Facebook Pixel Εθνικάρα από τα παλιά! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2016-09-01 23:37:00

Εθνικάρα από τα παλιά! (ΒΙΝΤΕΟ)

Εθνικάρα από τα παλιά! (ΒΙΝΤΕΟ)

Επιτέλους, αυτή ήταν η εθνική που θέλουμε να βλέπουμε! Με τα γκολ των Μήτρογλου και Γιαννιώτα οι διεθνείς πέτυχαν σπουδαία νίκη μέσα στην Ολλανδία (2-1) με ανατροπή και πάνε με την καλύτερη ψυχολογία στο Γιβραλτάρ για τα προκριματικά του Μουντιάλ!

Εξαιρετική εμφάνιση και αποτέλεσμα για την Εθνική Ελλάδας στην πρόβα τζενεράλε για την έναρξη των προκριματικών του Μουντιάλ κόντρα στο Γιβραλτάρ στις 6 Σεπτεμβρίου. Η "γαλανόλευκη" έδειξε πολύ καλά στοιχεία στην κυκλοφορία της μπάλας και στη δημιουργία ευκαιριών στο πρώτο 45λεπτο, ενώ στο δεύτερο αξιοποίησε την καλύτερη της ευκαιρία παίρνοντας την πρώτη νίκη στην ιστορία της κόντρα στην Ολλανδία! Έτσι, απέδειξε πως θα είναι και πάλι ανταγωνιστική σε αυτά τα προκριματικά σκορπίζοντας ελπίδα!

Ο Μίχαελ Σκίμπε παρέταξε την ομάδα σε σχηματισμό 4-2-3-1. Ο Καρνέζης ήταν κάτω από τα δοκάρια με την άμυνα να αποτελείται από τους Τοροσίδη, Μανωλά, Παπασταθόπουλο και Χολέμπας, από δεξιά προς αριστερά. Στο κέντρο κινούνταν ο Σάμαρης με τον Μανιάτη, μπροστά τους ήταν ο Φορτούνης και οι Μάνταλος (δεξιά) - Χολέμπας (αριστερά) κινούνταν πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Μήτρογλου.

"Τζάμπα" γκολ και απάντηση

Το παιχνίδι ξεκίνησε με καταιγιστικό ρυθμό με τους Ολλανδούς να έχουν την πρώτη καλή στιγμή λίγα δευτερόλεπτα μετά την έναρξη με τον Προμές που συνέκλινε από τα αριστερά και σούταρε άουτ. Η Εθνική προσπάθησε να ισορροπήσει κρατώντας την μπάλα στο κέντρο και παίζοντας με τη μία, ωστόσο αποδείχθηκε πολύ ευάλωτη στις γρήγορες αντεπιθέσεις των Ολλανδών και ειδικότερα από την αριστερή πλευρά όπου ο Προμές με τον Γιάνσεν που "τραβιόταν" σε εκείνη την πλευρά έκαναν... πάρτι. Ο εξίσου απειλητικός, Ζορζίνιο Βαϊνάλντουμ, που έβγαινε ως κρυφός φορ προειδοποίησε στο 13' με σουτ που μπλόκαρε ο Καρνέζης και σκόραρε ένα λεπτό αργότερα μετά από "δώρο" της ελληνικής άμυνας. Ο Παπασταθόπουλος έκανε λάθος πάσα δίνοντας την μπάλα στον Μπέρχαους και αυτός πάσαρε στον Γιάνσεν που ντρίμπλαρε εντυπωσιακά τον Τζαβέλλα και γύρισε την μπάλα στη μικρή περιοχή για τον Βαϊνάλντουμ που απλώς την ακούμπησε για να τη στείλει στα δίχτυα.

Η Εθνική άρχισε σιγά σιγά να ισορροπεί και να φτιάχνει ευκαιρίες. Αρχικά, ο Ζουτ απέκρουσε εντυπωσιακά τη σουτάρα του Φορτούνη εκτός περιοχής (21'), ενώ στο 23' ο Μάνταλος άργησε να εκτελέσει από ευνοϊκή θέση και κόπηκε. Τελικά, το γκολ ήρθε στο 29'. Ο Τοροσίδης έγινε αποδέκτης της μπάλας σε ανέβασμα από τα δεξιά και με συστημένη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι βρήκε τον Μήτρογλου, ο οποίος σκόραρε με κεφαλιά από κοντά.

Τελευταία καλή φάση για το πρώτο μέρος ήταν το τρομερό σουτ του Σναίντερ στο 34' που πέρασε ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι του Καρνέζη.

Μια ευκαιρία, ένα γκολ

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα λίγο έλειψε να βρεθεί πίσω στο σκορ με το "καλημέρα" στο δεύτερο μέρος, αλλά ο Καπίνο έκανε σπουδαία επέμβαση σε κοντινό σουτ.

Στη συνέχεια, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε εξαιτίας των πολλών αλλαγών εκατέρωθεν με αποτέλεσμα να δούμε ελάχιστες ευκαιρίες. Πάντως, η Εθνική βρήκε τον τρόπο να πάρει τη νίκη εκμεταλλευόμενη τη μοναδική της ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 74' ο Μάνταλός βρήκε τον Μήτρογλου, ο οποίος έφυγε απέναντι στον Ζουτ από τα αριστερά και πλάσαρε με τον Ολλανδό γκολκίπερ να αποκρούει. Ο Γιαννιώτας, όμως, ακολούθησε τη φάση, πήρε το ριμπάουντ και έγραψε από κοντά το 2-1!

Οι Ολλανδοί θέλησαν να αντιδράσουν, αλλά προσπάθησαν να το κάνουν μόνο με σπασμωδικές κινήσεις. Στην ουσία μπόρεσαν να απειλήσουν μόνο με ένα σουτ του Σνάιντερ που πέρασε άουτ και μια κεφαλιά του Ντοστ που μπλόκαρε εύκολα ο Καπίνο.

Μοναδικό μελανό σημείο της βραδιάς ήταν ο τραυματισμός του Κώστα Φορτούνη στο 56ο λεπτό.

Ολλανδία: Ζουτ, Φέλτμαν, Μπρούμα, Μπλιντ, Βίλεμς (80' Ντοστ), Στρόουτμαν (65' Πρέπερ), Βαϊνάλντουμ (72' Κλάασεν), Σνάιντερ (65' Χέντριξ), Μπέρχαους, Πρόμες (72' Νάρσιχ), Γιάνσεν.

Ελλάδα: Καρνέζης (46' Καπίνο), Παπασταθόπουλος, Μανωλάς (46' Κ. Παπαδόπουλος), Τζαβέλλας, Τοροσίδης (46' Σταφυλίδης), Σάμαρης, Μανιάτης, Μάνταλος (83' Καρέλης), Φορτούνης (56' Γιαννιώτας), Χολέμπας (46' Μπακασέτας), Μήτρογλου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags