Facebook Pixel Μια ντουζίνα στην έξοδο από το "Βικελίδης"!
| 2016-06-26 10:45:00

Μια ντουζίνα στην έξοδο από το "Βικελίδης"!

Μια ντουζίνα στην έξοδο από το "Βικελίδης"!

Ποιοι παίκτες αναμένεται να αποχωρήσουν από το ρόστερ του Άρη και τι κενά δημιουργούνται

Μετά την κάλυψη του ΜΚ, σειρά παίρνει ο αγωνιστικός σχεδιασμός για τη νέα σεζόν. Στις τρεις εβδομάδες που μεσολαβούν ως την έναρξη της προετοιμασίας, Αναστόπουλος και Καρυπίδης θα προχωρήσουν στις απαραίτητες προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ που από τι φαίνεται θα είναι αρκετές αφού μια ντουζίνα σχεδόν παίκτες θα αποχωρήσουν κι άλλοι τόσο σχεδόν θα διαβούν το κατώφλι του Κλεάνθης Βικελίδης. Πάμε να δούμε, βάσει του ρεπορτάζ, πως έχει κατάσταση και τι περιμένουμε από εβδομάδα με... μενού που περιλαμβάνει αρκετές και ηχηρές αποχωρήσεις αλλά και αναγκαίες προσθήκες.

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ
Η θέση στην οποία ο ΑΡΗΣ θα χρειαστεί γενναία ενίσχυση αφού από τους τέσσερις του περσινού ρόστερ, μάλλον δεν συνεχίζει κανένας. Ο Σιδεράκης ήδη αποτελεί παρελθόν, ο Τζινάρ είχε μια μέτρια χρονιά στα 13 ματς που αγωνίστηκε συν ότι καλύπτει θέση ξένου, τον Μπαιμάκη δεν τον εμπιστεύτηκε ούτε σε ένα ματς ο Αναστόπουλος ενώ ο «μικρός» ο Ιακωβίδης θα συνεχίσει με υποτροφία σε κολέγιο στις ΗΠΑ. Άρα πάμε σίγουρα στην προσθήκη δυο έμπειρων συν ενός πιο νεαρού.

ΑΜΥΝΑ
Και εδώ θα χρειαστεί σημαντική ενίσχυση τόσο στις θέσεις των στόπερ, όσο και στα άκρα. Σαμαράς και Γεωργιάδης θα ακολουθήσουν τον Καλαϊτζίδη στην Καλαμαριά, ο Σαμαρόπουλος λογικά θα αποχωρήσει αφού δεν πήρε ευκαιρίες, ενώ τον ίδιο δρόμο μάλλον θα ακολουθήσει και ο Μελισσάς. Στους παραμένοντες λογίζεται ο Ιντζίδης και ο νεαρός Μαζουλουξής. Στα άκρα εκτός του «φευγάτου» Γεωργιάδη, ο Τσουμάνης είναι στις επιλογές του Αναστόπουλου, ενώ πολύ πιθανή θεωρείται και η παραμονή του Βουτσιά που μπορεί να βοηθήσει σε δυο θέσεις. Άρα θα χρειαστεί η προσθήκη σίγουρα δυο στόπερ και ενός πλάγιου μπακ στα αριστερά.

ΧΑΦ
Εδώ υπάρχουν κάποιοι παίκτες στους οποίους στηρίχτηκε φέτος ο Αναστόπουλος και δεν έχει λόγο να μην συνεχίσει μαζί τους. Ρόβας, Καζναφέρης θεωρούνται παίκτες του βασικού κορμού, την εμπειρία των οποίων χρειάζεται στη Football League, και δεν τίθεται θέμα αποχώρησής τους, εκτός αν το θέλουν οι ίδιοι. Πιο κοντά στην έξοδο είναι ο Καλογέρης που δεν αποκλείεται και αυτός να ακολουθήσει τους Σαμαρά και Γεωργιάδη στην Καλαμαριά ενώ ερωτηματικό είναι η στάση που θα κρατήσει ο Αναστόπουλος στον μεγάλο άτυχο της περσινής χρονιάς Μπάμπη Παυλίδη που λογικά όμως θα πάρει μια ακόμη ευκαιρία. Όσο για τον Τάτο, η παραμονή του είναι μοιρασμένη και θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες (αγωνιστικούς και μη) ενώ δεν αποκλείεται να του προταθεί μείωση απολαβών. Σίγουρη θεωρείται η απόκτηση ενός εξαριού, ίσως και δυο και πιθανότατα ενός κεντρικού χαφ.

ΕΠΙΘΕΣΗ
Πλην 2-3 το μέλλον των υπολοίπων είναι έωλο. Οι σίγουροι είναι οι Καπνίδης, Ντούνης, καλή άποψη έχει το τεχνικό τιμ και για τον Νλουντούλου που έχει προσόντα και είναι σε καλή ηλικία. Αντίθετα δύσκολα θα συνεχίσουν Κωνσταντινίδης, Κυβελίδης (οδεύει κι αυτός προς Καλαμαριά), ο Μάουρο Πόι ήδη έχει αποχωρήσει ενώ το ίδιο θα συμβεί και με τον Κόκε. Λογικά δίπλα στον Καπνίδη θα προστεθούν άλλοι δυο σέντερ φορ και άλλοι δυο πλάγιοι χαφ με κύριο χαρακτηριστικό την ταχύτητα. 

Πηγή: AllAboutAris.com

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags