Facebook Pixel Η ήττα είναι ο Γκιστ!
Μπάσκετ
| 2016-11-17 00:56:00

Η ήττα είναι ο Γκιστ!

Η ήττα είναι ο Γκιστ!

Ο Παναθηναϊκός ήταν συγκινητικός, χτύπησε στα ίσα την Ρεάλ, αλλά στο τέλος "αυτοκτόνησε" και ηττήθηκε με 87-84. Καλύτερος, αλλά και μοιραίος ο Φελντέιν, τεράστιο πλήγμα με Γκιστ εν όψει Ολυμπιακού.

Οι Πράσινοι ήταν εξαιρετικοί στην μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, αλλά με κάποια μοιραία λάθη του πολύ καλού σήμερα Φελντέιν, χάρισαν ουσιαστικά τη νίκη στην Ρεάλ, αλλά κυρίως είδαν τον Τζέιμς Γκιστ να αποχωρεί με πρόβλημα τραυματισμού και να είναι αμφίβολος για το μεθαυριανό (18/11) ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

***ΣΟΚ με Γκιστ! Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ

Το ματς

Ο Τσάβι Πασκουάλ επέλεξε να αλλάξει λίγο την βασική του πεντάδα βάζοντας από το ξεκίνημα του αγώνα τον Γιάννη Μπουρούση, ο οποίος ήταν από τους καλύτερους παίκτες του Παναθηναϊκού στο πρώτο ημίχρονο (10 πόντοι). Πάντως, τα "όργια" στην εναρκτήρια περίοδο τα έκανε ο Τζέιμς Φελντέιν που σημείωσε τρία τρίποντα, δίνοντας προβάδισμα στους Πράσινους με 6-12.

Το ματς είχε καλό ρυθμό με τους παίκτες του Πασκουάλ να τιμωρούν κάθε αμυντική αδράνεια της Ρεάλ που τα είχε βρει σκούρα απέναντι στο επιθετικό κρεσέντο τους. Το πρώτο δεκάλεπτο βρήκε τους φιλοξενούμενους μπροστά με 21-23, με το απίστευτο 5/7 τρίποντα, να κάνει όλη τη δουλειά.

Ο ρυθμός του αγώνα συνέχισε να είναι τρελός, καθώς η Ρεάλ άρχισε να βρίσκει πιο εύκολα τον δρόμο προς το καλάθι και το "τριφύλλι" να βρίσκει σκορ και από τον Μπουρούση, που πέτυχε σημαντικούς πόντους μέσα από την ρακέτα των Μαδριλένων. Από κοντά ήταν και ο Νικ Καλάθης, ο οποίος οργάνωνε τρομερά το παιχνίδι των Πράσινων φτάνοντας τις 6 ασίστ με την συμπλήρωση 20 λεπτών.

Η διαφορά έφτασε στο +6 (32-38) για τον Παναθηναϊκό, αλλά σε εκείνο το σημείο η Ρεάλ πήρε μπρος και με ένα 12-4 σερί πέρασε μπροστά με 44-42, με τους Παππά και Φελντέιν να σκοράρουν ακατάπαυστα από μακριά και να μην αφήνουν το σκορ να ξεφύγει. Το 53-50 του ημιχρόνου προμήνυε τεράστιο ντέρμπι στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ συγκεντρωμένος στο τρίτο δεκάλεπτο έχοντας τον Καλάθη σε εξαιρετική μέρα, αφού ο Έλληνας γκαρντ σκόραρε πολύ με διεισδύσεις, ενώ μοίραζε απίστευτα το ματς και πολλές φορές, μάλιστα, δεν μπορούσαν να καταλάβουν τις πάσες του οι συμπαίκτες του.

Ένα γρήγορο 0-6 έδωσε το προβάδισμα στους Πράσινους με 53-56 που ήλεγχαν τον ρυθμό, αλλά την στιγμή που προηγήθηκαν με 61-64, ξεκίνησε το σόου του Σέρχιο Γιουλ, ο οποίος ήταν εξωπραγματικός! Παίρνοντας κάθε επίθεση των Μαδριλένων, σκόραρε από παντού (κοντά και μακριά) και έβαλε μπροστά την Ρεάλ, με τους Πράσινους να χάνουν πολλά εύκολα λέι απ, κυρίως με τον Μπουρούση.

Το 72-68 έδινε άλλον αέρα στην Ρεάλ, αλλά το ματς ήταν θρίλερ, καθώς ο Παναθηναϊκός δεν έλεγε να το βάλει κάτω. Το 75-68 έγινε 75-72 και παρά το μεγάλο πρόβλημα που προέκυψε με τον Τζέιμς Γκιστ (δεν μπορούσε να σηκωθεί από το παρκέ, έφυγε υποβασταζόμενος από συμπαίκτες του για τα αποδυτήρια), οι Πράσινοι το έφτασαν στον πόντο 75-74 με καλάθι του Μπουρούση και πέρασαν μπροστά με 75-76 με μπάσιμο του Καλάθη.

Τα τελευταία λεπτά ήταν ακατάλληλα για... καρδιακούς, καθώς οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι - χέρι στο σκορ, με τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 77-79 και 79-81, αλλά την Ρεάλ να κάνει 5-0 σερί και με γκολ - φάουλ του Γιουλ να πηγαίνει στο +3 (84-81). Ο Φελντέιν ισοφάρισε σε 84-84 με νέο απίστευτο τρίποντο, 1:04 πριν το τέλος, αλλά στο τέλος επιφύλασσε την χειρότερη απόφαση για το "τριφύλλι".

Με το σκορ στο 86-84 υπέρ της Ρεάλ ο Γιουλ αστοχεί, η μπάλα κατευθύνεται έξω για τον Παναθηναϊκό, αλλά ενώ μπορούσε να την κρατήσει στο παρκέ, επέλεξε να την αφήσει και ο Κάρολ την πέταξε πάνω του έξυπνα κερδίζοντας την κατοχή. Εκεί κάπου τελείωσε το ματς, με τον Κάρολ να βάζει μία βολή και τον Ρίβερς να αστοχεί από πολύ δύσκολη γωνία στην τελευταία επίθεση του "τριφυλλιού".

Για τον Παναθηναϊκό ο Φελντέιν πέτυχε 19 πόντους και ο Καλάθης 15 με 9 ασίστ, ενώ Μπουρούσης και Σίνγλετον είχαν από 13. Για την Ρεάλ δεν έχει νόημα να πούμε κάτι ιδιαίτερο, απλά το ότι ο Σέρχιο Γιουλ ήταν... σεληνιασμένος σημειώνοντας 30 πόντους, επίδοση που συνιστά ρεκόρ καριέρας.

Τα δεκάλεπτα: 21-23, 53-50, 72-68, 87-84.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Ράντολφ 12 (1), Ντρέιπερ 2, Ρούντι 8 (2), Ντόνσιτς, Ματσιούλις 9 (2), Ρέγιες, Αγιόν 8, Κάρολ 6, Χάντερ 4, Γιούλ 30 (4), Τόμπκινς 8 (2).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Σίνγκλετον 13 (1), Νίκολς, Ρίβερς 8 (1), Μποχωρίδης, Φώτσης, Παππάς 8 (1), Φελντέιν 19 (6/7 τρίπ.), Γκιστ 8, Μπουρούσης 13 (1 τρίπ., 9 ριμπ.), Καλάθης 15 (2 τρίπ., 4 ριμπ., 9 ασ.). 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags