Facebook Pixel Το κυρίως πιάτο του πρωταθλήματος έφτασε!
| 2016-10-15 16:02:00

Το κυρίως πιάτο του πρωταθλήματος έφτασε!

Το κυρίως πιάτο του πρωταθλήματος έφτασε!

Ο Απόστολος Αναστασόπουλος σχολιάζει τα όσα έχουμε δει μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα και περιμένει πως και πως το «κυρίως πιάτο» που έρχεται από αυτή την αγωνιστική.

Με την 7η αγωνιστική προ των πυλών (θυμίζουμε δεν έχει πραγματοποιηθεί η 1η και η 2η λόγω του …ελληνικού φαινομένου της αναβολής της έναρξης του πρωταθλήματος) οι φίλαθλοι αισθάνονται σαν να έχουν πάει σε μία ταβέρνα, να έφαγαν τα ορεκτικά τα οποία ήταν αρκούντος ικανοποιητικά για όσα είχαν συνηθίσει, και τώρα να βλέπουν τον σερβιτόρο να φέρνει το κυρίως πιάτο.

Αναμφισβήτητα, τα όσα έχουμε δει μέχρι σήμερα μας έχουν ανοίξει την όρεξη για τη συνέχεια, καθώς σε μόλις τέσσερις ολοκληρωμένες αγωνιστικές δεν υπάρχει ομάδα με το απόλυτο νικών, τα τέσσερα φαβορί για τον τίτλο τα «βρίσκουν σκούρα» ακόμα και με τις λεγόμενες μικρές ομάδες και καμία ομάδα δεν δικαιολογείται να «ουρλιάζει» για κατάφορες διαιτητικές αδικίες εις βάρος της.

Μέχρι σήμερα, έχουμε δει τον πρωταθλητή Ολυμπιακό να έχει εμφανίσει μεν το γνωστό του πρόσωπο και να μην «χαρίζει κάστανα» στο Καραϊσκάκης και το Καυταντζόγλειο αλλά στην Λάρισα βρήκε ζόρια και σαν να μην έφτανε αυτό, έχασε στις καθυστερήσεις ακόμα και τον βαθμό της ισοπαλίας. Παράλληλα, έχοντας περάσει το πιο περίεργο καλοκαίρι των τελευταίων χρόνων, παίκτες και τεχνικό τιμ καλούνται να «κλείσουν στόματα» και να αποδείξουν, το αυτονόητο για τα προηγούμενα χρόνια, πως κουμάντο στο πρωτάθλημα κάνουν αυτοί.

Ο περσινός δεύτερος ΠΑΟΚ μπήκε στην κούρσα του τίτλου με -3 βαθμούς όμως μέχρι τώρα είναι αήττητος και εντυπωσιάζει η επιθετικότητα του και μάλιστα, αν δεν εμφάνιζαν τέτοια δυστοκία στο τελείωμα των φάσεων οι επιθετικοί του και δεν περιπλανιόντουσαν πάνω από την Τούμπα τα φαντάσματα του παρελθόντος, θα λέγαμε ξεκάθαρα πως φέτος η ομάδα της Θεσσαλονίκης είναι φτιαγμένη και έτοιμη για τον τίτλο. Αν, λοιπόν, ο Βλάνταν Ίβιτς βρει τη φόρμουλα για να βελτιώσει το σκοράρισμα, τότε ο ΠΑΟΚ θα συνεχίσει να είναι διεκδικητής του πρωταθλήματος ως το τέλος.

Ο «αθόρυβος» Παναθηναϊκός του Αντρέα Στραματσιόνι μέχρι σήμερα είναι η ήρεμη δύναμη του πρωταθλήματος. Ο Ιταλός διαθέτει σαφώς το ποιοτικότερο υλικό των «πρασίνων» τα τελευταία χρόνια και δείχνει να έχει βρει το μυστικό της επιτυχίας. Μετά από τέσσερα ματς είναι μόνος πρώτος και αήττητος, η ομάδα του έχει ευχέρεια στο σκοράρισμα και την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος έχοντας δεχτεί μόνο ένα τέρμα. Όλα αυτά μας βοηθούν να φτάσουμε στο συμπέρασμα ότι οι πράσινοι είναι έτοιμοι να επιστρέψουν εκεί που ανήκουν, τα δύσκολα χρόνια πέρασαν και πλέον όλοι τους υπολογίζουν σαν ισάξιο διεκδικητή του τίτλου.

Η κυπελλούχος ΑΕΚ, που πέρυσι τερμάτισε τέταρτη, είναι η ομάδα που προβληματίζει περισσότερο ανάμεσα στους διεκδικητές του τίτλου. Το σύνολο του, υπ’ ατμόν, Τιμούρ Κετσπάγια δεν έχει πείσει κανέναν για το αν με το χωρίς επιθετικό προσανατολισμό παιχνίδι του μπορεί να κοντράρει στα ίσια τις υπόλοιπες ομάδες που «βλέπουν» τίτλο. Επιπλέον, μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό η θέση του Γεωργιανού προπονητή κρίνεται επιεικώς επισφαλής και αυτό θα έχει αντίκτυπο και στην ομάδα. Βέβαια, η ΑΕΚ έχει λιγότερα παιχνίδια μπροστά της καθώς δεν αγωνίζεται στο Europa League και έτσι θα έχει περισσότερο χρόνο από τους υπόλοιπους για να δουλέψει την ψυχολογία της ομάδας. Οπότε μένει να δούμε την αγωνιστική της συμπεριφορά στην συνέχεια.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω και γνωρίζοντας πως φέτος είναι ανταγωνιστικές ομάδες όπως ο Πανιώνιος και ο Πλατανιάς, αλλά και με τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα ομάδων όπως η Λάρισα, ο ΠΑΣ Γιάννινα και ο Παναιτωλικός, οι οποίες διαθέτουν ισχυρές έδρες, είναι εύκολο να αντιληφθούμε πως το φετινό πρωτάθλημα δεν θα θυμίζει τα προηγούμενα. Πλέον, με την 7η αγωνιστική να ξεκινάει, μπαίνουμε σε ένα καυτό δίμηνο για τους διεκδικητές του τίτλου όπου, πλην της ΑΕΚ, οι υπόλοιποι θα κληθούν να αγωνιστούν σε 15 παιχνίδια. Οπότε, ας καλωσορίσουμε τον σερβιτόρο και ας περιμένουμε να δούμε τι μας επιφυλάσσει το κυρίως πιάτο του πρωταθλήματος!
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags