Facebook Pixel Ξεφτίλα! Η Εθνική πόλο προπονείται σε κίτρινα και ακατάλληλα νερά
| 2016-06-29 17:17:00

Ξεφτίλα! Η Εθνική πόλο προπονείται σε κίτρινα και ακατάλληλα νερά

Ξεφτίλα! Η Εθνική πόλο προπονείται σε κίτρινα και ακατάλληλα νερά

Η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών, που πήρε το χάλκινο μετάλλιο στην τελική φάση του World League και ετοιμάζεται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, δεν έχει ένα κολυμβητήριο να προπονηθεί!!

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν οι ίδιοι οι παίκτες, την Τρίτη πήγαν να προπονηθούν στο Ζάππειο κολυμβητήριο, αλλά οι συνθήκες που βρήκαν εκεί, ήταν τραγικές και το νερό ακατάλληλο, κιτρινισμένο.

Αυτό σημείωσαν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Ομοσπονδίας, όπου μεταξύ άλλων τόνισαν πως τα «νερά ήταν πιο βρώμικα κι από το λιμάνι του Πειραιά!» …

«Είμαι πραγματικά εκνευρισμένος γι αυτά που έχουμε συναντήσει αυτές τις ημέρες που γυρίσαμε. Είναι οι χειρότερες συνθήκες προετοιμασίας που είχε ποτέ εθνική ομάδα, από την εποχή που ήμουν εγώ παίκτης. Είναι απαράδεκτο για μια ομάδα που είναι τρίτη στον κόσμο. Χθες πήγαμε σε μια πισίνα – αυτή του Ζαππείου -, της οποίας τα νερά είναι πιο βρώμικα σε σχέση με του λιμανιού του Πειραιά!» ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του τεχνικού της, Θοδωρή Βλάχο, που συμπλήρωσε.

«Σήμερα θα πάμε στον Άγιο Κοσμά, αύριο ποιος ξέρει πού. Παρ όλα αυτά συνεχίζουμε τη δουλειά. Θέλω να προασπίσω κάποια πράγματα για τους αθλητές μου. Ζητάμε πολλά πράγματα από αυτούς, αλλά πρέπει κάποια πράγματα να είναι δεδομένα και να τους τα παρέχουμε. Κάποιοι κρύβονται πίσω από το δάχτυλο της οικονομικής κρίσης και έχουν ισοπεδώσει τα πάντα στο βωμό της. Έχουμε προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες από πέρσι στις 9 Αυγούστου και ψάχνουμε πισίνα για να κάνουμε προπόνηση. Σήμερα θα πάμε στον Αγ. Κοσμά να δούμε τις εκεί συνθήκες»

Χρ. Αφρουδάκης: «Ντροπή όσα συναντήσαμε»

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις για το θέμα, του αρχηγού της εθνικής ομάδας, Χρήστου Αφρουδάκη.

«Η πισίνα στο Ζάππειο είναι σε άθλια κατάσταση. Αν δεν σεβόμουν τους συμπαίκτες μου και τον προπονητής μου, κύριο Βλάχο, θα έφευγα. Όμως, πάντα, ο αρχηγός πρέπει να δίνει το καλό παράδειγμα. Το θέαμα που συναντήσαμε είναι μια ντροπή. Επειδή γνωρίζουμε τη δυσκολία των καιρών, δεν ζητήσαμε τίποτα μετά το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζάν και το χάλκινο μετάλλιο.

Το μόνο που θέλουμε είναι ένα χώρο να κάνουμε προπόνηση. Δεν εισακουστήκαμε στο να έχουμε ένα χώρο, ώστε να κάνουμε προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Όταν δεν έχουμε ούτε τις αυτονόητες συνθήκες καλύτερα να πάμε στο Ρίο χωρίς προπόνηση κι ό,τι βγει! Είναι ντροπή!».

Διαθεσόπουλος: «Στεγνοί από λεφτά κι εγκαταστάσεις»

Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του προέδρου της ΚΟΕ, Δημήτρη Διαθεσόπουλου, που με τη σειρά του είπε:

«Αρκετά! Πρέπει να στείλουμε μηνύματα προς όλους. Ο λόγος της σημερινής συνέντευξης είναι διεκδικητικός. Πέρυσι είχαμε μια επαφή με τον κ. Κοντονή και μας υποσχέθηκε ότι θα κάνουμε την προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο ΟΑΚΑ.

Θέλουμε να του υπενθυμίσουμε πως όχι μόνο υπάρχουμε κι εμείς στον υγρό στίβο, αλλά θαυματουργούμε!

Είμαστε στεγνοί από λεφτά και από αθλητικούς χώρους προπόνησης. Έχουμε φτάσει στο ναδίρ. Οι αθλητικές εγκαταστάσεις είναι σε άθλιο επίπεδο και δεν έχουμε καμία βοήθεια από την πολιτεία! Θέλουμε μέσα από τη σημερινή συνέντευξη τύπου να στείλουμε κάποια μηνύματα. Να ακουστεί η φωνή μας».

Κραβαρίτης: «Ευτυχώς, φεύγουμε για το Μαυροβούνιο»

Λυτρωτικό για την εθνική ομάδα είναι το ταξίδι της, μέσα στις επόμενες ημέρες στο Μαυροβούνιο, για κοινή προετοιμασία με την αντίστοιχη εθνική ομάδα.

«Τις δεκαπέντε ημέρες που ήμασταν στη Σιγκαπούρη και στη Χουιζού νιώσαμε ομάδα και αθλητές υψηλού επιπέδου. Ευτυχώς σε δέκα ημέρες ξαναφεύγουμε για προετοιμασία με το Μαυροβούνιο, το οποίο έχει τρομερές αθλητικές εγκαταστάσεις. Δεν θέλουμε να μείνουμε εδώ. Αυτή η ομάδα είναι καταδικασμένη να πετύχει και θα το κάνει. Επειδή όμως τίποτα δεν είναι δεδομένο ακόμη κι αν δεν το κάνει αυτό δεν μπορεί να αλλάξει τα όσα έχει καταφέρει έως τώρα. Το μυστικό της επιτυχίας αυτών των παιδιών είναι η δουλειά, η πίστη και το όνειρο των παιδιών» είπε ο βοηθός προπονητής Δημήτρης Κραβαρίτης.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags