Facebook Pixel Ο Ολυμπιακός του Σίλβα έπαιξε κόντρα στη Χάποελ
| 2016-07-29 15:40:00

Ο Ολυμπιακός του Σίλβα έπαιξε κόντρα στη Χάποελ

Ο Ολυμπιακός του Σίλβα έπαιξε κόντρα στη Χάποελ

Φταίνε όλοι. Φταίει η διοίκηση που δεν έκανε μεταγραφές. Φταίει ο Βίκτορ που η ομάδα δεν ήταν έτοιμη και που δεν διάβασε σωστά το παιχνίδι και αιφνιδιάστηκε από το 5-3-2 της Χάποελ. Γράφει ο Κώστας Καίσαρης 

Φταίνε οι ποδοσφαιριστές: Δεν γίνεται μια ομάδα με μπάτζετ 50-60 εκατομμύρια να μην μπορεί να φέρει βόλτα μια ομάδα με μπάτζετ 10-12 εκατομμύρια. Φταίει ο Ντα Κόστα που δεν στρίβει. Φταίει ο Φιγκέιρας: Με αυτό το μαλλί για γκαρσόνι σε μπιτς μπαρ στη Μύκονο τον κόβεις. Για ποδοσφαιριστή και μάλιστα του Ολυμπιακού, όχι.

Αν θέλαμε έναν τέτοιο κρατάγαμε και τον Γκαλίτσιο που ξέρει όχι μόνο από κούρεμα αλλά και από ντύσιμο. Ετσι πάει. Υστερα από μια αποτυχία όλοι φταίνε κι όλοι βγαίνουν σκάρτοι. Και αποθεώνονται αυτοί που λείπουν. Οπως ο Σίλβα δηλαδή που την είχε ανθιστεί τη δουλειά κι επειδή δεν του κάνανε μεταγραφές την έκανε. Μάλιστα. Αυτή η ομάδα δηλαδή που εμφανίστηκε την Τετάρτη το βράδυ στο Καραϊσκάκη ποιανού ομάδα είναι; Του Βίκτορ ή του Σίλβα; Και για να τα κάνουμε πενηνταράκια, ποιος Ολυμπιακός ήταν χειρότερος; Ο Ολυμπιακός του Βίκτορ με τη Χάποελ ή ο Ολυμπιακός του Σίλβα με την ΑΕΚ; Ποιος έχει την ευθύνη για την επιλογή των επιθετικών που βρίσκουν δίχτυα κάθε Πάσχα και Χριστούγεννα; Ποιος έφερε πέρσι τον Ντα Κόστα; Ποιος πρόλαβε φέτος να φέρει τον Φιγκέιρας; Επιλογές του Σίλβα είναι και οι δύο. Ποιος είναι χειρότερος;

Θα πει κάποιος βέβαια, ο Ολυμπιακός με τον Σίλβα στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ έσκιζε χασέδες. Ενώ ο Ολυμπιακός με τον Βίκτορ κινδυνεύει να μυρίσει το κρίνο από τη Χάποελ. Να ξαναπούμε λοιπόν για μια ακόμα φορά το αυτονόητο: Ο Ολυμπιακός του Σίλβα ήταν καλή ομάδα, όταν έπαιζε πίσω από την μπάλα. Γι' αυτό κι έκανε τα μεγάλα παιχνίδια και τις μεγάλες νίκες στα εκτός έδρας με την Αρσεναλ και την Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Στα παιχνίδια που ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή κι έπρεπε να παίξει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας είχε πρόβλημα. Πρόβλημα να φτάσει στο γκολ στην κανονική ροή του παιχνιδιού. Πρόβλημα οι κεντρικοί αμυντικοί του να μαρκάρουν ψηλά. Γι' αυτό κι έφαγε την μπούφλα από την Αντερλεχτ, γι' αυτό κι έχασε δυο φορές από την ΑΕΚ. Δεν ήταν Ολυμπιακός του Βίκτορ την Τετάρτη το βράδυ στο Καραϊσκάκη.

Ο Ολυμπιακός του Σίλβα έπαιξε κόντρα στη Χάποελ. Γκρίνια για την τετράδα της άμυνας που δεν είναι επιπέδου Ολυμπιακού. Μάλιστα. Κι εγώ μαζί τους. Το ματς όμως, αν δεν κάνω λάθος, μηδέν μηδέν ήρθε. Το σοβαρό το πρόβλημα απέναντι σε μια ομάδα με τα λίγα, τα ελάχιστα κυβικά της Χάποελ ήταν η επίθεση. Οτι ο γκολκίπερ, αυτός ο Γκόρες, δεν μπορούσε ποτέ να περιμένει ότι σ' ένα τόσο δύσκολο ματς θα έβγαζε τόσο ξεκούραστο μεροκάματο. Ατσαλάκωτος έφυγε από το γήπεδο. Κι όταν βέβαια μια ομάδα εμφανίζεται σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι τόσο κακή δεν είναι δυνατόν να μη φταίει και ο προπονητής. Και όχι απαραίτητητα σε θέματα επιλογών ή τακτικής. Στο πώς θα προετοίμαζε τους ποδοσφαιριστές για τη σημασία του ματς.

Να το μαζεύουμε, λοιπόν, για να τελειώνουμε: Οι αδυναμίες και τα προβλήματα αυτής της ομάδας του Ολυμπιακού ήταν δεδομένα. Ολοι τα ξέρανε: Και η διοίκηση και οι δημοσιογράφοι και ο κόσμος. Τίποτα δεν ήταν κρυφό. Οι ομάδες, όμως, δεν είναι μόνες τους στο γήπεδο. Απέναντι υπάρχει ο αντίπαλος. Κι ούτε η Μπαρτσελόνα ήτανε απέναντι προχθές το βράδυ στο Καραϊσκάκη ούτε η Αρσεναλ, που πέρυσι έβαλε τρία, ούτε η Αντερλεχτ που είχε βάλει δυο. Μια Χάποελ Μπερ Σεβά ήτανε. Δεν ήταν η ικανότητα των αντιπάλων που οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού δεν μπορούσαν να δώσουν την μπάλα σωστά στα τρία μέτρα. Μέχρι και στα αράουτ μπερδευόντουσαν και χάνανε την μπάλα.

Δεν ήταν οι αμυντικοί της Χάποελ που βγάλανε εκτός παιχνιδιού τον Φορτούνη. Μόνος του ακυρώθηκε. Μόνος του κάθε φορά που είχε την μπάλα έκανε τη λάθος επιλογή. Δεν ήταν η μαχητικότητα των Ισραηλινών που έκανε τη διαφορά. Ηταν η αδυναμία των παικτών του Ολυμπιακού στις προσωπικές μονομαχίες. Aπό μεταγραφές δεν έχει ανάγκη μόνο ο Ολυμπιακός. Από μεταγραφές έχουν ανάγκη και η Ρεάλ και η Μπαρτσελόνα. Για να περάσει όμως σε ταχύτητα μια BMW δυο χιλιάδων κυβικών ένα Λάντα Νίβα ούτε καλύτερο οδηγό χρειάζεται ούτε να αλλάξει λάστιχα. Αυτά.

εφημερίδα Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags