Facebook Pixel Άρθρο Σκουντή για Ολυμπιακό: Οι... εκπνοές του Γκριν πάνε Βιτόρια
Μπάσκετ
| 2016-10-26 14:08:00

Άρθρο Σκουντή για Ολυμπιακό: Οι... εκπνοές του Γκριν πάνε Βιτόρια

Άρθρο Σκουντή για Ολυμπιακό: Οι... εκπνοές του Γκριν πάνε Βιτόρια

Χθες αναρωτιόμουν πόσες ασίστ μπορεί να μοιράσει μέσα σε δυο εβδομάδες ο Βασίλης Σπανούλης, αλλά προϊούσης της βραδιάς αναδείχθηκε ένα δεύτερο πιο αναπάντεχο και σαφώς πιο ιντριγκαδόρικο ερώτημα...

Πόσα buzzer beater (και μάλιστα τρίποντα) προλαβαίνει να πετύχει ένας παίκτης μέσα σε εβδομήντα ώρες;

Δεν ξέρω για τους άλλους, πάντως ο μπαγάσας ο Ερικ Γκριν πρόκανε να βάλει τρία από δαύτα και επιφυλάσσεται διά τα περαιτέρω αύριο στη Βιτόρια, ου μην -με τέτοια φόρα που έχει πάρει- και την Κυριακή κόντρα στον Κολοσσό Ρόδου!

Το Σάββατο το απόγευμα ο ξερακιανός Αμερικανός γκαρντ έγινε ο λυτρωτής του Ολυμπιακού με δυο μεγάλα τρίποντα, το δεύτερο εκ των οποίων έγινε το ακαριαίο χτύπημα που κράτησε ζωντανή την ομάδα του και τη γλύτωσε από το κάζο. Χθες με την κεκτημένη από τη Λευκάδα ταχύτητα το διέπραξε δυο φορές: στη λήξη της πρώτης περιόδου «έγραψε» το 25-19 και στην εκπνοή του τρίτου δεκαλέπτου σηκώθηκε πάλι από τα 6,75μ. και έκανε το σκορ 70-61.

Αυτό το σουτ έγινε το εφαλτήριο που χρειάζονταν οι πρωταθλητές Ελλάδος για να ξεκαθαρίσουν τους λογαριασμούς τους με την Αρμάνι Μιλάνο, να κλειδώσουν τη νίκη και να φορέσουν αυτοί (και όχι οι φιλοξενούμενοί τους) το καλό κοστούμι τους εν όψει της δύσκολης αποστολής στη Βιτόρια.

Την ώρα που η Μπασκόνια στρίμωχνε στα σχοινιά τη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Γκριν έδινε το δικό του ρεσιτάλ και σημείωνε κιόλας ένα ρεκόρ, που δεν είναι αγωνιστικό: πρέπει να έγινε ο ξένος παίκτης που ευτύχησε να ακούσει γρηγορότερα από κάθε άλλον το όνομά του να γίνεται σύνθημα!

Το «Ερικ Γκριν οέ, οέ, οέ» που έχει κιόλας τις πρακτικές δυσκολίες στο να τραγουδηθεί (επειδή το επώνυμο είναι μονοσύλλαβο, σε αντιδιαστολή με τις τρεις συλλαβές του Λοτζέσκι) ακούστηκε πέντε λεπτά πριν από τη λήξη του αγώνα, όταν ο Γιάννης Σφαιρόπουλος τον απέσυρε, προτού τον επαναφέρει για να ξαναπαίξει μαζί με τον Σπανούλη και να γράψουν παρέα (μολονότι δεν σκόραραν) τον επίλογο του ματς.

Ο Γκριν είναι ακριβώς ο παίκτης που χρειάζεται κάθε ομάδα όχι πίσω αλλά δίπλα στην πριμαντόνα της και μάλιστα δεν περιορίζεται στο να κάνει μονάχα τη δεύτερη φωνή και τα ακομπανιαμέντα. Προερχόμενος από τον πάγκο, ο πρώην παίκτης της Σιένα αποτελεί τον ιδανικό εκφραστή της λεγόμενης «instant offense», δηλαδή σε απλά και μάλιστα λαϊκά ελληνικά «μπαίνω μέσα, τα μπουμπουνίζω και τα χώνω»!

Πιθανότατα ο Γκριν, είτε μόνος του στην πεντάδα είτε μαζί με τον Σπανούλη, θα έχει κάθε βράδυ και σε κάθε περίπτωση θα τελειώσει τη σεζόν με διψήφιο νούμερο πόντων και δεν αποκλείεται κιόλας να είναι ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού: καθόλου δεν αποκλείεται από τη στιγμή μάλιστα που ο «V-Span» είναι μανιώδης πασέρ και μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα περάσει δεύτερος στη λίστα πίσω από τον Δημήτρη Διαμαντίδη, αφήνοντας πίσω του τον άλλοτε συμπαίκτη και κουμπάρο του Θοδωρή Παπαλουκά.

Oλα τα υπόλοιπα αποτελούν πλέον ιστορία: από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός σταθεροποίησε την απόδοσή του, έσφιξε την άμυνά του και σταμάτησε να κρατά ή να βάζει τους Μιλανέζους στο παιχνίδι (φαινόμενο που είχε συμβεί τρεις φορές μέχρι τότε), η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Το σερί 12-0 που έτρεξε από το 64-61, με σημείο αναφοράς τα δυο απανωτά τρίποντα του Γκριν, έμοιαζε με την πρόωρη δικλίδα ασφαλείας και παγίωσε τη διψήφια διαφορά και την άνετη επικράτηση.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags