Facebook Pixel "Μεγάλο παραμύθι το ισπανικό μοντέλο"
| 2016-08-29 18:53:00

"Μεγάλο παραμύθι το ισπανικό μοντέλο"

"Μεγάλο παραμύθι το ισπανικό μοντέλο"

Στο "Αθλητικό Μετρόπολις 95,5" φιλοξενήθηκε ο καθηγητής διαιτησίας Παναγιώτης Βαρούχας και μίλησε για τις εξελίξεις με τη FIFA και τη διεθνή εποπτεία

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τις εξελίξεις με τι FIFΑ και την ΕΠΟ για το θέμα της διαιτησίας: «Η εμπειρία μου λέει ότι δεν ξέρουμε τι μπορεί αν γίνει. Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι. Και στην Κύπρο είχαν τέτοια προβλήματα, ο κ.Κουτσοκούμνης είχε βάλει ένα Ολλανδό αρχιδιαιτητή και τώρα τον άλλαξε με τον Ντάλλας. Αλλά είχε και Κύπριους μέσα στην επιτροπή διαιτησίας. Θα δούμε τι θα γίνει, δεν μπορούμε να επέμβουμε. Αυτό το παραμύθι περί ισπανικού μοντέλου ήταν κάτι που δεν είχαν σχεδιάσει καλά, ήταν μια λύση του ποδαριού. Η Σούπερ Λιγκ έβαλε τον Σαραϊδάρη και η ΕΠΟ τον Δρούτση. Και εκεί που νόμιζαν όλοι ότι όλα είναι λάθος στην διαιτησία, παρουσιάζει το συμβούλιο της ΕΠΟ ένα πίνακα διαιτητών που είναι αποκλεισμένοι και δεν υπάρχει κανείς διαιτητές από τις ενώσεις της αντιπολίτευσης. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του κ.Τζήλου που όταν δεν τα είχε καλά με την ΕΠΟ δεν έπαιζε και όταν τα είχε καλά έπαιζε στη Σούπερ Λιγκ. Εγώ έχω μάθει στην ζωή μου ότι όταν μια επιτροπή δεν λειτουργεί, τότε φταίει ο επικεφαλής της επιτροπής. Δεν μπορεί ο κ.Καραμελίδης να δέχεται αυτά που γίνονται και να γίνεται τόση συζήτηση για τη διαιτησία και να μένει πρόεδρος».

Για το θέμα με τους ξένους που ακούγεται ότι θα μπουν στην επιτροπή διαιτησίας και του Έλληνες που μπορούν να τους πλαισιώσουν: «Όταν ακούγεται ένας Μπίκας και ένας Τσαχειλίδης πρέπει να μπορεί και να μπορεί να επιλέξει και δύο δικούς του ανθρώπους δίπλα του. Ο ξένος δεν θα ξέρει τι γίνεται και πρέπει να υπάρχουν και Έλληνες. Λύσεις υπάρχουν, λύσεις οι οποίες δεν θα γίνει να πει κανείς κουβέντα. Γιατί να μην πάμε σε ένα τέτοιο μοντέλο; Είχε γίνει μια τέτοια συζήτηση στην αρχή για αυτούς τους δύο. Ο Μπίκας αρνήθηκε».

Για την διεθνή εποπτεία, την πιθανή αλλαγή του πίνακα διαιτητών και αν υπάρχουν διαιτητές από πίσω: «Κάποιος εν ενεργεία διαιτητής που ήταν στους πίνακες πέρυσι μου είπε ότι νιώθουν φυλακισμένοι. Είναι μεγάλη κουβέντα αυτό. Υπάρχουν διαιτητές, αρκεί μόνο να γίνει καλή αξιολόγηση. Δεν γίνεται να κάνουμε διεθνείς διαιτητές χωρίς να κάνουμε καλή αξιολόγηση. Όταν υπάρχει ένα κρίσιμο παιχνίδι δεν μπορούμε να μην βάζουμε ένα διεθνή διαιτητή. Για παράδειγμα, έβαλαν τον Παππά στο Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός. Για μένα καλώς δεν ξεκίνησε το παιχνίδι. Δεν γίνεται όμως να τον βάζει μετά από δύο εβδομάδες στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός. Είναι σαν να τον βάζεις στο λάκκο με τα λιοντάρια. Σημασία δεν έχει να υπάρχουν καλοί διαιτητές αλλά να ξέρεις να τους διαχειριστείς».

Για το αν η διεθνή εποπτεία είναι μια καλή εξέλιξη: «Δεν υπάρχει άλλη λύση. Το προηγούμενο είχε φτάσει στο αδιαχώρητο. Νομίζω πως με μια καλή επιλογή ονομάτων από τον κ.Κουτσοκόμνη ,που τον βλέπω μπαρουτοκαπνισμένο από την Κύπρο, δεν θα έχουμε να συζητάμε τίποτα. Μην ξεχνάμε τι έγινε με ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια και εκεί. Νομίζω όμως ότι μπήκε το νερό στο αυλάκι. Ο άνθρωπος έχει έρθει για καλό».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags