Facebook Pixel Μεγάλη νίκη της ΑΕΚ κόντρα σε... Κετσπάγια και Κομίνη
| 2016-10-17 22:33:00

Μεγάλη νίκη της ΑΕΚ κόντρα σε... Κετσπάγια και Κομίνη

Μεγάλη νίκη της ΑΕΚ κόντρα σε... Κετσπάγια και Κομίνη

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την επικράτηση της Ένωσης μέσα στην AEL FC Arena, με τον Γεωργιανό και τον Θεσπρωτό να κάνουν ό,τι μπορούν για να μη νικήσει η ΑΕΚ

Αυτό το «διπλό» το ήθελε μάλλον μια ανώτερη δύναμη για να έρθει. Ο Κομίνης ακόμα βγάζει κάρτες, αφού ακόμα και για την κοκκορομαχία μετά το τέλος του αγώνα του Λάζαρου με τον Γιοβάνοβιτς, έδειξε κίτρινη στους δύο παίκτες, μα ο Χριστοδουλόπουλος είχε άλλη μία και αποβλήθηκε μετά το τέλος του αγώνα. Η μοναδική κάρτα στο β’ μέρος που ήταν δίκαιη ήταν η δεύτερη του Γκάλο. Σε ένα δεύτερο μέρος που ο Κετσπάγια με την αλλαγή που βγάζει έξω τον Πλατέλλα ανοίγει τον δρόμο της πολιορκίας και με τον Κομίνη να δίνει ακόμα και το...κοίταγμα φάουλ, η ΑΕΚ κράτησε μία πολύτιμη νίκη, που την κρατάει κοντά στην κορυφή.

Στο πρώτο μέρος η ΑΕΚ μπορούσε και έπρεπε να καθαρίσει το ματς με βάση τις φάσεις που είχε. Θα μπορούσε να το κάνει και στην έναρξη του β’ μέρους, αν ο Αραβίδης τελείωνε την φάση. Η πολιορκία του τελευταίου ημιώρου, αφορά πρώτα την αλλαγή του Τιμούρ που πετάει έξω τον Πλατέλλα, αντί να βγάλει τον Μπακασέτα, ενώ στη συνέχεια όταν έρχεται η αποβολή του Γκάλο, αντί να αφήσει τον Λαμπρόπουλο στα χαφ, τον πάει δεξιά, με αποτέλεσμα η πίεση να συνεχίζεται. Ο ασταθής στις εξόδους Ανέστη είχε μια μεγάλη επέμβαση ακόμα, ύστερα από εκείνη που έκανε στο β’ μέρος κι έτσι η ΑΕΚ απέδρασε με ένα σπουδαίο διπλό από τη Λάρισα.

Από την άλλη είχαμε τον Θεσπρωτό Κομίνη, που φαινόταν να έχει την πρόθεση να το φέρει Χ το ματς. Στην επανάληψη η Λάρισα κέρδισε φάουλ ακόμα και με την ανάσα των παικτών της ΑΕΚ, αλλά η πολύ μεγάλη εμφάνιση του Τσιγκρίνσκι που καθάρισε σχεδόν τα πάντα κράτησαν την Ένωση όρθια, να φεύγει με ένα μεγάλο αποτέλεσμα, από μία έδρα που ο πρωτοπόρος έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι. Ένα διπλό που ήρθε με τα δύο γκολ του τίμιου Πλατέλλα, που φώναξε "παρών", σε μια πολύ δύσκολη στιγμή. Κι αυτή η νίκη καλύπτει αρκετό από το χαμένο έδαφος. Από την άλλη το βράδυ του Σαββάτου, η ΑΕΚ θα παίξει κόντρα στον Πανιώνιο με δύο ακόμα απώλειες επιπλέον, τον Γκάλο και τον Λάζαρο.

Για το αν πρέπει να μείνει ο Κετσπάγια δεν πρέπει να γίνει ούτε συζήτηση. Μιλάμε για έναν προπονητή που φέρεται να μιλάει με άλλη ομάδα, λίγες ώρες πριν γίνει αυτό το καθοριστικότατο παιχνίδι, με την ΠΑΕ απλώς να παρακολουθεί τις εξελίξεις, αφού άλλωστε και αυτή αναζητά προπονητή. Δεν ξέρω αν μετά τη νίκη, θ’ αλλάξει γραμμή πλεύσης, αλλά δε νομίζω πως με αυτόν τον άνθρωπο που σήμερα στην επανάληψη έκανε απίστευτα πράγματα μπορεί να συνεχίσει να πορεύεται η ΑΕΚ.

Η διαιτησία του Κομίνη σήμερα στη Λάρισα, απλά ήρθε να επιβεβαιώσει πώς δεν έχουν αλλάξει παρά ελάχιστα πράγματα. Η ΑΕΚ μπορεί να έφυγε νικήτρια, αλλά φρόντισε ο διαιτητής να την φορτώσει πολλές κάρτες, δύο αποβολές και βέβαια το πάρτι συνεχίζεται. Όλα αυτά την στιγμή που ο Ιβάν μίλησε για σοκαριστική αναβολή των εκλογών της ΕΠΟ. Και πώς να μην είναι αφού θα συνεχίσουμε να βλέπουμε τα ίδια.

Πηγή: sport-fm.gr 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags