Facebook Pixel Οταν οι 3 κυνηγοί παίζουν για την ομάδα...
| 2016-09-17 12:12:00

Οταν οι 3 κυνηγοί παίζουν για την ομάδα...

Οταν οι 3 κυνηγοί παίζουν για την ομάδα...

Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο του Κώστα Νικολακόπουλου, φυσικά για τον Ολυμπιακό...

Δεν είμαστε για να τρελαινόμαστε, αλλά η ομάδα το πάει καλά. Κι αυτό έχει σημασία. Δείχνει από τότε που άλλαξε προπονητή, ότι έχει αλλάξει και γίνεται σιγά-σιγά… κανονικός Ολυμπιακός, τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα.

Είδαμε και χθες ότι ο Ολυμπιακός κάνει βήματα προς τα εμπρός, από παιχνίδι σε παιχνίδι. Δεν έβγαλε μάτια η ομάδα, αλλά πήρε αυτό που ήθελε μέσα στο σπίτι ενός αντιπάλου, που το καλοκαίρι είχε αποκλείσει τη Σαχτάρ από τα πλέι οφ του Champions League. Τέσσερα χρόνια τώρα η Γιανγκ Μπόις είναι δεύτερη πίσω από τη Βασιλεία, σε ένα πρωτάθλημα όπως το ελβετικό, που είναι Νο 12 στην κατάταξη της UEFA (14ο το ελληνικό…).

Δεν έπαιζε με καμία ομάδα της πλάκας χθες ο Ολυμπιακός. Αυτός τη μίκρυνε σαν ομάδα, γιατί μπορεί ο ίδιος να μη γοήτευσε και να μην έπαιξε μπαλάρα, αλλά ήταν σοβαρός, έξυπνος, συμπαγής και την απενεργοποίησε. Είναι αλήθεια ότι οι Ελβετοί είχαν ελλείψεις (δυο-τρεις πράγματι καλούς παίκτες) και εσωτερικά θέματα μετά την απόφαση της διοίκησης να διώξει τους δύο ανθρώπους (διευθύνοντα σύμβουλο και αθλητικό διευθυντή), που έκαναν το κουμάντο τα τελευταία χρόνια. Ομως, ακριβώς εκεί είναι η μαγκιά όταν παίζεις σε υψηλό επίπεδο, όπως των ομίλων του Europa League: να εκμεταλλεύεσαι τα προβλήματα του άλλου.

Πάνω απ’ όλα το χθεσινό παιχνίδι, ως συνέχεια των προηγούμενων, είναι ένα ακόμη μήνυμα ότι ο Ολυμπιακός με τον Πάουλο Μπέντο πάει να φτιάξει μία πολύ γερή ομάδα. Ομάδα να παίρνει αποτελέσματα στην Ευρώπη και να βάζει πολλά γκολάκια στην Ελλάδα. Ας δούμε την κατάσταση ρεαλιστικά: ο άνθρωπος δουλεύει μόλις έναν μήνα στο Ρέντη! Με τις περισσότερες μεταγραφές να έχουν γίνει τέλη Αυγούστου. Τι περισσότερο να περιμένουμε; Θαύματα; Να ρολάρει αυτόματα η ομάδα και να κεντάει παίζοντας με αντιπάλους όπως η δευτεραθλήτρια Ελβετίας και η 5η στο πορτογαλικό πρωτάθλημα (να θυμίσω, το Σάββατο Αρόουκα-Μπενφίκα 1-2 με το ζόρι…); Οταν θα δέσει η ομάδα, είμαι σίγουρος ότι θα δούμε κι άλλα πράγματα -εννοώ και στα πιο δύσκολα παιχνίδια και όχι μόνο με τη Βέροια.

Αυτό που πρέπει να δούμε είναι ότι ο Ολυμπιακός σήκωσε κεφάλι μετά τον αποκλεισμό του από τους Ισραηλινούς στα προκριματικά του Champions League και τις αλλαγές που έκανε. Πρώτα απέκλεισε την Αρούκα με δύο νίκες και πέρασε από τα προκριματικά του Europa League. Μετά έκανε μία μικρή προετοιμασία για την έναρξη του πρωταθλήματος και το ξεκίνησε με το 6-1 επί της Βέροιας. Και τώρα αρχίζει τους ομίλους του Europa League με ένα μεγάλο «διπλό», αν συνειδητοποιήσουμε τα προβλήματα που είχε η ομάδα όλο το καλοκαίρι, αλλά και ότι η Γιανγκ Μπόις στα πλέι οφ του Champions League είχε βάλει κάτω την Γκλάντμπαχ και αντί να την κερδίσει 2-1 στο πρώτο ματς μέσα στη Βέρνη, έχασε 1-3 και αποκλείστηκε μόνο και μόνο επειδή οι Γερμανοί είχαν τύχη βουνό -και τη διαιτησία.

Μακάρι να συνεχίσει έτσι ο Ολυμπιακός -αυτό πρέπει να λέμε. Ο Μπέντο φαίνεται πως έχει μπει αμέσως στο νόημα και στο πνεύμα της ομάδας. Και δεν μπορεί να είναι τυχαίο ότι στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια του (τα τρία ευρωπαϊκά) έχει τέσσερις νίκες. Την έχει «μαζέψει» την ομάδα, βάζει μία ενδεκάδα και τη «δένει», κάνει ορθές επιλογές σε ενδεκάδα και σχηματισμό και είναι δίκαιος στις αποφάσεις του, αφού παίζουν αυτοί που τα δίνουν όλα -όσα μπορούν.

Χθες, στα δικά μου μάτια, η νίκη ήρθε γιατί πάνω απ’ όλα οι τρεις επιθετικοί έπαιξαν για την ομάδα. Ο Ιντέγε μπορεί να είχε μηδέν τελικές, αλλά όταν πήρε μία φορά την μπάλα στην περιοχή, έκανε τη σωστή κίνηση, την ασίστ. Ο Σεμπά μπορεί να μας έσπασε τα νεύρα με τις λάθος επιλογές του, όμως έτρεξε σαν σκύλος και βοήθησε κάθε συμπαίκτη του. Και ο Ελιουνούσι θυσίασε τον εαυτό του για την ομάδα, γύριζε πίσω όταν χρειάζονταν και έκανε και τον μπακ.

Κι αυτός ακριβώς είναι ο τρόπος για να προχωρήσει η ομάδα. Να είναι ομάδα. Ας το καταλάβουν όλοι και θα είναι κερδισμένοι και οι ίδιοι. Η ομάδα πρέπει να είναι πάνω από τον καθένα. Και ειλικρινά εύχομαι να το κρατήσει αυτό έως το τέλος ο προπονητής.

Είμαι, τέλος, υποχρεωμένος να «πω», ότι μου άρεσε πολύ η κίνηση του (εκτός ευρωπαϊκής λίστας) Πάρντο να ανεβάσει ένα σχόλιο στα social media, με το παιχνίδι σε εξέλιξη: «Πάμε ομάδα»…

Πηγή: Γαύρος

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags