Facebook Pixel Όλα στον αέρα με το νόμο Παππά - Τι γίνεται με τα κανάλια Μαρινάκη-Σαββίδη!
Life
| 2016-10-27 11:00:00

Όλα στον αέρα με το νόμο Παππά - Τι γίνεται με τα κανάλια Μαρινάκη-Σαββίδη!

Όλα στον αέρα με το νόμο Παππά - Τι γίνεται με τα κανάλια Μαρινάκη-Σαββίδη!

Τι θα γίνει με τους τηλεοπτικούς σταθμούς των δύο ισχυρών ανδρών τού ελληνικού ποδοσφαίρου - Ανατρέπονται τα σχέδιά τους για συμμετοχή στην τηλεόραση ή μήπως όχι;

Χαμός γίνεται από χθες το βράδυ στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, καθώς με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ο νόμος Παππά για τη ρύθμιση των τηλεοπτικών συχνοτήτων, κρίθηκε αντισυνταγματικός.

Πρόκειται, προφανώς, για εξέλιξη που ακόμα δεν μπορούν ακόμα να αποτιμηθούν οι επιπτώσεις της, αλλά σε κάθε περίπτωση περιπλέκει την κατάσταση με τα κανάλια.

Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι δύο από τις τέσσερις νέες άδειες που είχαν δοθεί μετά τον διαγωνισμό, αφορούσαν δύο νέους παίκτες στο τηλεοπτικό πεδίο: Δηλαδή τον Βαγγέλη Μαρινάκη και, τελικά, τον Ιβάν Σαββίδη, που πήρε τη θέση του Χρήστου Καλογρίτσα.

Ο SportDog παρόλη τη σκόνη που έχει σηκωθεί γύρω από το θέμα, έψαξε λίγο και έμαθε τι πρόκειται να γίνει στη συνέχεια.

Γιατί πρόθεση της κυβέρνησης, όπως εκφράστηκε από τα επίσημα χείλη τού αρμόδιου υπουργού Νίκου Παππά, είναι να λάβουν προσωρινή άδεια οι εταιρείες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, αρκεί να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν (για αριθμό απασχολουμένων, υποδομές και πρόγραμμα). Φυσικά θα χρειαστεί να καταβάλουν ένα προσωρινό τίμημα, το οποίο αναμένεται να φτάσει στα 7 εκ. ευρώ ετησίως.

Πώς μεταφρέζεται πρακτικά αυτό; Θα έχουν δικαίωμα προσωρινής λειτουργίας οι τέσσερις εταιρείες που επικράτησαν στον διαγωνισμό (ΑΝΤΕΝΝΑ, ΣΚΑΪ, ALTER EGO και DIMERA), δηλαδή τόσο ο Βαγγέλης Μαρινάκης όσο και ο Ιβάν Σαββίδης, αλλά και οι τρεις που πρόσφεραν χαμηλότερα ποσά (ALPHA, STAR και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ) και η εταιρεία του Χρήστου Καλογρίτσα που αποκλείστηκε μετά από τον έλεγχο των περιουσιακών του στοιχείων.

Οριστικά δεν έχουν δικαίωμα προσωρινής άδειας οι τηλεοπτικοί σταθμοί MEGA, EPSILON και ART, που αποκλείστηκαν από τον διαγωνισμό...

Με λίγα λόγια Μαρινάκης και Σαββίδης συνεχίζουν κανονικά το προγραμματισμό που κάνουν για τη δημιουργία τηλεοπτικών σταθμών πανελλήνιας εμβέλειας, μόνο που με τα νέα δεδομένα τα κανάλια δεν θα είναι τέσσερα αλλά οχτώ...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags