Facebook Pixel Κ. Καίσαρης: Δύο Μπάρτσα και δύο Ρεάλ παίζουν στο ελληνικό πρωτάθλημα
| 2016-09-13 15:20:00

Κ. Καίσαρης: Δύο Μπάρτσα και δύο Ρεάλ παίζουν στο ελληνικό πρωτάθλημα

Κ. Καίσαρης: Δύο Μπάρτσα και δύο Ρεάλ παίζουν στο ελληνικό πρωτάθλημα

ΜΙΛΑΜΕ για πάταγο. Από δυο Μπαρτσελόνες και δυο Ρεάλ διαθέτει το ελληνικό πρωτάθλημα. Κι ακόμα πιο καλές μάλιστα. Η Μπαρτελόνα χάνει πότε πότε από την Αλαβές μέσα στο «Καμπ Νόου». Οι ελληνικές Μπαρτσελόνες δεν πρόκειται να χάσουν ποτέ. Σίφουνας ο Παναθηναϊκός, έριξε τρία τεμάχια και καθάρισε σαν αβγό τον Κομπότη τον σουβλακοφάγο με το νερομπίστολο. Ακόμα καλύτερη η ΑΕΚάρα, έριξε ντόρτια στους υπερήφανους ακρίτες της Ξάνθης. Και μη σας ξεγελάει το φτωχό και ταπεινό 2-1 του ΠΑΟΚ, με τους λέοντες του Αγρινίου. Ο φετινός ΠΑΟΚ είναι φτιαγμένος για μεγάλα πράματα. Μέχρι και ο Γιάννης Ματζουράκης υποκλίθηκε στο μεγαλείο του: «Αδικο το σκορ για τον ΠΑΟΚ».

Εξάσφαιρη η Ολυμπιακάρα στο Καραϊσκακη, ξεβράκωσε τη βασίλισσα του Βορρά που ακούει στο όνομα Βέροια. Και πού να αρχίσει να σκοράρει ο Καρντόσο. Πράγματι. Δεν πρόλαβε καλά καλά να αρχίσει το πρωτάθλημα κι έχουμε τέσσερις πρωταθλητές. Ποιος να το πάρει από αυτόν τον Ολυμπιακό; Πώς να το χάσει αυτός ο Παναθηναϊκός; Αν δεν το πάρει φέτος ο ΠΑΟΚ, που είναι αστακός, πότε θα το πάρει; Στον ουρανό φτάνει το ταβάνι αυτής της ΑΕΚ. Και σκέψου τι έχει να γίνει όταν θα μπει μέσα και ο Λάζαρος. Για τέτοιο καραγκιοζιλίκι μιλάμε. Για τέτοια γελοιότητα. Για ένα πρωτάθλημα που ανασταίνει και νεκρούς. Ποιο πρωτάθλημα; Σοβαροί να είμαστε.

Το πρωτάθλημα δεν έχει αρχίσει. Ακόμα φιλικά παίζουνε. Μέχρι να αρχίσουνε τα κανονικά παιχνίδια. Οταν θα παίζουνε μεταξύ τους. Κι αυτά η ταπεινότητά μου δεν τα λέει σήμερα. Σκρίπτα μάνεντ. Τα έχω γράψει εδώ στο «Goal» στις 31 Αυγούστου. Υπό τον τίτλο «πρωτάθλημα τεσσάρων ομάδων και έξι αγωνιστικών». Οτι αφού πέρα από Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, άλλες ομάδες δεν υπάρχουνε να παίζουνε στο πρωτάθλημα μεταξύ τους. Και κανένας άλλος. Οπως στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Τέσσερις ομάδες σε δυο γύρους και σχόλασε το έργο. Σε τι χρειάζονται δηλαδή στο πρωτάθλημα της Σούπερλιγκ η Βέροια, ο Λεβαδειακός, η Ξάνθη όπως κατήντησε και ο Παναιτωλικός;

Αν είναι έτσι, να κάνουνε τις ομάδες είκοσι. Και να βάλουνε μέσα την Προοδευτική, το Αιγάλεω, τον Τύρναβο και τον Μακεδονικό. Πόσο καλύτερή τους, δηλαδή, είναι η Κέρκυρα; Κάπως έτσι είδαμε στην πρεμιέρα τέσσερις Μπαρτσελόνες. Και για να να μην είμαστε άδικοι, είδαμε στη Νέα Σμύρνη την Ατλέτικο Μαδρίτης που διέλυσε τους Αστέρες της Τρίπολης και στα Γιάννενα την Αθλέτικ Μπιλμπάο που ξεπουπουπούλιασε το Περιστέρι. Μιλάμε για ένα πρωτάθλημα εντελώς της πλάκας. Με τέσσερις εν δυνάμει πρωταθλητές. Κι εκεί είναι που στην πορεία θα προκύψει η ακόμα μεγαλύτερη ξεφτίλα. Θα το πάρουνε το πρωτάθλημα και οι τέσσερις; Δεν γίνεται. Ολα γίνονται στην Ελλάδα, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει. Κάποιος θα τερματίσει τέταρτος. Και καταϊδρωμένος. Κάποιος άλλος τρίτος. Είναι ποτέ δυνατόν όμως η Μπαρτσελόνα να έρθει τέταρτη;

Κι επειδή είναι δεδομένο ότι θα έρθει πώς θα είναι δυνατόν να γίνει αυτό; Οταν Παναθηναϊκος, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ διαθέτουν το καλύτερο υλικό της τελευταίας πενταετίας; Ποιος θα φταιει; Με δεδομένο ότι αλλάζει η ΕΠΟ και η διαιτησία θα είναι στο σπαθί. Ετσι πάει. Από έναν πεθαμένο σκότωσαν έκαστος και βγήκαν ήδη πρωταθλητές. Να το πάμε ένα ακόμα βήμα παραπέρα: Ποιος βάζει μια λεμονάδα στοίχημα ότι και οι τέσσερις προπονηταράδες θα βγάλουνε τη σεζόν. Και ο αρχιτέκτων Στραματσόνι. Και ο ταλαντούχος Ιβιτς που ξέρει την Τούμπα σαν το σπίτι του. Και ο μεθοδικός κι εργατικός Κετσπάγια. Και ο προερχόμενος από τη μεγαλη των Πορτογάλων σχολή Πάουλο Μπέντο. Ολοι αυτοί που παρουσίασαν το υπερθέαμα της πρεμιέρας. Θα βγάλουν ολόκληρη τη σεζόν μαζί με τα πλέι οφ και οι τέσσερις; Ούτε στο σινεμά δεν παίζονται αυτά τα έργα. Κι εν πάση περιπτώσει, γιορτή κοντογιορτή. Θα δούμε μεθαύριο Πέμπτη πόσα απίδια πιάνει ο σάκος στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Πλην της ΑΕΚ, που όπως έχουμε ξαναπεί, έχοντας γλιτώσει από τη ταλαιπωρία της Πέμπτης, είναι η καλύτερη του χωριού. Αυτά.

Πάμε για ένα πρωτάθλημα που απ' ό,τι φαίνεται θα κριθεί στα ντέρμπι

ΝΑ μιλήσουμε λίγο και για ποδόσφαιρο: Ο ΠΑΟΚ για μια ακόμα φορά στην Τούμπα έβγαλε πολλές φάσεις κι έβαλε λίγα γκολ. Αυτό κάτι λέει. Κι όταν λέμε γκολ, μιλάμε για πολύ εύκολα στη συντριπτική πλειοψηφία. Κι αυτό αφορά και τους τέσσερις. Δώρο το πρώτο γκολ στην Τούμπα. Δώρο το πρώτο γκολ στο ΟΑΚΑ. Μέχρι που έσκυψε ο αμυντικός για να μη βρει την μπάλα. Δώρο το δεύτερο γκολ στη Λιβαδειά, με τον γκολκίπερ να κάνει την έξοδο του Μεσολογγίου. Στο πρώτο ο Μαχαίρας είπε ότι έκανε πέναλτι, αλλά εγώ πιστεύω τον Βαρούχα, που λέει ότι το κέρδισε ο Μπεργκ. Στο «Καραϊσκάκης» από το ένα-μηδέν και μετά οι αμυντικοί της Βέροιας μαρκάρανε με τα μάτια. Και στην τελική, όταν ο αντίπαλός σου είναι της πλάκας, εύκολο είναι να σου πιάσουνε όλα. Κάποια πράματα βέβαια φανήκανε.

Οτι αυτός ο Πατίτο είναι καλός παίκτης. Είναι καλός με την μπάλα στα πόδια, ξεφεύγει, απελευθερώνεται και τη δίνει σωστά. Πολύ καλά στοιχεία έδειξε κι ο Μάριν. Σ' έναν Ολυμπιακό που έπαιξε χωρίς Φορτούνη - Τσόρι κι έχει να περιμένει και τα γκολ του Καρντόσο. Ο ΠΑΟΚ, όπως είπαμε και στην αρχή, βγάζει φάσεις κι είναι γεμάτος σαν ομάδα. Γεμάτος δείχνει για πρώτη φορά στα τελευταία χρόνια κι ο Παναθηναϊκός. Δεν είναι μόνο ότι έχει προστεθεί ποιότητα. Είναι κι ότι έχει βελτιωθεί πολύ στο αθλητικό επίπεδο. Ποδοσφαιριστές με δυνατά κορμιά που τρέχουνε, πατάνε γερά στο γήπεδο και κερδίζουν τις κόντρες και τις προσωπικές μονομαχίες. Ολα αυτά όμως, να μην ξεχνιόμαστε, με αντιπάλους της πλάκας. Γεγονός που σημαίνει ότι πάμε για ένα πρωτάθλημα που θα κριθεί στα ντέρμπι. Στα μεταξύ τους παιχνίδια. Με δεδομένο λοιπόν ότι η βιασύνη είναι κακός σύμβουλος, ας περιμένουμε να τους δούμε στα δύσκολα. Συμπεράσματα με αντιπάλους της πλάκας δεν βγαίνουνε.

Παίρνουν μέτρα, φεύγουν, για να έρθει ο επόμενος να πάρει τα επόμενα μέτρα

ΤΟ θέμα είναι ότι δεν ντρέπονται. Κι είναι λογικό να μην ντρέπονται. Οταν έχουνε απέναντί τους χαϊβάνια και βαζιβουζούκους. «Δεν θα υπάρξουν άλλες μειώσεις στις συντάξεις» διεμήνυσε ο πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη. Λες κι έχει βρεθεί κανένας πρωθυπουργός μέχρι τώρα που έχει προαναγγείλει νέα μέτρα και περικοπές. Κι επειδή όσα «θα» έχει πει μέχρι τώρα, τα έκανε πράξη, εδικαιούτο να πει ένα ακόμα. «Πάμε καλά» συμπλήρωσε ο Αλέξιος. «Δεν θα υπάρξουν άλλα μέτρα». Λες κι έχει βρεθεί κανένας άλλος πρωθυπουργός που να έχει πει «πάμε άσχημα».

Πόσες φορές το έχουνε ακούσει αυτό τα χαϊβάνια τα τελευταία πέντε χρόνια; Σαμαράδες και Βενιζέλοι το ίδιο ακριβώς ποίημα. Πάντα τα μέτρα που παίρνονται είναι τα τελευταία. Και πάντα έρχονται καινούργια. Κι αυτός ακριβώς είναι ο ρόλος των κυβερνήσεων, μιας χρήσεως, στην Ελλάδα: Παίρνουν μέτρα, φεύγουν, για να έρθει ο επόμενος να πάρει τα επόμενα μέτρα. Που είναι πάντα τα τελευταία. Τσακώνονται λες κι έχει καμία σημασία ποιος θα είναι πρωθυπουργός και ποιο κόμμα θα είναι στην κυβέρνηση. Ποια είναι η διαφορά τους; Οτι η Νέα Δημοκρατία έκλεισε τα κρατικά κανάλια κι ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει τα ιδιωτικά; Και μια καρέκλα να εκτελεί στην Ελλάδα χρέη πρωθυπουργού, τα ίδια αποτελέσματα θα προκύψουν. Πάντα θα γίνεται αυτό που θέλουν οι δανειστές.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι άλλο εκθέτουν δηλαδή κάθε χρόνο στην Εκθεση της Θεσσαλονίκης, πέρα από πρωθυπουργούς;

Η πατρίδα μπορεί να κοιμάται ήσυχη. Ο Κυριάκος θα μειώσει τον ΕΝΦΙΑ κατά 30%. -Ομπσέρβερ.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags