Λέτο!

Ανάλογη ήταν η εικόνα του αγώνα και στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Παναθηναϊκό να ψάχνει το γκολ και τον κουρασμένο Πανιώνιο να αμύνεται και να περιμένει μάτια μία καλή κόντρα. Οι Πράσινοι προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν και λίγο έλειψε να πετύχουν τον σκοπό τους, καθώς πρώτα ο Πέτριτς στο 49’ με σουτ έστειλε την μπάλα δίπλα από την εστία, ενώ στο επόμενο ο Λέτο πήρε την κεφαλιά αμαρκάριστος από τη μικρή περιοχή, όμως κατάφερε να αστοχήσει!

Στο Τριφύλλι συνέχισαν στα επόμενα λεπτά να ελέγχουν τον ρυθμό του ματς και να κυκλοφορούν την μπάλα, όμως δεν μπορούσαν να απειλήσουν και σχεδόν όλες οι προσπάθειες του, σταμάταγαν στην άμυνα των φιλοξενούμενων. Τελικά, η …λύτρωση ήρθε με αρκετή τύχη, καθώς στο 78’ ο Πέτριτς έκανε το σουτ, η μπάλα στρώθηκε εντός περιοχής στον Λέτο και αυτός έγραψε εύκολα το 1-0, σκορ που έμεινε μέχρι το φινάλε.

Έτσι λοιπόν, ο Παναθηναϊκός πήρε μία χρυσή νίκη, έφτασε τους 10 βαθμούς, άφησε τελευταίο τον Πανιώνιο με 1 και πλέον πάει στην Τούμπα για το «διπλό», αφού ο ΠΑΟΚ έχει 10 και η ΑΕΚ 8 με ένα ματς όμως λιγότερο (παίζουν τώρα μεταξύ τους).
 

Παναθηναϊκός (Στραματσόνι): Στιλ, Κουτρουμπής, Μολέντο, Μαρινάκης (63' Μέστο), Χουχούμης, Αμπέντ (73' Μπουμάλ), Ζέκα, Εβαντζελίστα, Βλαχοδήμος (58' Κλωναρίδης), Λέτο, Πέτριτς

Πανιώνιος (Ουζουνίδης): Γιαννιώτης, Τασουλής, Οικονόμου, Ρισβάνης (41' Πατσατζόγλου), Βλάχος, Κόρμπος, Σιώπης (81' Βιγιάλμπα), Χαλκιαδάκης, Μασούρας,  Καθάριος, Μπαργκάν (74' Αργυρόπουλος)

Κάρτες: 37' Λέτο / 27' Καθάριος, 37' Ρισβάνης

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags