Facebook Pixel Το έκανε ντέρμπι, αλλά στο τέλος πανηγύρισε!
| 2016-09-17 20:05:00

Το έκανε ντέρμπι, αλλά στο τέλος πανηγύρισε!

Το έκανε ντέρμπι, αλλά στο τέλος πανηγύρισε!

Ο Πλατανιάς παρότι προηγήθηκε 3-0, στο φινάλε αγχώθηκε κόντρα στον Λεβαδειακό, τον οποίο και νίκησε με 3-2. Οι Κρητικοί έχουν πλέον 2/2, μετά τη νίκη της πρεμιέρας στην Κέρκυρα.

Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Μανούσος που πέτυχε δύο γκολ, ενώ δίχτυα για τους γηπεδούχους προηγήθηκαν 3-0 στο 34’ βρήκε και ο Γιακουμάκης. Για τον Λεβαδειακό μείωσαν ο Καραχάλιος και ο Γιακουμάκης (38’ και 74’), ενώ είχαν και δοκάρι στο 78’!

Τριάρα ο Πλατανιάς, εύστοχος ο Λεβαδειακός!

Ο Πλατανιάς με …φόρα από τη νίκη της πρεμιέρας στην Κέρκυρα (1-0) μπήκε φουριόζος στο παιχνίδι και από τα πρώτα λεπτά απέκτησε την πρωτοβουλία των κινήσεων και έκλεισε στο μισό γήπεδο τον κάκιστο και χωρίς τρεξίματα Λεβαδειακό. Οι γηπεδούχοι πάταγαν πολύ εύκολα στην αντίπαλη περιοχή και έτσι δεν άργησε να έρθει και το γκολ. Στο 18’ ο Ζεζίνιο… τράκαρε με τον Μεντί στη μεσαία γραμμή και έβγαλε μοναδική ασίστ στον Μανούσο, ο οποίος έφυγε στην κόντρα, πέρασε τον αντίπαλο τερματοφύλακα και με πλασέ εκτός περιοχής έγραψε το 1-0.

Το γκολ αυτό έδωσε ...άλλον αέρα στους Κρητικούς, οι οποίοι στο 26’ έκαναν το 2-0 και πάλι με τον Μανούσο, με σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, ενώ στο 34’ έγινε και το 3-0, με κοντινό πλασέ του Γιακουμάκη σε κενή εστία, μετά από γύρισμα του Μουνάφο. Κι ενώ όλα έδειχναν πως θα είχαμε …πάρτι του Πλατανιά, στο 38’, στην πρώτη τελική του ο Λεβαδειακός βρήκε δίχτυα! Ο Μεντί έδωσε την μπάλα στον Καραχάλιο -ύστερα από λάθος στην άμυνα του Πλατανιά- και ο παίκτης του Λεβαδειακού νίκησε τον Σωτηρίου με χαμηλό σουτ που κατέληξε στην αριστερή του γωνία και έγραψε το 3-1, που έμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Ντέρμπι… από το πουθενά!
Στο δεύτερο 45λεπτο είδαμε ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι, καθώς ο Πλατανιάς έριξε ταχύτητα, φάνηκε πολύ κουρασμένος, ενώ από την άλλη ο Λεβαδειακός βλέποντας την κατάσταση του αντιπάλου του, σιγά – σιγά βγήκε μπροστά και διεκδίκησε κάτι παραπάνω.

Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι στο 75’ μείωσαν σε 3-2 και έβαλαν… φωτιά στο παιχνίδι. Ύστερα από ωραία αντεπίθεση, ο Σίλβα (που μπήκε στο δεύτερο μέρος), έκανε ωραία κίνηση στον χώρο και από δεξιά γύρισε στην καρδιά της άμυνας, όπου ο Πέτρος Γιακουμάκης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Το γκολ αυτό «γέμισε με άγχος» τους Κρητικούς, οι οποίο στο 78’ κόντεψαν να… τρελαθούν, όταν είδαν την σουτάρα του Μιλιάζες να σταματάει στο δοκάρι της ομάδας τους. Τελικά, το 3-2 έμεινε μέχρι το φινάλε και έτσι ο Πλατανιάς πανηγύρισε το δεύτερο συνεχόμενο τρίποντό του στο πρωτάθλημα.
 

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γ. Παράσχος): Σωτηρίου, Βάντερσον, Καρυπίδης, Μπανανά, Αποστολόπουλος, Σανισάβλιεβιτς (82' Ντεβέσα), Γκνιάτιτς, Μενδρινός (69' Τσουράκης), Μουνάφο, Μανούσος (90'+2' Στάθης), Γ. Γιακουμάκης.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ρ. Ντόστανιτς): Ναμάσκο, Μουλόπουλος, Μιλιάζες, Τριποτσέρης (55' Μαχαίρας), Ουόν, Μεντί, Καραχάλιος (64' λ. τρ. Καλτσάς), Π. Γιακουμάκης, Μπελγκαζουανί, Ζεζίνιο, Βασιλείου (46' λ. τρ. Τόνι Σίλβα).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags