Facebook Pixel Αυτούς αναζητά ο ΠΑΟΚ στη μεταγραφική περίοδο
| 2016-06-04 14:51:00

Αυτούς αναζητά ο ΠΑΟΚ στη μεταγραφική περίοδο

Αυτούς αναζητά ο ΠΑΟΚ στη μεταγραφική περίοδο

Ο Σταύρος Κόλκας αρθρογραφεί για τη συζήτηση που ξεκίνησε κιόλας για το μεταγραφικές που επίκειται να γίνουν από τον Μίχελ για τον ΠΑΟΚ

Και επιτέλους ξεκινά η συζήτηση για την πρώτη μέρα, με το ρεπορτάζ να μην είναι στα φόρτε τους μιας και ο Λούμπος Μίχελ δεν μιλάει καλά- καλά στους συνεργάτες του εντός ΠΑΕ και ο Βλάνταν Ίβιτς είναι αρκετά έξυπνος για να υπερασπιστεί τη θέση που τόσο πάλεψε για αυτή.

 

Το μεταγραφικό ρεπορτάζ πάντως, ξεκινά από τις ανάγκες που έχει η ομάδα, τις αδυναμίες που έδειξε στη σεζόν. Και η λέξη κλειδί για την επόμενη μέρα είναι η ισορροπία.

 

Ο ΠΑΟΚ θα ήθελε να κάνει λιγότερες προσθήκες από αυτές που πραγματικά θα γίνουν. Όμως οι ανάγκες είναι συγκεκριμένες και σημαντικές. Και η σκέψη είναι να στηθεί ένα ρόστερ που θα παίξει το 4-2-3-1 και το 4-3-3.

 

Ξεκινώντας από τον τερματοφύλακα, παρότι ο Παναγιώτης Γλύκος περνάει μία πολύ ώριμη φάση της καριέρας του. Οι συχνοί τραυματισμοί του όμως δεν αφήνουν σε ηρεμία την ομάδα. Άρα, αναζητείτε τερματοφύλακας χωρίς πάντως να έχει ξεκαθαρίσει αν θα είναι καλός φέρελπις για να περιμένει πίσω από τον Γλύκο ή πρώτης γραμμής για να ξεκινήσει ενδεκαδάτος. Σε αυτές τις περιπτώσεις αποκτάς ουσιαστικά τον καλύτερο από τις δύο λίστες. Αυτόν που διαθέτει τα περισσότερα στοιχεία από αυτά που αναζητάς.

 

Ο ΠΑΟΚ καλύφθηκε ήδη στο δεξί άκρο της άμυνας. Απέκτησε τον Λέο Μάτος έτσι ώστε να προσθέσει όχι τόσο την εμπειρία όσο την ποιότητα δημιουργικά του βραζιλιάνου αμυντικού. Αμυντικά στη θέση αυτή ο Κίτσιου δεν δημιούργησε κανένα θέμα, καλύπτει με επιτυχία τη θέση, όμως ένα καθαρό αμυντικό μπακ δεν αρκεί για να στηθεί μία ισορροπημένη μηχανή όταν είσαι μεγάλη ομάδα. Στην ίδια λογική κινείται και ο Σκόνδρας που δεν είναι σίγουρο πως θα συνεχίσει στον ΠΑΟΚ, ενώ ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης με την ευπάθειά του δεν μπορεί να υπολογιστεί ως σταθερά από τον οργανισμό του ΠΑΟΚ παρότι είναι ο πλέον ταλαντούχος.

 

Στα στόπερ, εφόσον αποχωρήσει ο Μιγκέλ Βίτορ ο ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένος να αποκτήσει δύο. Έμπειρους και ποιοτικούς, ο ένας πιο ψηλός και πιο δυναμικός. Χρειάζεται παραστάσεις στη θέση και εκεί κινείται ο Μίχελ.

 

Ο ΠΑΟΚ αναζητά και αμυντικό μέσο. Κάτι που σημαίνει πως στη σκέψη των ανθρώπων του είναι η πώληση του Κάτσε.

 

Καθαρό εξάρι, δηλαδή ένα δυναμικό χαφ με πολλά τρεξίματα που θα μπορεί να προωθήσει τη μπάλα, ο ΠΑΟΚ δεν έχει. Υπάρχει ο Τζιόλης που την κάνει την δουλειά, αλλά χρειάζονται πιο συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Ο Τσίμιροτ και ο Χαρίσης, κλείνουν προς το 8άρι και δεν έχουν όγκο και δύναμη. Άρα αναζητείται λύση και εκεί.

 

Στα 8άρια αποκτήθηκε ο Σάχοφ ουσιαστικά αντί του Σάμπο. Ο Σλοβάκος αποχωρεί, όπως πιθανότατα και ο Γκολάσα, ίσως και ο Αντόνις. Υπάρχει χώρος για τον Ουκρανό κυρίως στο 4-2-3-1 όπου μπορεί να καλύψει και τη θέση δίπλα στον αμυντικό μέσο, αλλά και αυτή του επιτελικού.

 

Στη μεσοεπιθετική γραμμή, με δεδομένη την πώληση Μακ, ο ΠΑΟΚ πρέπει να βρει δύο παίκτες. Έναν πολύ ποιοτικό επιτελικό μέσο που να έχει τη δυνατότητα να παίξει και πλάγια και έναν ακόμη που θα μπορεί να κινηθεί ως inside forward για να δίνει τον διάδρομο στα μπακ που ανεβαίνουν.

 

Με αυτούς τους δύο, συν Ροντρίγκες, Μυστακίδη και μάλλον Ζάιρο, ο ΠΑΟΚ θα είναι καλυμμένος.

 

Κλείνοντας, ο ΠΑΟΚ θα αποκτήσει και έναν φορ σίγουρα. Με διαφορετικά χαρακτηριστικά από του Κλάους, πιο κοντρολαρισμένο και πιο περιφερειακό. Έτσι ώστε αν χρειαστεί να μπορέσουν να παίξουν και οι δυο τους.

Πηγή: Metrosport.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags