Facebook Pixel Ο Κονέ για Εθνική και το "φλερτ" με Παναθηναϊκό...
| 2016-10-05 18:25:00

Ο Κονέ για Εθνική και το "φλερτ" με Παναθηναϊκό...

Ο Κονέ για Εθνική και το "φλερτ" με Παναθηναϊκό...

O διεθνής μέσος σε δηλώσεις του στον ΣΠΟΡ FM μίλησε για το γεγονός ότι ο ίδιος δεν κλήθηκε από τον Μίχαελ Σκίμπε, ενώ αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια στον Αντρέα Στραματσόνι και εξήγησε τι συνέβη με το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κονέ

Για τη βελτίωση της Εθνικής το τελευταίο διάστημα: «Νομίζω ότι βοήθησε το γεγονός πως πήραμε θετικά αποτελέσματα στα φιλικά με την Αυστραλία και την Ολλανδία. Ήταν καλό για την ψυχολογία της ομάδας στο πρώτο επίσημο ματς. Η ομάδα φαίνεται πιο δεμένη, ο καθένας παίζει για τον άλλο και βγάζουμε σιγά-σιγά την ψυχή των προηγούμενων χρόνων. Στα προκριματικά του Euro δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε».

Για το τι συνέβη με τον δανεισμό του στη Φιορεντίνα που δεν ήθελε ο Πάουλο Σόουζα: «Ακριβώς δεν ξέρω τι έγινε. Από όσο κατάλαβα, δεν ήμουν επιλογή δική του, αλλά της διοίκησης. Όσες φορές κουβεντιάσαμε μου είπε ότι προπονούμουν καλά και θα πάρω την ευκαιρία μου, αλλά αυτό δεν συνέβη».

Για το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού και τη σχέση του με τον Αντρέα Στραματσόνι: «Όπως είχα πει, διατηρούσα μια πολύ καλή σχέση με τον κ. Στραματσόνι, που τον θεωρώ άψογο σαν άνθρωπο και τον εκτιμώ σαν προπονητή από όταν ήταν στην Ίντερ. Ήξερα ότι με ήθελε τότε στην ομάδα. Μετά συνεργαστήκαμε στην Ουντινέζε και από εκεί ξεκίνησε η σχέση μας. Από τα ιταλικά Μέσα ξεκίνησε λογικά η φημολογία και μετά επεκτάθηκε στην Ελλάδα.

Υπήρχαν κάποιες συζητήσεις με άλλες ομάδες στην Ιταλία και γι’ αυτό στο πρώτο ματς δεν έπαιξα. Και αυτό έγινε για να γίνει μια μεταγραφή από την οποία θα υπήρχε οικονομικό αντίκρισμα για την ομάδα. Δεν ξέρω αν έγινε συζήτηση μεταξύ Παναθηναϊκού και Ουντινέζε, δεν έμαθα κάτι, οπότε θεωρώ ότι δεν έγινε κάτι επίσημο».

Για το αν θεωρεί ότι η αλλαγή προπονητή στην Ουντινέζε θα επηρεάσει τον χρόνο συμμετοχής του: «Δεν νομίζω. Ένας ποδοσφαιριστής μιλάει στο γήπεδο. Αν είναι καλός σε προπονήσεις και αγώνες, δεν έχεις πρόβλημα με κανένα».

Για τον Ταχτσίδη: «Ο Παναγιώτης είναι ένας ποδοσφαιριστής ψυχολογίας. Τον πιστεύει ο προπονητής και η ομάδα του και μέχρι τώρα κάνει πολύ καλές εμφανίσεις».

Για τον λόγο που δεν κλήθηκε στην Εθνική: «Ο ομοσπονδιακός προπονητής ήθελε παίκτες που να παίζουν. Τώρα λογικά έγινε αυτή η επιλογή για να μη ρισκάρει. Είναι η μόνη απάντηση που μπορώ να δώσω. Όλοι κρίνονται από τα αποτελέσματα, έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Περίμενα μια κλήση στα φιλικά της Αυστραλίας για να με γνωρίσει ο προπονητής, αλλά η απάντηση του τότε ήταν πως δεν αγωνιζόμουν. Και όντως, τότε η απάντηση αυτή ήταν σωστή. Τώρα που παίζω, η μόνη απάντηση που μπορώ να δώσω είναι ότι δεν θέλει να ρισκάρει. Μακάρι να πάνε καλά τα πράγματα γιατί το χρειάζεται η Εθνική».

Για τον λόγο που αποχώρησε ο Ιακίνι από την Ουντινέζε: «Το μόνο λάθος του προπονητή ήταν πως είχε κάποιες ιδέες, αλλά οι παίκτες δεν ήμασταν οι κατάλληλοι γι’ αυτές. Έπρεπε να προσαρμοστεί περισσότερο στο υλικό που είχε. Είναι ένας πολύ καλός προπονητής και άνθρωπος, δουλεύαμε πολύ καλά, αλλά εκ των αποτελεσμάτων, έκανε λάθος σε αυτό».  

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags