Facebook Pixel Σκουντής: Ο Νικ ντύθηκε Μήτσος και ο Τσάβι έγινε Ζέλικο!
Μπάσκετ
| 2016-10-27 16:23:00

Σκουντής: Ο Νικ ντύθηκε Μήτσος και ο Τσάβι έγινε Ζέλικο!

Σκουντής: Ο Νικ ντύθηκε Μήτσος και ο Τσάβι έγινε Ζέλικο!

Δεν ξέρω εάν ο Τσάβι Πασκουάλ κουβάλησε μαζί του την τύχη του πρωτάρη (στον «πράσινο» πάγκο) ή έχει το κοκκαλάκι της νυχτερίδας, αλλά χθες το βράδυ σίγουρα διέθετε την τεχνογνωσία που πηγάζει από την οκτάχρονη εμπειρία του στην Ευρωλίγκα και (όχι το κοκκαλάκι, αλλά) το... καλαθάκι της νυχτερίδας!

Καλαθάκι; Καλαθάρα διά χειρός Καλάθη, ο οποίος, ανήμερα της ονομαστικής γιορτής τού μέχρι πρότινος συμπαίκτη του και σεσημασμένου ως ανθρώπου της τελευταίας στιγμής, Δημήτρη Διαμαντίδη, τίμησε την κληρονομιά που του άφησε και έγραψε τον επίλογο μιας συγκλονιστικής ανατροπής και μιας επικής νίκης...

Απλώς εγώ, επειδή κυριεύομαι από τη λαγνεία προς τη στατιστική, λέω πως είναι κρίμα που ο Νικ μέσα στον πανικό των τελευταίων δευτερολέπτων δεν πρόλαβε να δώσει άλλη μια ασίστ για να πετύχει το περιλάλητο triple double figure και να ‘χει να το παινεύεται πως, εκτός από τον Διαμαντίδη, ακολούθησε επίσης και τα ίχνη του... ΛεΜπρον Τζέιμς στην προχθεσινή πρεμιέρα των Καβαλίερς κόντρα στους Νικς!

Τέτοια ώρα, όμως, τέτοια λόγια!

Το εννοώ ότι η νίκη των εξάκις πρωταθλητών Ευρώπης (που συν τοις άλλοις προσφέρθηκε και ως ένα υπέροχο δώρο στον εορτάζοντα μεγαλομέτοχο της ομάδας, Δημήτρη Γιαννακόπουλο) συνιστά ένα έπος: τρία λεπτά και επτά δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη η Μπάμπεργκ προηγήθηκε με 83-73, ωστόσο οι (βγαλμένοι από το ένδοξο παρελθόν τους) «πράσινοι» πέτυχαν ένα σερί 11-0 και καθάρισαν τη βρόμικη μπουγάδα!

Την έκαναν λαμπίκο και δεν άφησαν ούτε υποψία λεκέ, χάρη στο... απορρυπαντικό του Καλάθη, ο οποίος παρά λίγο να αφήσει τα κόκκαλά του στο παρκέ: έπαιξε 32 λεπτά και 35 δευτερόλεπτα, τελούσε υπό το καθεστώς της πίεσης του Ζήση, δεχόταν το ανελέητο προβοκάρισμα της άμυνας under του Τρινκιέρι και κατάφερε ο μπαγάσας να τελειώσει το ματς με μια μυθική στατιστική...

Σκόραρε 13 πόντους με 4/6 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 2/2 βολές, κατέβασε 11 ριμπάουντ, μοίρασε εννέα ασίστ, έκλεψε τρεις φορές την μπάλα και, στην κορύφωση της ψυχραιμίας και του καθαρού μυαλού του, δεν έκανε ούτε ένα λάθος!

«Respect» που λένε και στο χωριό του, στη Φλόριντα!

Πριν από πέντε χρόνια, στη σειρά των πλέι οφ του Παναθηναϊκού με την Μπαρτσελόνα, ο Καλάθης (στην άμυνα box and one, που έπαιξε ο Ομπράντοβιτς) ακολουθούσε τον Ναβάρο ακόμη και στην τουαλέτα και υπήρξε ο καταλύτης της πρόκρισης. Τότε ο Πασκουάλ τον αναθεμάτιζε ως αντίπαλο, χθες τον αποθέωνε ως σαλπιγκτή της μεγάλης αντεπίθεσης και ως δικό του, πλέον, στρατηγό!

Ο Καλάθης πέτυχε το καλάθι της νίκης, ο Μίλερ, που πήρε το τελευταίο σουτ, δεν έγινε Στρέλνιεκς (στο αντίστοιχο θρίλερ της 10ης Μαρτίου 2016 με τον Ολυμπιακό, σκορ 72-71) και ο Παναθηναϊκός δραπέτευσε από ένα γήπεδο που έμοιαζε με το Αλκατράζ!

Παρεμπιπτόντως, η χθεσινή βραδιά γέννησε ένα... ρεκόρ στα χρονικά της Ευρωλίγκας (και όχι μόνο), διότι ο Παναθηναϊκός έγινε η πρώτη ομάδα την οποία σε τρία ματς έχουν κοουτσάρει τρεις διαφορετικοί προπονητές: με τη Ζαλγκίρις ο Αργύρης Πεδουλάκης, με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας ο Γιώργος Βόβορας και χθες ο Τσάβι Πασκουάλ, που θεωρείται κιόλας μάστορας των special situations.

Στ’ αλήθεια, θα ήθελα πολύ να κρυφακούω στον πάγκο και να ακούσω τι σχεδίασε και ποιες οδηγίες έδωσε την ώρα της μεγάλης πλημμύρας και ενώ μέχρι εκείνη τη στιγμή η (όχι φτιαγμένη και μπολιασμένη με τη δική του φιλοσοφία) ομάδα του παρέπαιε επιτρέποντας στους οικοδεσπότες να τρέξουν ένα επί μέρους σκορ 23-5, να διαρρηγνύουν τη ρακέτα με απανωτές διεισδύσεις και να τη σφυροκοπούν ασταμάτητα.

Είδα τα προφανή: την άμυνα με αλλαγές σε όλα τα σκριν, τον Σίνγκλετον να ανεβαίνει ψηλά για να μαρκάρει τον Ζήση, το σχήμα με τους τρεις γκαρντ, το ένστικτο της αυτοσυντήρησης, την ασφυκτική πίεση, τις επιθέσεις στο transition. Είδα επίσης τον πανικό των Γερμανών και τον ιδρώτα να χαρακώνει το πρόσωπο του Τρινκιέρι.

Μα πιο πολύ, στο τέλος αυτού του δράματος, είδα τον Νικ να γίνεται Μήτσος και τον Τσάβι να ντύνεται Ζέλικο!

εφημερίδα "Goal"

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags