Δεν είναι περίεργο που ο Ολυμπιακός παλεύει να κάνει δικό του τον Βιλχένα. Ούτε το γεγονός ότι τον θέλει η μισή Ευρώπη. Είναι από τα 8 του στις ακαδημίες της Φέγενορντ με την οποία έχει προλάβει να συμπληρώσει 138 συμμετοχές παρά το γεγονός ότι είναι μόλις 21 ετών. Το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα το έκανε σε ηλικία 16 ετών, ενώ από τη σεζόν 2012-2013, πριν δηλαδή κλείσει τα 18, είναι βασικός και αναντικατάστατος. Μετρά 27 συμμετοχές το 2012-13, 32 το 2013-14, 21 το 2014-15 και 27 τη σεζόν που μόλις τελείωσε.

Κεντρικός μέσος που μπορεί να παίξει και στην άκρη της μεσαίας γραμμής, αλλά βολεύεται καλύτερα στον άξονα. Σαν να λέμε ένας Κασάμι στο νεότερό του. Και αν δεν πειστήκατε διαβάζοντας λίγους αριθμούς για την καριέρα του στην Ολλανδία, σημειώστε πως ήδη έχει παίξει σε όλες τις Εθνικές της πατρίδας του (από under 15 μέχρι την αντρική) κι έχει προλάβει να συμπληρώσει 62 διεθνείς συμμετοχές. Και αν σας φαίνεται περίεργο το γεγονός ότι τον αφήνει ελεύθερο η Φέγενορντ, αυτό έγινε γιατί δεν τα βρήκαν στις κουβέντες για το νέο του συμβόλαιο. Μοιάζει με περίπτωση εξαιρετική. Για λαβράκι που ψάχνει να βρει μια ομάδα να τον περάσει στο επόμενο επίπεδο. Και ο Ολυμπιακός του το προσφέρει αυτό βγάζοντάς τον στη βιτρίνα του Champions League.

Λογικό κι επόμενο να γίνεται ντόρος γύρω από την περίπτωσή του, λογικό κι επόμενο να θέλει ο Ολυμπιακός να τον κάνει δικό του. Σε άλλα μεταγραφικά νέα, εδώ διαβάσατε και για τον Ντε λα Μπέγια της Σοσιεδάδ. Αλλη περίπτωση αυτός, καθώς είναι στα 30, δεν είναι πιτσιρικάς σαν τον Ολλανδό, αλλά με εξαιρετική χρονιά σε μια εξαιρετική ομάδα της Πριμέρα Ντιβισιόν. Ξεκίνησε και τελείωσε τη χρονιά βασικός στο «Ανοέτα» σε μία ομάδα που τερμάτισε 4 βαθμούς μακριά από τη Σεβίλλη. Δεν το λες και το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου…

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 16/06/2016) - gavros.gr