Facebook Pixel «Το καλύτερο δίδυμο στην Ευρώπη οι Σίνγκλετον - Κλαβέρ»
| 2016-07-16 12:58:00

«Το καλύτερο δίδυμο στην Ευρώπη οι Σίνγκλετον - Κλαβέρ»

«Το καλύτερο δίδυμο στην Ευρώπη οι Σίνγκλετον - Κλαβέρ»

Φοβερές ατάκες για τις μεταγραφές του Παναθηναϊκού και για όσα θα κάνουν μαζί με Γκιστ και Μπουρούση.

Ο προπονητής Γιώργος Μποζίκας φιλοξενήθηκε στον Sport24 Radio 103,3 και αναφέρθηκε στους Κρις Σίνγκλετον και Βίκτορ Κλαβέρ, αλλά και στα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται την φετινή σεζόν στην Ευρωλίγκα και το ΝΒΑ.
 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του

Για τον Κρις Σίνγκλετον:
«Πιστεύω ότι ήταν αναμενόμενο παίκτες από την Κουμπάν και την Λαμποράλ να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο σε επίπεδο συμβολαίων, το ερωτηματικό είναι ποιοι από αυτούς θα προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα και το νέο περιβάλλον.

Προσωπικά τον Σίνγκλετον τον θεωρώ τον καλύτερο αμυντικό της Ευρωλίγκας, γιατί μπορεί να παίξει άμυνα και στις πέντε θέσεις. Ήταν παίκτης – κλειδί για την Κουμπάν. Είναι σοβαρός επαγγελματίας και είναι σημαντική προσθήκη για τον Παναθηναϊκό.

Επιθετικά, είναι καλός σουτέρ από μέση απόσταση, για την θέση του μπορεί να έχει και το καλύτερο σουτ από μέση απόσταση, έχει αξιόπιστο τρίποντο και πιστεύω ότι θα βοηθήσει σε αυτό τον τομέα.

Είναι γρήγορος, κατά κάποιο τρόπο είναι ένας… περιφερειακός που παίζει στις θέσεις 4-5. Μπορεί να έρθει ακόμη και από τον πάγκο και μπορεί να ανεβάσει τον ρυθμό, είναι ιδιαίτερα συγκεντρωμένος στα τελευταία λεπτά του αγώνα, όπου μπορεί να κρίνεται η νίκη.

Μειονέκτημα του είναι ότι μερικές φορές είναι διστακτικός και κάνει βήματα, αν το δουλέψει αυτό θα έχει πολύ καλή πορεία»

Για τον Κλαβέρ:
«Αν δεν υπήρχε το θέμα με την Βαλένθια θα είχε βρει συμβόλαιο στην Ισπανία. Αμυντικά, μαζί με τον Σίνγκλετον ήταν το καλύτερο δίδυμο στην Ευρώπη. Έχει καλό σουτ τριών πόντων και είναι σημαντικός για μια ομάδα. Έχει την δυνατότητα εκτός από πάουερ φόργουορντ να παίξει και σμολ φόργουορντ αλλά και σέντερ».

Αν αποκτηθεί από τον Παναθηναϊκό τι μπορεί να προσφέρει μαζί με τους Σίνγκλετον και Γκιστ:
«Θα δώσουν πολλά πράγματα στην και μπορούν να διαμορφώσουν διάφορα σχήματα αυτοί τρεις παίκτες μαζί με τον Μπουρούση».

Για τους παίκτες της Κουμπάν που πήραν μεταγραφή σε άλλη ομάδα εκτός από τους Σίνγκλετον και Κλαβέρ (σ.σ. Ράντολφ, Ντιλέινι, Ντρέιπερ):
«Την περασμένη σεζόν κανένας από αυτούς δεν είχε προτάσεις για μεγάλο συμβόλαιο ή το ενδιαφέρον των ευρωπαϊκών ομάδων. Τώρα είναι στο χέρι τους να αποδείξουν αν το αξίζουν ή όχι.

Ο Ντιλέινι έχει κατασταλαγμένη σκέψη και ξέρει πότε θα το διεκδικήσει. Από την περίοδο στη Μπάγερν ήξερε ότι μπορεί να κάνει το επόμενο βήμα στο ΝΒΑ και ήταν αποφασισμένος με κάθε τίμημα να κάνει αυτή την επιλογή, διότι πήρε μικρότερο συμβόλαιο από αυτό που θα μπορούσε να εξασφαλίσει στην Ευρώπη».

Για το γεγονός ότι αρκετοί Αμερικανοί παίκτες επιλέγουν την Κίνα:
«Είναι 5-6 μήνες και παίρνουν τα ίδια χρήματα με την Ευρώπη. Η Ισπανία τελειώσαν τους τελικούς μετά τους τελικούς του ΝΒΑ».

Για τα νέα δεδομένα στο ΝΒΑ:
«Η ψαλίδα ήταν μεγάλη με το ΝΒΑ και τώρα είναι μεγαλύτερη. Το ΝΒΑ μπορεί να απορροφήσει ένα συγκεκριμένο αριθμό παικτών, αυτό ίσχυε και ισχύει. Απλώς οι ομάδες στην Ευρώπη πρέπει να περιμένουν να δουν ποιοι θα “κοπούν” και θα επιλέξουν να αγωνιστούν στην Ευρώπη».

Για τη δομή της νέας Ευρωλίγκας:
«Είναι το ίδιο σύστημα με την Βαλτική Λίγκα και ευνοεί τις καλές ομάδες. Οπότε θα είναι δύσκολο να δούμε να διακρίνονται ομάδες τύπου Λαμποράλ και Κουμπάν. Όσο αυξάνονται οι αγώνες, είναι λογικό η καλύτερη ομάδα να έχει περισσότερες πιθανότητες να νικήσει.

Φέτος οι ομάδες δύσκολα θα καταφέρουν να αλλάξουν την εικόνα τους κατά την διάρκεια της χρονιάς. Πιστεύω ότι θα ανοίξει η ψαλίδα με τις πρώτες ομάδες, γιατί αν υπάρξουν ήττες στην αρχή θα είναι δύσκολο να τις καλύψεις μετά.

Σίγουρα κατά την διάρκεια της σεζόν θα δοκιμαστεί η υπομονή των διοικήσεων και των ομάδων με τη νέα δομή. Το βάθος του ρόστερ θα παίξει ρόλο κατά την διάρκεια της σεζόν, όπως και η δυναμικότητα του πρωταθλήματος, διότι μια εύκολη Λίγκα θα δώσει πλεονέκτημα».

Για τη συμφωνία του Γιώργου Μπαρτζώκα με την Μπαρτσελόνα:
«Όλες οι δουλειές είναι δύσκολες για ένα προπονητή. Κάθε αποστολή που ανέλαβε στο παρελθόν ήταν αποστολή… αυτοκτονίας. Πάντα έβρισκε τον τρόπο να έχει σταθερή πορεία ή να τα πηγαίνει καλύτερα. Είναι μια επιλογή που την άξιζε γιατί έχει δουλέψει πολύ».

Για το γεγονός ότι αρκετές ομάδες στο εξωτερικό εξετάζουν περιπτώσεις Ελλήνων προπονητών:
«Είναι κάτι που έχουν κερδίσει οι Έλληνες προπονητές με την δουλειά τους, υπάρχουν αρκετοί προπονητές που μίλησαν με ομάδες, όπως οι Πρίφτης, Κατσικάρης, αλλά και ο Παπαθεωδόρου που θα αναλάβει το πρότζεκτ της Αστάνα».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags