02/11/16 - 20:00

Κινδυνεύει με υποβιβασμό ο Ατρόμητος;

Τι λέει ο Πειθαρχικός Κώδικας για την περίπτωση υποβιβασμού του Ατρόμητου και τι απαντούν οι άνθρωποι της ομάδας!

Κινδυνεύει με υποβιβασμό ο Ατρόμητος;
28.908views 0shares

Ο Ατρόμητος και ο ισχυρός άνδρας του, Γιώργος Σπανός, κλήθηκαν σε απολογία για όσα έγιναν στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο Περιστέρι, με την ομάδα να απειλείται μέχρι και με υποβιβασμό, ενώ ο κ. Σπανός με αποκλεισμό από τα γήπεδα μέχρι και τρία χρόνια.

Σύμφωνα με το άρθρο 28 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ:

«Οποιοσδήποτε ο οποίος εκφοβίζει έναν αξιωματούχο του αγώνα ή οποιονδήποτε εντεταλμένο εν γένει ποδοσφαιρικό όργανο με απειλές, θα τιμωρείται με χρηματική ποινή είκοσι χιλιάδων ευρώ (20.000) τουλάχιστον, και αγωνιστικό αποκλεισμό ή απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο από ένα (1) έως τρία (3) έτη. Εάν υπαίτια είναι ομάδα, επιβάλλονται ποινές ανάλογα με την βαρύτητα του παραπτώματος: α. διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές, β. αφαίρεσης βαθμών και γ. υποβιβασμός ομάδας».

Πάντως από τον Ατρόμητο υποστηρίζουν ότι δεν τίθεται κανένα θέμα τιμωρίας τής έδρας και υποβιβασμού, αφού για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει να υπάρχουν μαζικά επεισόδια σε έναν αγώνα προς τους διαιτητές της αναμέτρησης ή προς άλλους αξιωματούχους, κάτι που στο Περιστέρι δεν συνέβη, με εξαίρεση τη ρίψη ενός μπουκαλιού, που δεν προκάλεσε πρόβλημα στην εξέλιξη του παιχνιδιού.

Όσον αφορά στον Γιώργο Σπανό από τον Ατρόμητο παραδέχονται ότι υπήρξε λεκτικό επεισόδιο, αλλά ουδέποτε χρησιμοποιήθηκε βία προς τον διαιτητή ή τον βοηθό και επουδενί δεν μπορεί να σταθεί τιμωρία απαγόρευσης ενασχόλησης με το άθλημα ή απαγόρευση εισόδου για τρία χρόνια, κάνοντας επίσης λόγο για ανυπόστατα γεγονότα που έχουν γραφτεί στο φύλλο αγώνα.

***Δες τι «περίεργο» έκανε ο Μπέντο που ξάφνιασε τους παίκτες ενόψει ΠΑΟ και συζητήθηκε στα αποδυτήρια!

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ