Facebook Pixel Μυστικό τηλεφώνημα Τσίπρα σε Φίλη: "Νίκο, μπορείς να προσφέρεις από το..."!
Life
| 2016-11-06 14:09:00

Μυστικό τηλεφώνημα Τσίπρα σε Φίλη: "Νίκο, μπορείς να προσφέρεις από το..."!

Μυστικό τηλεφώνημα Τσίπρα σε Φίλη: "Νίκο, μπορείς να προσφέρεις από το..."!

Ο Νίκος Φίλης βρισκόταν στα Χανιά όταν δέχθηκε το πρώτο τηλεφώνημα από τον πρωθυπουργό.

Ακολούθησαν και αρκετά άλλα στη συνέχεια. Όπως διαβάζουμε στο Έθνος της Κυριακής, ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον κ. Φίλη να αποχωρήσει από το υπουργείο Παιδείας, αλλά ο υπουργός που είχε πρόσφατα σηκώσει τη σύγκρουση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο δεν αποδεχόταν τη μετακίνηση του σε άλλο υπουργείο.

«Νίκο, πιστεύω ότι μπορείς να προσφέρεις από άλλο σημαντικό υπουργείο.« φέρεται ότι του είπε ο κ. Τσίπρας, αναγνωρίζοντας το έργο του στο υπ. Παιδείας.

Η πρόταση που λέγεται ότι έγινε στον Νίκο Φίλη ήταν να αναλάβει το υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να κλείσει δια της «πολιτικής αναβάθμισης» του το μέτωπο με την Εκκλησία.

Ωστόσο, ο υπουργός Παιδείας ήταν ανένδοτος και δεν μάσησε -όπως υποστηρίζουν κάποια κυβερνητικά στελέχη- τα λόγια του.

Όπως εξήγησε και δημοσίως αργότερα η κυρία Αναγνωστοπούλου «Δεν μπορεί ένας υπουργός να είναι περιφερόμενος», η αναβάθμιση της οποίας θεωρούνταν δεδομένη στον ανασχηματισμό.

Ο ρόλος του Καμμένου

Πάντως στην απομάκρυνση του κ. Φίλη από το Υπουργείο Παιδείας καταλυτικό ρόλο έπαιξε όχι μόνο ο κ. Ιερώνυμος αλλά και ο κ. Καμμένος, όπως λένε κύκλοι προσκείμενοι στον ίδιο-. Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, ο κ. Καμμένος είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά του στον Πρωθυπουργό για την παραμονή του κ. Φίλη στο Υπουργείο Παιδείας λέγοντάς του ο,τι ένας Υπουργός δεν μπορεί να έχει εμμονές, πρέπει να αποδεχθεί ό,τι η Κυβέρνηση είναι συνεργατική και η Ελλάδα αλλά και το κόμμα που εκπροσωπεί πιστεύει στην Ορθοδοξία, η οποία είναι βασικό στοιχείο της Ελληνικής Κοινωνίας και του Πολιτισμού της.

Πηγή: Crashonline.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags