Facebook Pixel Αγώνας "Do or Die" με μια ΑΕΚ στα "σχοινιά"!
| 2016-10-17 09:00:00

Αγώνας "Do or Die" με μια ΑΕΚ στα "σχοινιά"!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Αγώνας "Do or Die" με μια ΑΕΚ στα "σχοινιά"!

Δύο οπαδικά σάιτ, της ΑΕΛ και της ΑΕΚ παίζουν bras de fer στον SportDog για το μεταξύ τους παιχνίδι τη Δευτέρα. «Κοινός παρονομαστής η... Γ' Εθνική για τις δυο ομάδες».

Λάρισα και ΑΕΚ διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο παιχνίδι που κλείνει την αυλαία της 7ης αγωνιστικής και θυμίζει κάτι από τα παιχνίδια του παρελθόντος μεταξύ των δύο ομάδων. Η ΑΕΛ προέρχεται από την ισοπαλία κόντρα στον Λεβαδειακό, αλλά και την σπουδαία νίκη με τον Ολυμπιακό, εν αντιθέσει με την Ένωση, η οποία μετά την ήττα στο Καραϊσκάκη βρίσκεται σε κρίση.

Ο Σκύλος δίνει βήμα σε δύο οπαδικά σάιτ των ομάδων προκειμένου να μεταφέρουν ρεπορτάζ και κλίμα στις τάξεις των φιλάθλων. Aelole.gr και Aek-live.gr παίζουν bras de fer στον πάγκο του SportDog. Διαβάστε τί έχουν να πούνε για τον αγώνα.

Aelole.gr

Μια αναμέτρηση με παρελθόν

Η ΑΕΛ υποδέχεται τη Δευτέρα (17/10, 19:30) την ΑΕΚ στο AEL FC ARENA σε αναμέτρηση για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League. 34 φορές έχουν συναντηθεί συνολικά στο παρελθόν η ΑΕΛ και η ΑΕΚ, σε επίσημους αγώνες με γηπεδούχο την ομάδα του κάμπου. Οι «βυσσινί» μετρούν 12 νίκες, οι «κιτρινόμαυροι» 16, ενώ 6 παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα. Στα συνολικά γκολ υπερτερεί η ΑΕΚ με 39-32.

Από τις αναμετρήσεις της δεκαετίας του '80 που κρίνανε μέχρι και τον πρωταθλητή έως και σήμερα τα ματς ανάμεσα στην «Βασίλισσα του Θεσσαλικού κάμπου» και τον δικέφαλο αετό έχουν κοινό παρονομαστή την ένταση, το πάθος και τα μεγάλα σκορ.

Ποιος βυσσινί μπορεί να ξεχάσει το 4-1 της σεζόν 82-83 με δέκα χιλιάδες Λαρισαίους να κυριεύουν την γειτονική πόλη και τον τότε προπονητή Γιάτσεκ Γκμοχ να γράφει στο βιβλίο του «Δέκα χρόνια στο Ελλάντα» πως όταν το λεωφορείο της αποστολής που συνοδευόταν καθ' όλη την διάρκεια της διαδρομής προς τα Τρίκαλα από οπαδούς της ΑΕΛ,φθάνοντας στο γήπεδο, το τελευταίο αυτοκίνητο βρισκόταν στην Λάρισα;

Ή το παιχνίδι της 6ης Μαρτίου του 1988 που έδειξε πως ο τίτλος εκείνης της χρονιάς θα ντυνόταν στα βυσσινί; 20 000 κόσμος στο στάδιο Αλκαζάρ υποκλίθηκε στην γενιά του Καραπιάλη, του Βαλαώρα, του Μητσιμπόνα και των άλλων παιδιών που βάζοντας δυο γκολ από τα αποδυτήρια έκοψε το βήχα μιας πολύ καλής ένωσης και συνάμα τα όνειρα τίτλου που γινόταν στην νέα Φιλαδέλφεια;

Ή το ματς της 9ης Φεβρουαριου 2008 με τους νεοφερμένους Τουμερ Μετίν και Ματσέι Ζουράφσκι να χορεύουν καρσιλαμά της άμυνα της ΑΕΚ και να αναγκάζουν τον Σέρα Φερέρ σε εκδίωξη;

Το παρόν

Τη Δευτέρα (17/10) το απόγευμα, είναι εργάσιμη όσο αφορά τα καταστήματα για τους κατοίκους της Λάρισας, θα αναμετρηθούν δύο ομάδες με το μόνο κοινό χαρακτηριστικό που θα τους συνδέει είναι η μεγάλη περιπέτεια που βίωσαν τα τελευταία χρόνια στις μικρές κατηγορίες. Από την μια η ΑΕΛ που χτίστηκε με σκοπό την άνετη παραμονή στην Super League και από την άλλη ο δικέφαλος του Νότου με το μεγάλο βάθος του πάγκου και τους πρωτοκλασάτους Αλμέιδα, Χριστοδουλοπουλο, Βαργκας και Σιμοες.

Η ΑΕΛ παρατάσσει ένα ρόστερ με πολλούς παίκτες που είχε από την προηγούμενη σεζόν στη Football League. Με τον Άγελο Αναστασιάδη να αλλάζει το σύστημα 6 φορές συνολικά σε 4 ματς και 4 από αυτές στο ματς με την Κέρκυρα. Η ΑΕΛ προσπαθεί όχι τόσο να δημιουργήσει όσο να κλέψει το ματς στηριζόμενη στις αντεπιθέσεις και στην δύναμη που την δίνει η έδρα της.

Στην θέση του τερματοφύλακα μετά την διακοπή συμβολαίου του Ντεγκρά έχουν απομείνει δυο επαγγελματίες. Ο Γεννάδιος Ξενοδόχοβ που αυτή την στιγμή βρίσκεται στο στάδιο της αποθεραπείας μετά από έναν τραυματισμό στον ώμο στο ματς με τον Ολυμπιακό και μοναδική συμμετοχή στην μεγάλη κατηγορία ακριβώς αυτή και ο Ζαχαρίας Καβουσάκης που πέρυσι βρισκόταν στον πάγκο ενώ έχει καταγράψει 28 συμμετοχές με τον Εργοτέλη στην Superleague.

Στην άμυνα οι τρεις που παίρνουν θέση βασικού είναι οι Γιοβάνοβιτς που υπήρξε στο παρελθόν στυλοβάτης της άμυνας του Εργοτέλη, ο Γκόλιας που ήρθε μεταγραφή από την Αναγέννηση Καρδίτσας και ο Παβελ Φαρκας που άφησε ελεύθερο η Ξάνθη, μη υπολογίζοντας τον.

Αριστερά ο Κοντόρ γνωστός για τις μακρινές εκτελέσεις πλαγίου άουτ, ενώ για την θέση του δεξιού οπισθοφύλακα έχει επιστρατευτεί σ’ ένα νέο ρόλο ο Τσιμο Ναβάρο που διανύει κι αυτός περίοδο αποθεραπείας από τραυματισμό στην πρεμιέρα με τον Ηρακλή και ο Βασίλης Ρεντζας που έχει πάρει την συγκεκριμένη θέση, ως αντικαταστάτης του.

Στο κέντρο και κυρίως στα αμυντικά χαφ τις δύο θέσεις των αμυντικών χαφ καλούνται να τις καλύψουν παίκτες που δεν είχαν έως τώρα καμιά συμμετοχή στην μεγάλη κατηγορία. Ο Νίκος Αναστασόπουλος και ο Άντονι Φατιόν που ήρθε με μεταγραφή από τον Απόλλωνα Σμύρνης δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό σε κάθε ματς με την απειρία ωστόσο να είναι κάτι παραπάνω από εμφανής πράγμα που αποτυπώνεται και στον πίνακα των κίτρινων καρτών. Η μαύρη τρύπα θα μεγαλώσει στην περίπτωση που θα πρέπει να λείψει κάποιος από τους δυο αφού ο Άγγελος Αναστασιάδης θα αναγκαστεί να επιστρατεύσει αλχημείες για να καλύψει την θέση.

Αλχημείες αναγκαστικά γίνονται και μεσοεπιθετικά μιας που ο Θωμάς Ναζλίδης ο οποίος δεν έχει καταφέρει να σκοράρει έως τώρα, επιστρατεύεται από δεκάρι ως πλάγιος χαφ ενώ ο Κύπριος της ΑΕΛ, Ανδρέας Αβραάμ, καλύπτει την θέση του αριστερού χαφ και ενίοτε οποιαδήποτε άλλη θέση έχει πρόβλημα στην ροή του ματς ο προπονητής. Είναι χαρακτηριστικό πως στον αγώνα με την Κέρκυρα έπαιξε για λίγα λεπτά και δεξί μπακ! Επιθετικά λοιπόν το βάρος πέφτει στον Βραζιλιάνο Ντόντο ο οποίος έχει αρχίσει να κάνει απόσβεση των 150.000 ευρώ συμβολαίου του με το γκολ στη Λιβαδειά που ισοφάρισε το παιχνίδι δίνοντας το βαθμό στους βυσσινί.

Οι κοινοί παίκτες ΑΕΛ και ΑΕΚ

Κοινά πρόσωπα, σε αγωνιστικό επίπεδο στα φετινά ρόστερ των δύο ομάδων υπάρχει ένας παίκτης της ΑΕΚ που αγωνίστηκε στο παρελθόν με τη φανέλα της ΑΕΛ. Πρόκειται για το Δημήτρη Κολοβέτσιο.

Αναλυτικότερα τα βυσσινί και τα κίτρινα έχουν φορέσει, Δημήτρης Κολοβέτσιος, Σταύρος Σταθάκης, Ηλίας Αναστασάκος, Βαγγέλης Μόρας, Ηλίας Κυριακίδης, Χρυσόστομος Μιχαηλίδης, Γιώργος Πάσιος, Ευριπίδης Κατσαβός, Αλέκος Αλεξανδρής, Γιώργος Αγορογιάννης, Θεολόγης Παπαδόπουλος, Ρίζος Λέλλης

Monsters

Μεγάλοι απόντες από την δευτεριάτικη αναμέτρηση θα είναι οι Monsters. Ο ιστορικότερος και πολυπληθέστερος σύνδεσμος οπαδών της ΑΕΛ με το μοναδικό προνόμιο σε παγκόσμιο επίπεδο να διατηρεί από την ίδρυση του το 1982 έως και σήμερα την πόλη χωρίς σύνδεσμο αντίπαλης ομάδας, από τον περασμένο Ιούλιο βρίσκεται σε αναστολή λειτουργίας συγκρουόμενος ευθέως με την διοίκηση Αλέξη Κούγια. Μια αποχώρηση που είναι κυρίαρχο θέμα συζήτησης σε ολόκληρη την πόλη της Λάρισας αφού η απουσία τους είναι εμφανής.

Aek-live.gr, Βασίλης Γούσιος

Αγώνας «Do or Die» με μια ΑΕΚ στα «σχοινιά»

Ένα παιχνίδι που αν μη τι άλλο αναμένεται να έχει τεράστιο ενδιαφέρον τόσο αναφορικά με το αγωνιστικό σκέλος, όσο φυσικά και με το τι θα ακολουθήσει από πλευράς ΑΕΚ μετά το «τελευταίο σφύριγμα» σχετικά με το θέμα του προπονητή, ο οποίος ανεξαρτήτως αποτελέσματος φέρεται να είναι… υπ’ ατμόν.

Στο στρατόπεδο του Δικεφάλου, παρά το γεγονός ότι μεσολάβησε χρόνος και ένα νικηφόρο φιλικό μετά τα δύο απανωτά «χαστούκια» από Ηρακλή και Ολυμπιακό που «γκρέμισαν» σαν πύργο από τραπουλόχαρτα την υπέρμετρη αισιοδοξία για πρωταθλητισμό που είχε καλλιεργηθεί μετά τις εμφανίσεις κόντρα σε Ξάνθη και Βέροια, είναι φανερό ότι οι κιτρινόμαυροι έχουν πληγεί σημαντικά όσον αφορά το ψυχολογικό κομμάτι κάτι που ενδέχεται να παίξει καθοριστικό ρόλο στο ματς της Δευτέρας κόντρα στη Λάρισα.

Μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι πρόκειται για μια ομάδα η οποία στην έδρα της δυσκολεύει παραδοσιακά την Ένωση, με έναν προπονητή που τέτοιου τύπου αναμετρήσεις είναι το πεδίο ειδίκευσής του και που φυσικά το απέδειξε πριν από μερικές εβδομάδες κόντρα στον Ολυμπιακό, τον οποίο υποχρέωσε και στην πρώτη του ήττα στη φετινή Super League δίχως μάλιστα να απειληθεί ουσιαστικά σε 90 λεπτά αγώνα.

Το «φεγγάρι» στο οποίο βρίσκεται η ΑΕΚ όμως, δεν είναι μόνο προβληματικό στο σκέλος της ψυχολογίας και της γενικής αστάθειας κάτω από την οποία βρίσκεται το σύνολο του Τιμούρ Κετσπάγια. Ο Δικέφαλος τις τελευταίες εβδομάδες θυμίζει… νοσοκομείο, οι απουσίες βασικών παικτών ελέω τραυματισμών είναι ουκ ολίγες, υπάρχουν ανέτοιμοι αγωνιστικά ποδοσφαιριστές που ακόμα προσπαθούν να βρουν ρυθμό, ενώ ο Γεωργιανός τεχνικός αναμένεται να προβεί σε πειραματισμούς εντός του αγωνιστικού χώρου με νέα πρόσωπα μιας και αρκετά από τα σχέδιά του μέχρι τώρα, κυρίως στον χώρο της μεσαίας γραμμής, δείχνουν να έχουν αποτύχει παταγωδώς.

Η μόνη… «όαση» που αχνοφαίνεται στην αχανή έρημο των προβλημάτων που βαδίζει η τωρινή ΑΕΚ, είναι φυσικά η επιστροφή του Ούγκο Αλμέιδα. Αν όντως το ματς κινηθεί σε «ρηχά νερά» ρυθμού και κάποιο απρόοπτο γκολ δεν αλλάξει γρήγορα τις ισορροπίες, το μόνο σίγουρο είναι ότι το αποτέλεσμα θα κριθεί στις λεπτομέρειες, εκεί όπου μπορεί η αδιαμφισβήτητη ποιότητα του Πορτογάλου επιθετικού στο σκοράρισμα να αποβεί καθοριστική.

Όπως και να ‘χει, πρόκειται για ένα ματς ειδικών συνθηκών και το μόνο σίγουρο, δεδομένων και των πιο πρόσφατων πληροφοριών από το κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ, είναι ότι η παραμονή του Κετσπάγια «ακροβατεί» σε τεντωμένο σχοινί, γεγονός που εκ προοιμίου επηρεάζει τον τρόπο προσέγγισης του εν λόγω παιχνιδιού από την Ένωση. Το αν μπορεί πλέον ο ίδιος να αντιστρέψει την εις βάρος του κατάσταση είναι μάλλον ελάχιστα μακριά από τη σφαίρα της φαντασίας και θα κριθεί εν πολλοίς από το πώς θα παρουσιαστεί η ΑΕΚ κόντρα στους Θεσσαλούς. Πάντως, σε όσο αποκαρδιωτική κατάσταση και να βρίσκεται ο Δικέφαλος, είναι γεγονός ότι σε συνθήκες πίεσης αντιδράει και δεν μοιάζει διόλου απίθανο να ξεκινήσει τη δική του αντεπίθεση από… Δευτέρα.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags