Facebook Pixel O Ουζουνίδης θα κάνει τον Παναθηναϊκό ΟΜΑΔΑ!
| 2016-12-02 16:39:00

O Ουζουνίδης θα κάνει τον Παναθηναϊκό ΟΜΑΔΑ!

O Ουζουνίδης θα κάνει τον Παναθηναϊκό ΟΜΑΔΑ!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τον νέο προπονητή του Παναθηναϊκού!

O Mαρίνος Ουζουνίδης ήρθε στον Παναθηναϊκό, όπως περίμενα και το είχα αναφέρει και στο τελευταίο μου blog και κατευθείαν μπαίνει στα βαθιά. Θα καθήσει στον πάγκο στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ με την απαίτηση για νίκη της ομάδας και σε μία Λεωφόρο, που όσοι πάνε θα πάνε με διάθεση γκρίνιας λόγω της πολύ κακής πορείας της ομάδας μέχρι τώρα.

Θεωρώ, ότι ήταν απόλυτα σωστή η επιλογή του Ουζουνίδη. Τον Μαρίνο τον έχω ζήσει και ως παίκτη στον Παναθηναϊκό, τότε που ήταν από τους κορυφαίους κεντρικούς αμυντικούς και έφθασε μία ανάσα από τον τελικό του τσάμπιονς λιγκ το 1996. Είναι έξυπνος , μαχητής και του αρέσουν τα δύσκολα. Δεν έχει κανένα πρόβλημα, που ο Παναθηναϊκός είναι σε τόσο άσχημη κατάσταση. Όταν πήγε στον Πανιώνιο η ομάδα ήταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας και ο Ουζουνίδης κατάφερε και τους έστρωσε, έκανε μία καταπληκτική πορεία με ένα ρόστερ με νέα παιδιά, αλλά και κάποιους ξένους , που εξελίχθηκαν στα χέρια του. Ο Μπουμάλ είναι ένα παράδειγμα. Αυτός τον βελτίωσε και έφθασε ο Μπουμάλ να κάνει μεταγραφή στον Παναθηναϊκό, όπου τώρα τον βρίσκει πάλι και είμαι σίγουρος, ότι θα αποδειχθεί μία εσωτερική μεταγραφή για την ομάδα.

Τι περιμένω να δω από τον Παναθηναϊκό του Ουζουνίδη; Δεν ξέρω που θα φθάσει η ομάδα στον πάγκο με τον Μαρίνο στον πάγκο. Εξάλλου φέτος είναι σχεδόν από όλους τους στόχους έξω και η αλλαγή στον πάγκο άργησε πολύ να γίνει. Αν γινόταν πιο πριν ίσως τώρα είχε περάσει στο κύπελλο, να ήταν πιο κοντά στον Ολυμπιακό και να είχε κάνει κάποια νίκη στο Europa League.

Για αυτό, που είμαι σίγουρος είναι , ότι με τον Ουζουνίδη στον πάγκο θα δούμε μία ΟΜΑΔΑ στο γήπεδο. Ομάδα που δεν υπήρχε μέχρι τώρα. Θα δούμε όσους παίζουν να δίνουν το 100% και σιγά-σιγά θα δούμε την ομάδα να τρέχει όλο και πιο πολύ. Ο Μαρίνος έχει τον τρόπο να «φτιάχνει» τους παίκτες , μιλάει πολύ μαζί τους και τους δίνει κίνητρο για να δίνουν τα πάντα στις προπονήσεις και στο γήπεδο. Παίκτης που δεν θα βλέπει την προπόνηση σαν αγώνα και θα είναι χαλαρός, με τον Ουζουνίδη δεν θα παίζει.

Επίσης είναι δεδομένο, ότι ο Ουζουνίδης θα ακολουθήσει ένα σύστημα , μία τακτική. Αυτά τα ….Στραματσόνικα από το 4-2-3-1 πάμε στο 4-4-2 σε ευθεία , μετά στο 4-4-2 σε ρόμβο, μετά στο 3-5-2, μετά στο 3-4-2-1, που τα βλέπαμε σε κάθε ματς , τα ξεχνάμε. Ο Ουζουνίδης θα έχει ένα συγκεκριμένο πλάνο , θα δουλέψει στο 4-4-1-1, η και 4-4-2 και θα έχουν συγκεκριμένο ρόλο οι παίκτες στο γήπεδο. Θα ξέρουν τι πρέπει να κάνουν , όταν η ομάδα επιτίθεται και όταν η ομάδα αμύνεται. Δηλαδή τα βασικά, διότι μέχρι τώρα ούτε τα βασικά δεν βλέπαμε.

Ο Ουζουνίδης έρχεται διαβασμένος στον Παναθηναϊκό, αφού εδώ και καιρό βλέπει την ομάδα και ήδη έχει στο μυαλό του μία ενδεκάδα, την οποία σύντομα θα δούμε. Είναι προπονητής, που έχει τους παίκτες μία στο καρφί και μία στο πέταλο , για αυτό και η πειθαρχία είναι το Α και το Ω στα δικά του αποδυτήρια. Παίκτες , που είναι επαγγελματίες θα περάσουν καλά, θα γουστάρουν και θα παίζουν καλά . Παίκτες, που είναι τρεις λαλούν και δύο χορεύουν, είτε θα συμμορφωθούν, είτε θα αποχωρήσουν.

Αυτές είναι οι πρώτες αλλαγές, που θα δούμε στον Παναθηναϊκό με τον Ουζουνίδη. Θα πετύχει; Κανείς δεν το ξέρει. Σίγουρα θα δούμε άλλον Παναθηναϊκό, αλλά από κει και πέρα κανείς δεν ξέρει αν ένας προπονητής δένει σε μία ομάδα, η όχι. Ο Ουζουνίδης έχει το αβαντάζ, ότι ξέρει πρόσωπα και πράγματα, ξέρει και νοιώθει τι σημαίνει Παναθηναϊκός , αλλά αναλαμβάνει την ομάδα σε μία βαθιά κρίση. Την ίδια ώρα, όμως, έχει πολύ όρεξη για δουλειά ,θέλει να πετύχει , του αρέσουν τα δύσκολα και έχει αποδείξει ότι τα καταφέρνει και στον πρωταθλητισμό σαν προπονητής με τον τίτλο που πήρε με τον ΑΠΟΕΛ. Αυτό που χρειάζεται ο Μαρίνος είναι στήριξη και μακάρι να φτιάξει μία ομάδα, που χαίρεσαι να την βλέπεις. Να ξαναφέρει τον κόσμο(που μέχρι τώρα δεν άντεχε να βλέπει αυτό το πράγμα που λεγόταν Παναθηναϊκός) στο γήπεδο.Σημειώστε και κάτι ακόμα. Ο Ουζουνίδης είναι πολύ οργανωτικός. Η λέξη οργάνωση ήταν αγνωστη στην καθημερινότητα ατο Κορωπι, όπως είχα τονίσει επανειλημένα...

ΥΓ: Ο Κόλα επιστρέφει σαν συνεργάτης του Ουζουνίδη και ο Γιιάγκου θα είναι ο γυμναστής. Ο Κόλα ήρθε η ώρα να φορέσει και πάλι την πράσινη φόρμα, όχι σαν παίκτης, αλλά σαν μέλος του προπονητικού τιμ, ενώ για τον γυμναστή ακούγονται τα καλύτερα

Πηγή: Gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags