Facebook Pixel Θα «διαλύσει» τον Ολυμπιακό μετά από την Αρούκα!
| 2016-08-18 15:00:00

Θα «διαλύσει» τον Ολυμπιακό μετά από την Αρούκα!

Θα «διαλύσει» τον Ολυμπιακό μετά από την Αρούκα!

Τσουνάμι αποχωρήσεων στο Λιμάνι ακόμα και με πρόκριση στο Europa! Από πέντε ως εννιά διαζύγια βασικών και σημαντικών ποδοσφαιριστών με εντολή Μαρινάκη! Διάβασε ονόματα!

Μπορεί μετά τον οδυνηρό αποκλεισμό από τη Χάποελ να προαναγγέλθηκαν εκκαθαρίσεις στον Ολυμπιακό, ωστόσο, όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, μόνο ο Μαζουακού αποχώρησε, ενώ η παραχώρηση του Κασάμι στη Νότιγχαμ είχε προαποφασισθεί, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα στα παιχνίδια με τους Ισραηλινούς.

Στο Λιμάνι δεν ήθελαν να αποφασίσουν εν θερμώ και να αποδομήσουν μια ομάδα που πέρυσι πήρε άνετα το πρωτάθλημα και είχε μια ικανοποιητική παρουσία στην Ευρώπη. Ειδικά, εφόσον ακολουθούσαν σημαντικά ευρωπαϊκά παιχνίδια για το Europa League.

Οι πρωταθλητές επέλεξαν να προκαλέσουν ένα "σοκ" στην ομάδα με την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία και κράτησαν ακόμα και παίκτες που απογοήτευσαν στα ματς με τη Χάποελ, προκειμένου να αποφασίσει ο νέος προπονητής αν αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία, αλλά και να υπάρχει πλήρες ρόστερ ενόψει των αγώνων με την Αρούκα.

Ωστόσο, μετά τα παιχνίδια με τους Πορτογάλους και ανεξάρτητα από την πρόκριση, έχει αποφασισθεί από την "ερυθρόλευκη" ΠΑΕ να γίνουν γενναίες προσθαφαιρέσεις στην ομάδα και συγκεκριμένα στη βασική 11άδα. Πολλοί από τους παίκτες που θα αγωνιστούν στα ματς με την Αρούκα, θα αποχωρήσουν στην πορεία και θα αντικατασταθούν με θεωρητικά καλύτερους ποδοσφαιριστές.

Οι αποχωρήσεις θα γίνουν σε συνεννόηση πάντα με τον Πάουλο Μπέντο, υπολογίζονται τέσσερις με πέντε, ενώ αν "ευνοήσουν" όλες οι συνθήκες υπάρχει περίπτωση να φτάσουν ακόμα και τις εννιά. Πρόκειται, βεβαίως, για βασικούς και σημαντικούς ποδοσφαιριστές που, ωστόσο, μετρούν μέρες στην ομάδα, καθώς υπάρχει απόφαση ο Ολυμπιακός να "διαλυθεί" και "ξαναχτιστεί" από την αρχή ενόψει της νέας σεζόν.

Χρόνος, βέβαια, δεν υπάρχει, γι΄ αυτό οι πρωταθλητές σκοπεύουν να τρέξουν της διαδικασίες και μόνο τυχαίο δεν είναι ότι ήδη έχουν προχωρήσει σε δύο σημαντικές προσθήκες για το αρχικό σχήμα, με τον Αντρέ Μάρτινες για τα χαφ και τον Βραζιλιάνο Νιλμάρ για την επίθεση.

Όσον αφορά τώρα τους παίκτες που βρίσκονται στη "μαύρη λίστα", πρόκειται αρχικά για τον Ντα Κόστα. Ο Μαροκινός στόπερ είναι στην ουσία "τελειωμένος" από την ομάδα, θα βοηθήσει στα παιχνίδια με την Αρούκα και μετά θα πωληθεί, καθώς υπάρχει ήδη δεδομένο ενδιαφέρον για την απόκτησή του. Στο Λιμάνι κινούνται εδώ και καιρό για τον διάδοχό του.

Την ίδια μοίρα θα έχει, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο Σεμπά, ο οποίος επίσης θα αγωνιστεί στα ματς με τους Πορτογάλους και μετά θα φύγει, ακόμα και δανεικός, για να αδειάσει μια θέση ξένου. Ο Πάουλο Μπέντο έχει ζητήσει από την πρώτη στιγμή την απόκτηση ενός βασικού εξτρέμ από το πάνω ράφι.

Παράλληλα, πολύ πιθανή είναι πλέον η πώληση του Πουλίδο, με τον Ολυμπιακό να κινείται ήδη για δεύτερο επιθετικό, εκτός από την απόκτηση του Νιλμάρ, ενώ πάντα παίζει το ενδεχόμενο πώλησης και του Ιντέγιε, αν προκύψει κάποια μεγάλη πρόταση από το εξωτερικό.

Την ίδια στιγμή, υπάρχει μία συγκεκριμένη κατηγορία παικτών που στα ματς με την Αρούκα θα δώσουν εξετάσεις. Σε αυτή ανήκουν οι Φιγκέιρας και Πάρντο. Αν οι δύο παίκτες αποδείξουν πως μπορούν να κάνουν το κάτι παραπάνω στον Ολυμπιακό, θα παραμείνουν, διαφορετικά θα αντικατασταθούν, ή στην καλύτερη θα θεωρούνται αναπληρωματικοί για τη νέα σεζόν.

Επίσης, να θυμίσουμε πως ήδη θεωρούνται εκτός ομάδας οι Ντουρμάζ και Μανιάτης. Ο πρώτος υπολογίζεται από τον προπονητή για τα παιχνίδια με την Αρούκα, μιας και ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η μεταγραφή του, ενώ δεν έχει εντοπισθεί ακόμα ο αντικαταστάτης του, ενώ ο δεύτερος βρίσκεται εκτός αποστολής, καθώς οι ανεπίσημες πληροφορίες αναφέρουν ότι ψάχνει ομάδα στο εξωτερικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον Ολυμπιακό θα είναι θετικοί και θα εξετάσουν οποιαδήποτε καλή πρόταση προκύψει για κάποιον άλλο βασικό παίκτη της ομάδας, όπως φημολογείται ότι μπορεί να συμβεί με τον Μιλιβόγιεβιτς.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags