Facebook Pixel "Δεν με σεβάστηκε ο Μπεργκ"
| 2016-08-26 12:20:00

"Δεν με σεβάστηκε ο Μπεργκ"

"Δεν με σεβάστηκε ο Μπεργκ"

Ο Λέμπογκανγκ Φίρι της Μπρόντμπι με νέες δηλώσεις του επανήλθε στη "βεντέτα" που έχει ανοίξει με τον Μάρκους Μπεργκ, τον οποίο κατηγορεί για ρατσιστική συμπεριφορά

Ο Νοτιοαφρικανός μέσος, είχε κατηγορήσει τον Μπεργκ για ρατσιστικό χαρακτηρισμό στο πρώτο ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες και χθες αρνήθηκε να του δώσει το χέρι κατά τον καθιερωμένο χαιρετισμό πριν την έναρξη του αγώνα. Ο Πίρι, ο οποίος έγινε θέμα ενός εμετικού πανό από τους οπαδούς της Μπρόντμπι, μετά το τέλος του αγώνα κατηγόρησε τον Μπεργκ ότι δεν έδειξε ανθρωπιά. Μάλιστα, ο παίκτης της Μπρόντμπι δεν...καταδέχτηκε καν να πει το όνομα του Μπεργκ, μιλώντας απλά για το «νο. 9 του Παναθηναϊκού»!

«Δεν μπορούσα να του δώσω το χέρι μετά από όσα έγιναν στο πρώτο παιχνίδι. Από τη στιγμή που δεν με σεβάστηκε ως ανθρώπινο ον, όπως οι υπόλοιποι, δεν βρήκα το λόγο να του δώσω το χέρι. Αν κάποιος δεν με βλέπω σαν άνθρωπο, δεν μπορώ κι εγώ να του δείξω ανθρωπιά. Η ανθρωπιά δεν υπάρχει στη ζωή του, άρα δεν είμαι εγώ αυτός που θα πάω να τον χαιρετήσω. Αν δεν είναι άνθρωπος, δεν μπορώ να τον κάνω εγώ. Χρειάζεται να είσαι άνδρας για να ζητήσεις συγγνώμη κι από τη στιγμή που δεν το έκανε δεν μπορώ να περιμένω κάτι. Έτσι εστιάζω στον εαυτό μου και σε όσους με αντιμετωπίζουν σαν ίσο», είπε ο Φίρι στα ΜΜΕ της Δανίας για να προσθέσει:

«Για μένα δεν ήταν πρόβλημα. Είχα ένα πρόβλημα με το νούμερο εννιά του Παναθηναϊκού και ήταν δύσκολο να το καταπιώ, αλλά σαν ποδοσφαιριστής πρέπει να εστιάζεις σε ό,τι μπορείς να επηρεάσεις εσύ ο ίδιος κι αυτό είναι η απόδοσή μου. Όλα τα άλλα είναι για τα ΜΜΕ και τους προπονητές. Εγώ το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να παίζω και έκανα το καλύτερο που μπορούσα».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags