Facebook Pixel Άρθρο για τον μπασκετικό ΠΑΟ: Υπέρβαση για Μπουρούση
| 2016-06-25 19:02:00

Άρθρο για τον μπασκετικό ΠΑΟ: Υπέρβαση για Μπουρούση

Άρθρο για τον μπασκετικό ΠΑΟ: Υπέρβαση για Μπουρούση

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για τις συνθήκες που αναγκάζουν τον Παναθηναϊκό να δημιουργήσει μια πανίσχυρη φροντ λάιν και αυτό θα γίνει μόνο με τον Γιάννη Μπουρούση ή τον Ίαν Βουγιούκα, που είναι πιο προσιτή περίπτωση. Υπάρχει και το ιδανικό, αλλά τρελό, σενάριο...

Η μέρα είναι αφιερωμένη στον Γιώργο Παπαγιάννη και όχι άδικα αφού δεν είναι λίγο να βρεθεί στο υψηλότερο pick στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ, παρότι κοντέψαμε να τον ξεχάσουμε στη διάρκεια της σεζόν με τις επιλογές του Σάσα Τζόρτζεβιτς.

Η δικαίωση όμως, για την κωμωδία που παρακολουθούσαμε τον περασμένο χειμώνα και λίγο έλειψε να χαθούν τα νέα ταλέντα (Παπαγιάννης, Χαραλαμπόπουλος) και όχι μόνο, θα έρχεται σιγά-σιγά... Πάμε όμως να περάσουμε στο θέμα που απασχολεί τους φίλους του Παναθηναϊκού. Δηλαδή, τι θα γίνει με την φροντ λάιν από τη στιγμή που μέσα στις επόμενες ημέρες ο Παπαγιάννης θ' ανακοινωθεί και επίσημα από τους Σακραμέντο Κίνγκς.

Όπως καταλαβαίνεται η ομάδα του "τριφυλλιού" έχει βάλει μπροστά για να κάνει πράξη τον σχεδιασμό της, από τη στιγμή που έμαθε τι θα γίνει με τον Big G. Από τη στιγμή που οι "πράσινοι" έχουν κοιτάξει ότι καλύτερο κινείται στην αγορά, δεν θα μπορούσαν να μην βάλουν στο στόχαστρό τους, τον Γιάννη Μπουρούση. Ο διεθνής σέντερ αποτελούσε και αποτελεί προτεραιότητα για τον Παναθηναϊκό, ωστόσο είναι μία περίπτωση η οποία δεν είναι εύκολη καθώς έχει κάποιες προτεραιότητες όπως τόνισε πρόσφατα στον Sport24 Radio 103,3.

Παράλληλα δεν έκλεισε την πόρτα για επιστροφή στην Ελλάδα και αυτό λέει πάρα πολλά. Όπως διαμορφώνονται οι συνθήκες μέχρι τώρα ο Παναθηναϊκός οδηγείται στην υπέρβαση για ν' αποκτήσει τον Μπουρούση και όχι άδικα μετά απ' όσα έκανε με την Λαμποράλ Κούτσα τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, κάνοντας την Ευρώπη να παραμιλάει. Για κάθε ενδεχόμενο πάντως, έχει στη λίστα του και τον Ίαν Βουγιούκα ο οποίος πραγματοποίησε εξαιρετική σεζόν στην Εuroleague με την φανέλα της Ζαλγκίρις, πρόταση της οποίας απέρριψε πριν από λίγες ημέρες, προκειμένου να διεκδικήσει κάτι καλύτερο έχοντας πλέον εμπειρία από την Euroleague. Είναι σαφές βέβαια πως η περίπτωση του Ίαν Βουγιούκα είναι πιο εφικτή ως προς την πιθανότητα να λάβει "σάρκα και οστά".

Έχει παίξει στον Παναθηναϊκό και τον γνωρίζει πολύ καλά ο Αργύρης Πεδουλάκης. Η αλήθεια είναι πάντως, πως το ιδανικό σενάριο για τους "πράσινους" θα ήταν να τους δούμε και τους δύο στον Παναθηναϊκό καθώς σε συνδυασμό με την παρουσία ενός ξένου αθλητικού ψηλού (π.χ. Σίνγκλετον), θα μιλάμε για μια πανίσχυρη φροντ λάιν. Πέρα από τη δύναμη στην ρακέτα, αυτή η κίνηση, θα έδινε μια πολύτιμη λύση στο τεχνικό επιτελείο, ώστε να κερδίσει θέσεις ξένων αφού ήδη βρίσκονται δύο στους "πράσινους" (Γκιστ, Φελντέιν). Κάτι τέτοιο όμως για την ώρα μοιάζει πάρα πολύ δύσκολο -για πολλούς λόγους.

Ας μη βιαζόμαστε όμως και ας πάρουμε τα δεδομένα όπως παρουσιάζονται τώρα. Το σίγουρο είναι πως ο Αργύρης Πεδουλάκης και οι συνεργάτες του αναλύουν κάθε λεπτομέρεια και όλες οι κινήσεις είναι προσεκτικές. Γι' αυτό άλλωστε, δεν έχουν βιαστεί να τελειώσουν την περίπτωση του Κρις Σίνγκλετον παρότι δεν υπάρχει συμφωνία. Οι δρόμοι για τον Έλληνα σέντερ που θα προστεθεί στο ρόστερ είναι ξεκάθαροι τη δεδομένη στιγμή και οι επιλογές μετρημένες.

Πηγή: sport24.gr
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags