Facebook Pixel Το ιταλικό πλάνο του Παναθηναϊκού
| 2016-06-04 21:43:00

Το ιταλικό πλάνο του Παναθηναϊκού

Το ιταλικό πλάνο του Παναθηναϊκού

Ο Νίκος Τζουάννης αποκρυπτογραφεί στο blog του τα όσα είπε ο Αντρέα Στραματσόνι στην "Ώρα των Πρωταθλητών" την Παρασκευή.

Αρκετά και ενδιαφέροντα πράγματα αποκάλυψε ο Αντρέα Στραματσόνι στη συνέντευξη που παραχώρησε στα κανάλια Novasports. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού δεν "κρύφτηκε", ανέλαβε τις ευθύνες του για την κάκιστη πορεία του Τριφυλλιού στις εγχώριες διοργανώσεις και έκανε την αυτοκριτική του, ενώ οριοθέτησε τους στόχους της ομάδας του για τη νέα σεζόν. 

Προτεραιότητα των Πράσινων είναι η επιστροφή στην Ευρώπη και ήταν ξεκάθαρος ο Ιταλός τεχνικός όταν έκανε λόγο για υποχρέωση της ομάδας απέναντι στην ιστορία του συλλόγου. Ασφαλώς και θα γίνει η προσπάθεια για το βήμα παραπάνω στην Ελλάδα, όμως το πρώτο στοίχημα του Παναθηναϊκού - και του Στραματσόνι - είναι σε λιγότερο από δύο μήνες στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ και οι Πράσινοι δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να περάσουν μια νέα ...Γκαμπάλα. 

Στο κομμάτι της τακτικής, ο Στραματσόνι επανέλαβε την επιθυμία του να διατηρήσει το ίδιο σύστημα και τη νέα σεζόν, επομένως το βασικό κομμάτι και του μεταγραφικού σχεδιασμού θα στηριχτεί πάνω στο 4-4-2 σε σχηματισμό ρόμβου που επιλέγει ο Ιταλός προπονητής. Ο τεχνικός του Τριφυλλιού αποκάλυψε ότι η ομάδα του θα κάνει τουλάχιστον 5 μεταγραφές "βασικών" παικτών - πρωταθλητών όπως υπογράμμισε - χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν και άλλες προσθήκες. Άρα ο αριθμός των καλοκαιρινών μεταγραφών δεν αποκλείεται να ξεπεράσει το ...ρεκόρ του Ιανουαρίου.

Ο προγραμματισμός των Πράσινων είναι να ενισχυθούν σε κάθε γραμμή (τερματοφύλακας, άμυνα, μεσαία γραμμή, επίθεση)  και τα ...πολλά λεφτά θα πέσουν στη γραμμή κρούσης, ενώ επιθυμία του Στραματσόνι είναι να έχει στη διάθεση του μια "βάση" ενδεκαδάτων παικτών και από εκεί και πέρα να υπάρχουν επιπλέον λύσεις στο ρόστερ με ταλαντούχους και ...ημιβασικούς ποδοσφαιριστές.  Αυτό σημαίνει ότι σύντομα θα υπάρξει ...ξεσκαρτάρισμα με πωλήσεις, αποδεσμεύσεις και δανεισμούς για να μείνει τελικά ο ιδανικός αριθμός παικτών, ενώ εξαιρετικά σημαντικό ήταν αυτό που τόνισε ο Στραματσόνι αναφορικά με τη νοοτροπία που έχουν κάποιοι παίκτες του και την προσπάθεια που θα κάνει για να ...αποβάλλει τη "γκρίνια" που είναι "μπολιασμένη" στο μυαλό ορισμένων Πράσινων για όλα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. 

Όπως είπε και ο ίδιος, ο κόσμος του Παναθηναϊκού δεν χρειάζεται λόγια, αλλά πράξεις. Το γήπεδο είναι ο ...καθρέπτης και εκεί θα δείξει ο Στραματσόνι σε λίγες εβδομάδες αν ...έμαθε κάτι από το εφετινό "σκληρό" μάθημα.

Πηγή: novasports.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags