Facebook Pixel Κ. Καίσαρης: Οταν απευθύνεσαι σε χαϊβάνια, εύκολα τους δουλεύεις
| 2016-07-26 15:06:00

Κ. Καίσαρης: Οταν απευθύνεσαι σε χαϊβάνια, εύκολα τους δουλεύεις

Κ. Καίσαρης: Οταν απευθύνεσαι σε χαϊβάνια, εύκολα τους δουλεύεις

Ένα ακόμα ενδιαφέρον άρθρο του Κώστα Καίσαρη, δημοσιευμένο στο σημερινό Goal...

ΝΤΡΟΠΗ και αίσχος. Για τους αδίστακτους της ΔΟΕ. Για τους δήθεν θεματοφύλακες της Ολυμπιακής ιδέας. Που την κάνανε στριφογυριστή κι ανάψανε το πράσινο φως για τη συμμετοχη των Ρώσων αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Στους καθ' εξιν και κατ' επάγγελμα ντοπαρισμένους. Υπό την υψηλή καθοδήγηση, χρηματοδότηση και εποπτεία της ρωσικής κυβέρνησης. Κι ενώ ένα μαύρο πέπλο σιωπής σκεπάζει την παγκόσμια αθλητική κοινότητα, η αντίδραση του Κοντονή του μεγαλοπρεπούς ήταν άμεση. Πρωί πρωί της Δευτέρας με το που πήγε στο γραφείο του φώναξε τους δυο στενούς συνεργάτες του. Τον Ζήση Μπέλλο και τον Ιάκωβο Φιλιππούση.

Αφού χτύπησε το χέρι στο τραπέζι, εξέφρασε την οργή και την αγανάκτησή του: «Φιλότιμο δεν υπάρχει; Τσίπα δεν υπάρχει; Θα λογοδοτήσουν άραγε στο παγκόσμιο αθλητικό κίνημα αυτοί οι δήθεν αθάνατοι που πήραν αυτήν την εξευτελιστική για τα ολυμπιακά ιδεώδη απόφαση;». Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η αντίδραση του ακάματου υπουργού θα είναι άμεση. Με παρέμβασή του στον ΟΗΕ θα ζητήσει την άμεση σύγκληση του Συμβουλίου Αφαλείας. Για να σταματήσει μια και καλή αυτή η ασυδοσία κάτω από τον μανδύα του αυτοδιοίκητου. Κι ενώ οι Ολυμπιακοί του Ρίο πλησιάζουν, είναι κρίμα κι άδικο που δεν εχει συμπεριληφθεί στη λίστα των ολυμπιακών αθλημάτων το «λέμε καμιά παπαριά για να περνάει η ώρα».

Και οι τρεις θέσεις του βάθρου θα ήταν ελληνικές. Με το που πέσανε οι πυροβολισμοί στο Μόναχο τρεις Ελληνες «αθλητές» δείξανε τα αντανακλαστικά τους. Γρήγορος σαν την αστραπή ο Αλέξιος Τσίπρας αποφάνθηκε: «Σε αυτές τις δύσκολες ώρες εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον γερμανικό λαό. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να είναι η βία το μέλλον της Ευρώπης». Καταρχήν, ποιοι ειναι αυτοί που «δεν θα επιτρέψουν» να είναι η βία το μέλλον της Ευρώπης; Ο Αλέκος (ο Φλαμπουράρης), η Τασία και η Θεανώ; Κι επειδή βρέθηκε ένας Τρέλαρχος που άρχισε να ρίχνει στο ψαχνό κινδυνεύει η Ευρώπη; Κι εν πάση περιπτώσει, με ποιον τροπο δεν θα επιτρέψουν; Θα επιβάλλουν ψυχιατρικές εξετάσεις σε 500 εκατομμύρια Ευρωπαίους προκειμένου να εξευρεθούν οι ψυχασθενείς και να εγκλειστούν σε άσυλα; Και δεν θα μπορούσε να μείνει έξω από τον χορό ο Κυριάκος: «Αλλη μια επίθεση εναντίον ευρωπαίων πολιτών.

Η σκέψη μας στις οικογένειές τους. Ας μην υπάρξουν άλλα θύματα απόψε». Πού αλλού δηλαδή θα μπορούσε να χτυπήσει αυτός ο Νταβίντ; Στο Μόναχο ζούσε, στο Μόναχο άρχισε να ρίχνει στο ψαχνό. Να έπαιρνε το εννιάρι και τις τριακόσιες σφαίρες και να πήγαινε στην Καμπούλ; Ητανε πρακτικά αδύνατον. Εντός κόλπου και ο Γιωργάκης: «Η Ευρώπη δεν θα υποταχθεί στον φόβο και στη βία». Ολόκληρη Ευρώπη δηλαδή κινδυνεύει από έναν 18χρονο ψυχοπαθή; Επειδή σάλταρε κι άρχισε να πυροβολεί, κινδυνεύουν η Ευρώπη και η Δημοκρατία; Αν αύριο δηλαδή ένας τσιγγάνος στο Ζεφύρι σαλτάρει επειδή του γρατζουνίσανε το Ντάτσουν κι αρχίσει να ρίχνει με την καραμπίνα, πάει να πει ότι δέχεται επίθεση η Ευρώπη; Κι εν πάση περιπτώσει, ποιοι είναι αυτοί που υπερασπίζονται την Ευρώπη; Η Μέρκελ, ο Σόιμπλε και οι λοιποί ηγέτες;

Ο τρελός στο Μόναχο καθάρισε δέκα. Οι λογικοί που κυβερνούν κι έχουν εξαθλιώσει εκατομμύρια, πόσους έχουν σκοτώσει άμεσα και έμμεσα; Είπαμε. Στο σπορ «λέμε καμιά παπαριά για να περνάει η ώρα» οι Ελληνες ειναι άπιαστοι. Εξαιρετική ήταν η πρόσφατη επίδοση του Ευκλείδη Τσακαλώτου: «Εφικτό το καλοκαίρι του 2017 να βγούμε στις αγορές». Μιλάμε ότι σπάει καρύδια. Και είναι και αφορολόγητη. Αφορμής δοθείσης λοιπόν να δούμε και τους υπόλοιπους ρέκορντμαν. Πρώην πρωταθλητής ένας Γιώργος Πεταλωτής που μίλαγε για λογαριασμό της κυβέρνησης Παπανδρέου: «Στόχος μας να μπορούμε να βγούμε στις αγορές και πριν από το 2012 και μέσα στο 2011». Ο αμέσως επόμενος που έσπασε το ρεκόρ και τα καρύδια ο Ιωάννης Στουρνάρας: «Θα επιστρέψουμε στις αγορές το 2014».

Κι επειδή το παραμύθι δεν έχει πατρίδα, στο ίδιο μοτίβο και ο Νταλάρα. Οχι ο Γιώργος, ο σύζυγος της Αννας της τέως υπουργού, ο Τσαρλς ο Νταλάρα, επικεφαλής του IFF: «Δυνατή η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές μεσα στο 2013». Εξίσου αισιόδοξος και ο Πολ Τόμσεν: «Το ΔΝΤ εκτιμά ότι η Ελλάδα επιστρέφει στις αγορές το 2015». Ακόμα χειρότεροι κι από τον Γιώτη τον Τσαλουχίδη (φωτό). Που κάθε χρόνο έλεγε «φέτος είμαστε καταδικασμένοι να πάρουμε το πρωτάθλημα». Και τελικά μόνο όταν έφυγε ο Τσαλουχίδης κατάφερε να πάρει πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός. Ετσι πάει. Οταν απευθύνεσαι σε χαϊβάνια, όταν ξέρεις ότι έχεις να κάνεις με βαζιβουζούκους, δεν έχεις κανένα πρόβλημα να τους δουλεύεις ψιλό γαζί. Αυτά.

Το πλέον σημαντικό ματς της καριέρας του δίνει απόψε ο Ιβιτς -Οbserver

Στο γήπεδο του Παναθηναϊκού τον πρώτο λόγο τον έχει η Θύρα 13

Ο Ιωάννης Αλαφούζος έχει την εντύπωση ότι ο Παναθηναϊκός είναι δικός του. Λάθος. Δικός του είναι, αλλά δεν είναι στο 100%. Εχει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, αλλά το 100% δεν το έχει. Μπορεί να επιλέξει ποιον προπονητή θα πάρει. Δεν μπορεί να πάρει όμως τον οποιονδήποτε προπονητή. Ας υποθέσουμε ότι σε μια κοινωνική εκδήλωση γνωρίζει τον Περέιρα. Μιλάνε, του ζητάει συγγνώμη για τη συμπεριφορά του και τον πείθει για την προσωπικότητα και τις γνώσεις του. Αν αύριο προκύψει κάτι με τον Στραματσόνι, θα μπορέσει να τον πάρει στον Παναθηναϊκό; Ούτε στο σινεμά δεν παίζεται αυτό το έργο. Μπορεί σαν πρόεδρος ο Αλαφούζος, σαν αφεντικό που είναι, να κάνει αν θέλει μια δυο μεταγραφές. Και παραπάνω. Δεν μπορεί να κάνει όμως τις οποιεσδήποτε μεταγραφές. Δεν μπορεί να φέρει πίσω στον Παναθηναϊκό τον Βύντρα.

Δεν μπορεί να γίνει αυτό. Και δεν μπορεί να γίνει επειδή θα βάλει βέτο η Θύρα 13. Με τον Νταμπίζα θα πρέπει να πούμε ότι του πέρασε. Κουράστηκε, υποχρεώθηκε να απολογηθεί και να δώσει εξηγήσεις, ο Νταμπίζας έφαγε κάτι ψιλές, αλλά στην τελική τα κατάφερε. Αυτό ομως δεν σημαίνει ότι κάθε φορά μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Οπως στο θέμα της παραχώρησης της Λεωφόρου για να παίξει ο ΠΑΣ Γιάννινα. Αν πρόκειται για το σπίτι του, το εξοχικό του ή το σκάφος του, μπορεί να φιλοξενήσει όποιον γουστάρει. Στο γήπεδο του Παναθηναϊκού όχι .Στο γήπεδο του Παναθηναϊκού τον πρώτο λόγο τον έχει η Θύρα 13. Οπως στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης οι Πάνθηρες. Που το είχανε κάνει καλοκαιρινό για να μην παίξει η ΑΕΚ. Κι επειδή ο Μιχαλαριάς είναι του ίδιου λόχου, πάτησε πόδι και ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός. Στον ΣΚΑΪ ο Αλαφούζος (φωτό) μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Στον Παναθηναϊκό όχι. Στον Παναθηναϊκό, όπως σε όλες τις ελληνικές ομάδες, υπάρχουν συνιδιοκτήτες.

Πρώτο δείγμα για τον ΠΑΟΚ σήμερον

ΑΓΙΑΞ-ΠΑΟΚ, σήμερον. Κάνε με προφήτη, να σε κάνω πλούσιο. Ψάξε δηλαδή να βρεις το κουτί με τα σπίρτα, Ιούλιο μήνα. Με τον Αγιαξ να έχει κάνει 14 μεταγραφές και τον ΠΑΟΚ να έχει φτάσει τις οκτώ. Οπως λέγαμε και την περασμένη εβδομάδα, με τις ολλανδικές ομάδες δεν βρίσκεις άκρη. Ομάδες χωρίς τακτική, χωρίς αμυντική συμπεριφορά, ομάδες του «όσα πάνε κι όσα ρθούνε». Αν τους βγει, έχει καλώς. Οπως είναι όμως μπόσικοι στην άμυνα, εύκολα μπορείς να τους κάνεις ζημιά. Είναι και θέμα ΠΑΟΚ δηλαδή το κατά πού θα κάτσει το παιχνίδι.

Ενας ΠΑΟΚ που κάθε φορά είναι στο φτου κι απ' την αρχή. Κάθε μεταγραφική περίοδο, χειμώνα-καλοκαίρι κι ένας γκολκίπερ. Ο Αρνεσεν πήρε τον Ολσεν, πήρανε τον Βελλίδη από μόνοι τους, πήρε ο Λούμπος τον Μπρκιτς. Γενάρη και Ιούλιο του 2016 τρεις στόπερ. Λεφτά έχει ο Σαββίδης, πέρυσι τα χάλαγε ο Δανός, φέτος τα χαλάει ο Σλοβάκος. Θα μπορούσανε δηλαδή να έχουνε πάρει τρεις-τέσσερις παίκτες και καλούς. Που θα κάνουνε τη διαφορά. Πήρανε οκτώ. Που δεν είναι ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου. Που θα ανεβάσουνε το στάτους της ομάδας. Αν εξαιρεθεί ο Βαρέλα, πάνω-κάτω σαν κι αυτούς που έχουνε. Χειρότερος από πέρυσι ο ΠΑΟΚ δεν γίνεται να είναι. Το θέμα είναι πόσο καλύτερος θα γίνει. Σε σχέση πάντα με τα λεφτά που βγαίνουν από το παντελόνι... Πρώτο δείγμα, σήμερον.

Η απόρριψη της αίτησης Σαββίδη πάει να πει ότι ο Πάνος κάνει μισές δουλειές;

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags