Facebook Pixel Ο Παναθηναϊκός της υπομονής και η «ανυπόμονη» Γκαμπάλα
Ποδόσφαιρο
| 2016-08-19 16:25:00

Ο Παναθηναϊκός της υπομονής και η «ανυπόμονη» Γκαμπάλα

Ο Παναθηναϊκός της υπομονής και η «ανυπόμονη» Γκαμπάλα

Ο Γιώργος Σπανουδάκης γράφει για την τριάρα "πράσινων" και των... Αζέρων.
 

Δεν θα επιχειρήσω να εξωραΐσω καταστάσεις, απλά θα παραθέσω κάποια στοιχεία, πριν πάμε στα χθεσινά.

Ο περσινός εφιάλτης του Παναθηναϊκού, η… άγνωστη (τότε) Γκαμπάλα βρίσκεται για 2η συνεχόμενη φορά μια ανάσα από τους ομίλους του Europa League.

Χθες το βράδυ νίκησε με 3-1 την Μάριμπορ σ’ ένα ματς που της «στράβωσε» αφού βρέθηκε πίσω στο σκορ! Οι Αζέροι πριν από τους Σλοβένους είχαν «καθαρίσει» σαν αυγό:

τη Σαμντρέντια από τη Γεωργία με μία νίκη (5-1) και μια ήττα (2-1)

την ΜΤΚ από την Ουγγαρία με δύο νίκες (1-2, 2-0)

την Λιλ από τη Γαλλία με μια νίκη (1-0) και μία ισοπαλία (1-1)

Επίσης θυμίζω ότι πέρσι μετά τον Παναθηναϊκό (0-0, 2-2), οι Αζέροι είχαν μια συμπαθητική πορεία στους ομίλους του Europa League:

Δύο «λευκές ισοπαλίες» με τον ΠΑΟΚ

Δύο ήττες από τη ρωσική Κράσνονταρ (2-1, 0-3)

και δύο ήττες από την γερμανική Μπορούσια Ντόρντμουντ (1-3, 4-0)

Προσοχή για να μην μπερδευτούμε και χαθούμε στη… μετάφραση, δεν προσπαθώ να γράψω ότι ο Παναθηναϊκός καλά έκανε και αποκλείστηκε από την Γκαμπάλα, αλλά η πορεία της ομάδας από το Αζερμπαϊτζάν και ειδικά ο φετινός αποκλεισμός της Λιλ, μόνο τυχαίος δεν είναι…

Συγχρόνως φανερώνει ότι η ομάδα που έκανε ευρωπαϊκό ντεμπούτο πριν από δύο χρόνια (αποκλείστηκε στον 1ο γύρο από την σλοβακική Σιρόκι με δύο ήττες 2-0, 3-0), δείχνει… ανυπόμονη να κάνει αισθητή την παρουσία της!

Υπενθυμίζω ότι η Λιλ που έπεσε «θύμα» της Γκαμπάλα, κατέλαβε την 5η θέση στο περσινό γαλλικό Πρωτάθλημα με 60 βαθμούς και η Σεντ Ετιέν που απέκλεισε την ΑΕΚ ήταν 6η με 58 βαθμούς.

Επίσης στο κουβάρι των σκέψεων μου προστίθεται και ο παράγοντας «τύχη». Διότι πέρσι με την Γκαμπάλα ο Παναθηναϊκός είχε τρία δοκάρια, ενώ για παράδειγμα στο πρώτο ματς με την ΑΙΚ στη Λεωφόρο ο Στιλ κατέβασε τα ρολά «πιάνοντας» δύο… άπιαστα και χθες η Μπρόντμπι είδε την μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι του Άγγλου πορτιέρο μόλις στο 5ο λεπτό.

Προφανώς θα βλέπαμε άλλα ματς, εάν η ΑΙΚ και η Μπρόντμπι είχαν το άστρο της Γκαμπάλα…

Ωστόσο το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο τύχη, συμπτώσεις και ικανότητα του αντιπάλου. Είναι και η δική σου προσπάθεια και αυτό πρέπει να το πιστώσουμε στη διοίκηση (Αλαφούζος), στον τεχνικό διευθυντή (Ζιλμπέρτο Σίλβα) και φυσικά στον προπονητή (Αντρέα Στραματσόνι).

Κατα καιρούς έχουμε σούρει πολλά στον Ιταλό τεχνικό, αλλά πλέον και ο ίδιος δείχνει να βελτιώνεται μαζί με τον Παναθηναϊκό.

Έχοντας την εικόνα των αγώνων με ΑΙΚ και Μπρόντμπι μπορούμε να πούμε ότι ο νέος Παναθηναϊκός έχει υπομονή. Το έκανε με τους Σουηδούς σκοράροντας με τον Μολέδο (79ο λεπτό), το έκανε και με τους Δανούς, παρά το «φουρτουνιασμένο» ξεκίνημα.

Ωστόσο οι ευεργετικές συνέπειες της υπομονής φάνηκαν περισσότερο απ’ όλα σε κάποιες επιλογές. Πέρσι Αλαφούζος, Αναστασίου, Βόκολος και Φύσσας «βιάστηκαν» να κλείσουν τον Εσιέν, ενώ φέτος περίμεναν το… λαχείο, Κριστιάν Λεντέσμα.

Τη μοίρα σου τις περισσότερες φορές τη φτιάχνεις μόνος σου και ο φετινός Παναθηναϊκός έχει καταφέρει να μπει σ’ ένα καλό μονοπάτι.

Πηγή: sportit.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags