Facebook Pixel Άρθρο για τον μπασκετικό ΠΑΟ: Κλήση για …υπερβολική ταχύτητα!
| 2016-09-07 23:40:00

Άρθρο για τον μπασκετικό ΠΑΟ: Κλήση για …υπερβολική ταχύτητα!

 Άρθρο για τον μπασκετικό ΠΑΟ: Κλήση για …υπερβολική ταχύτητα!

Ο Δημήτρης Κοντός γράφει για την απίστευτη ταχύτητα που αναπτύσσει ο Παναθηναϊκός πάνω στο παρκέ. Το Υστερόγραφο για Παππά και Φελντέιν... όλα τα λεφτά.

Οι «πράσινοι» ξεδίπλωσαν για πρώτη φορά μπροστά σε κοινό τα προσόντα τους πάνω στο παρκέ αποδεικνύοντας κάτι που φάνηκε από τις πρώτες προπονήσεις και θα φανεί σε όλη την Ευρώπη μέρα με τη μέρα που θα ταξιδεύουμε στη φετινή χρονιά. Την ταχύτητα τους. Δεν υπάρχει περίπτωση να μη δέχονται «κλήσεις» για υπερβολική ταχύτητα στα γήπεδα που θ’ αγωνίζονται. Δεν έχει σημασία αν σκόραραν 95 πόντους με 16 τρίποντα, εξάλλου αν δεν έπεφτε στο ελάχιστο η ταχύτητα στο τελευταίο δεκάλεπτο με τις αλλαγές μπορεί να έφταναν τους 110, αλλά ο τρόπος που αγωνίζονται και η φιλοσοφία τους.

«Γρήγορη απόφαση», φώναζε ο Άρτζι από τον πάγκο σε πολλές περιπτώσεις καθώς αυτό που θέλει να πετύχει είναι να έχει μια ομάδα που τρώει σίδερα στην άμυνα, τρέχει στο ανοικτό γήπεδο, απειλεί σωστά και δεν πέφτει σε τοίχο. Θέλει σωστές αποφάσεις και έξτρα πάσα, γνωρίζοντας καλύτερα από τον καθένα τα όπλα που έχει πάνω στο παρκέ.

Βλέποντας το παιχνίδι και μια ομάδα να έχει πετύχει 80 πόντους σε τρία δεκάλεπτα καταλήγεις σ΄ ένα συμπέρασμα. Όλοι οι αντίπαλοι θα αντιμετωπίσουν τεράστιο πρόβλημα στην αντιμετώπιση της λόγω των χαρακτηριστικών και των στοιχείων που διαθέτει το «τριφύλλι». Είναι τέτοια η ευχέρεια στο 1vs1 του Τζέιμς, του Παππά, του Καλάθη ή του Φελντέιν για παράδειγμα που αναγκάζει την αντίπαλη άμυνα να κλείσει και να δημιουργηθούν ανοικτοί χώροι για ελεύθερα σουτ. Από την άλλη, υπάρχουν πλέον παίκτες που θα πάρουν το σουτ γιατί το έχουν στο DNA τους. Είναι σουτέρ οι άνθρωποι.

Εν κατακλείδι, στο Λαύριο είδαμε μια ομάδα που πίεζε αφόρητα τη μπάλα στην άμυνα και είχε τέσσερις ή πέντε παίκτες για να την μεταφέρουν στο transition και να δημιουργήσουν συνθήκες πλεονεκτήματος. Είδαμε, πολλές φορές έξτρα πάσα, γεγονός που δείχνει μέρα με τη μέρα να μαθαίνουν οι παίκτες τη φιλοσοφία του Άρτζι. Είδαμε, εντυπωσιακές φάσεις και γενικά μία ταχύτητα πάνω από τα συνηθισμένα. Παράλληλα, είδαμε τον Παππά στο «1» για κάποια λεπτά, τον Πατ στο «5», τον Μποχωρίδη στο «3» και τον Νίκολς 12(2) να έρχεται και να κολλάει με τους υπόλοιπους από τη μία και μοναδική προπόνηση που έκανε, τον Ρίβερς 15 (4) ακροβολισμένο να δίνει συνεχείς λύσεις και τον Μπουρούση 11(1) να αναλαμβάνει πολλές φορές χρέη πλέι μέικερ.

Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν και στιγμές που χρίζουν μεγάλης συζήτησης στην προπόνηση, κάτι που είναι απόλυτα λογικό ελέω της περιόδου που βρισκόμαστε, ωστόσο, ό,τι και αν λέμε αυτή η ομάδα έχει ένα τεράστιο όπλο. Όλα εξαρτώνται από τα δικά της χέρια με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

ΥΓ: Αυτά χωρίς Γκιστ και Σίνγκλεντον.

ΥΓ2: Παππάς 14(2) και Φελντέιν 17 (3) χαλάνε όλα τις αμυντικές σκέψεις του αντιπάλου λόγω του ενστίκτου τους με τον Έλληνα άσο να έχει παραπάνω επιλογές στο οπλοστάσιο του και να είναι έτοιμος να τις ξεδιπλώσει.

ΥΓ3: Είμαστε περίεργοι να μάθουμε τον χρόνο του Τζέιμς στο 0-100!

Πηγή: onsports.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags