Facebook Pixel "Μπορείτε να με λέτε George"
Μπάσκετ
NBA
| 2016-06-27 22:53:00

"Μπορείτε να με λέτε George"

"Μπορείτε να με λέτε George"

Ο Γιώργος Παπαγιάννης, Νο. 13 του φετινού draft παρουσιάστηκε χαμογελαστός και άνετος ανάμεσα στα νέα αποκτήματα των Σακραμέντο Κινγκς, τον Βλάντε Ντίβατς και τον Ντέιβιντ Γέργκερ.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ στο Σακραμέντο. Είναι εξαιρετικό αυτό για εμένα. Η πρώτη φανέλα που είχα από το ΝΒΑ ήταν των Κινγκς. Είναι ένα όνειρό μου που γίνεται πραγματικότητα. Χαίρομαι πολύ που βρίσκομαι εδώ», είπε αρχικά ο 19χρονος σέντερ.

Για το πώς προφέρεται το όνομά του: «Το όνομά μου είναι Γιώργος Παπαγιάννης. Μπορείτε να με λέτε George αν είναι πιο εύκολο».

Για τον Παναθηναϊκό, το ΝΒΑ και την οικογένειά του: «Έπαιζα στον Παναθηναϊκό, που είναι έξι φορές πρωταθλητής Ευρώπης. Το ΝΒΑ είναι κάτι διαφορετικό. Ήθελα πολύ να παίξω εδώ. Θα είναι μια διαφορετική εμπειρία.

Ζούσα στις ΗΠΑ όταν ήμουν 16 ετών, έπαιζα μπάσκετ. Θα έρθει και η οικογένειά μου στο Σακραμέντο, ο αδελφός μου θα παίξει μπάσκετ και θα σπουδάσει εδώ. Θέλουμε πρώτα να βρούμε το σπίτι και μετά θα δούμε που θα παίξει μπάσκετ ο αδελφός μου».

Στη συνέχεια, στο «Q&A» των Κινγκς, ο Παπαγιάννης δήλωσε:

Για το τι σημαίνει για τον ίδιο η επιλογή του στο draft: «Είμαι 18 ετών τώρα. Ξεκίνησα το μπάσκετ στα 11. Ήταν το όνειρό μου από τότε. Έγινα draft από το Σακραμέντο και είμαι περήφανος».

Για το ποιος τον έφερε σε επαφή με το μπάσκετ: «Ο πατέρας μου μου έμαθε το μπάσκετ. Έπαιζε 20 χρόνια στην Ελλάδα. Δεν ήταν παίκτης που έπαιξε στην πρώτη κατηγορία. Εκείνος με έφερε σε επαφή με το άθλημα».

Για τους NBAers που θαυμάζει και για το ότι θα παίξει αντίπαλός τους: «Είμαι γεννημένος το 1997, οπότε λατρεύω τον Λεμπρόν Τζέιμς. Δεν παίζουμε στην ίδια θέση, αλλά μου αρέσει πώς παίζει. Ο Τιμ Ντάνκαν, οι αδελφοί Γκασόλ, ο Κόμπι Μπράιαντ, ο KD... Θαυμάζω τον χαρακτήρα τους. Είναι όνειρό μου να παίξω κόντρα στα είδωλά μου.

Για το βίντεο που σούταρε τρίποντα στις προπονήσεις πριν από το draft: «ΉΘελα να δείξω πώς σουτάρω, γιατί δεν με είχαν δει να το κάνω».

Για το Summer League και το αν έχει μιλήσει με κάποιον παίκτη των Κινγκς: «Θέλω να πάρουμε το πρωτάθλημα στο Summer League. Έχω μιλήσει με τον Κουφό, που είναι στην Ελλάδα και τον περιμένω να έρθει πίσω στο Σακραμέντο».

Όταν του ζητήθηκε να πει κάτι στα Ελληνικά, ανέφερε: «Να έρθετε να μας παρακολουθήσετε. Θα χαρώ πολύ να σας δω. Ελλάδαρα!».

Για το καλύτερο στοιχείο του παιχνιδιού του: «Το καλύτερο στοιχείο του παιχνιδιού μου είναι το πώς τρέχω το παρκέ».

Για τα μελλοντικά του σχέδια: «Είμαι ένας παίκτης που θέλει να δει τι θα γίνει την επόμενη μέρα. Το πιο σημαντικό είναι να κερδίσουμε το Summer League. Μετά θα δούμε...».

Για το νούμερο που θα έχει η φανέλα του: «Το νούμερο 13». 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags