Facebook Pixel Ψυχρή δολοφόνος η Ξάνθη!
| 2016-12-04 20:06:00

Ψυχρή δολοφόνος η Ξάνθη!

Ψυχρή δολοφόνος η Ξάνθη!

Αποθέωση της αποτελεσματικότητας από τους Ακρίτες που πέτυχαν τρία γκολ σε ισάριθμες ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο και πήραν τη νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης με 3-1.

Μεγάλη νίκη για την Ξάνθη κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Οι Ακρίτες έδωσαν… ρεσιτάλ αποτελεσματικότητας σκοράροντας τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο και διευκολύνοντας κατά πολύ τη δουλειά τους για τη συνέχεια. Η ομάδα του Λουτσέσκου πήρε την πρώτη της εντός έδρας νίκη για φέτος και ανέβηκε στην 5η θέση με 16 βαθμούς αφήνοντας τους Αρκάδες στη 13η με 10 πόντους.

Το… άγγιγμα του Μίδα οι παίκτες της Ξάνθης!

«Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται», λέει ο λαός και οι γηπεδούχοι επιβεβαίωσαν πέρα για πέρα το παραπάνω ρητό. Οι Ακρίτες ευτύχησαν να προηγηθούν μόλις στο 2ο λεπτό σκοράροντας στη πρώτη τους ευκαιρία στο ματς. Το γκολ πέτυχε ο Βασιλακάκης, ο οποίος νίκησε τον Ντοναρούμα με ωραία κεφαλιά έπειτα από κόρνερ του Τριάδη. Ο Αστέρας σκόραρε στο 9’ με τον Καλτσά, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Η απόφαση, πάντως, μάλλον ήταν λανθασμένη καθώς ο Λισγάρας φαίνεται να καλύπτει τον μεσοεπιθετικό των Αρκάδων.

Η συνέχεια αποτέλεσε την… αποθέωση του αποτελεσματικού ποδοσφαίρου καθώς οι Ακρίτες μετουσίωσαν σε γκολ κάθε καλή στιγμή που δημιούργησαν στο πρώτο μέρος! Το 2-0 έκανε ο Γιουνές με αρκετή δόση τύχης αφού το σουτ που επιχείρησε εκτός περιοχής στο 14’ κόντραρε στον Χαμντανί και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Ντοναρούμα. Οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα τριών τερμάτων στο 31’ με τον Λάζιτς να παίρνει το ριμπάουντ μετά από σουτ του Τριάδη που κόντραρε στα σώματα και να γράφει το 3-0 με ωραίο αριστερό σουτ στην κίνηση!

Δεν το έβαλε κάτω ο Αστέρας

Οι Αρκάδες δεν παράτησαν το παιχνίδι παρά το εις βάρος τους σκορ, αλλά αντιθέτως μπήκαν στο δεύτερο 45λεπτο με όρεξη να πιέσουν και να πετύχουν ένα γκολ που θα τους έβαζε εκ νέου στο ματς. Αυτό ακριβώς κατάφεραν στο 53’ με τον Ιωαννίδη να πιάνει ένα «ξερό» σουτ εκτός περιοχής νικώντας τον Ζίβκοβιτς.

Δεν είχε συνέχεια η αντεπίθεση

Παρ’ όλα αυτά, η επιθετική δραστηριότητα του Αστέρα άρχισε να φθίνει όσο περνούσε η ώρα. Οι παίκτες της Ξάνθης έδειχναν να πατούν καλύτερα στον αγωνιστικό και διαχειρίζονταν σχετικά εύκολα το προβάδισμά τους δίχως να πιέζονται ιδιαίτερα. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι είχαν την ευκαιρία να «καθαρίσουν» το ματς μια και καλή, αλλά στο 69’ ο Ντοναρούμα αρνήθηκε το 4-1 επεμβαίνοντας στην κοντινή προβολή του Λισγάρα μετά από φάουλ του Ντε Λούκας. Ο Ιταλός γκολκίπερ χρειάστηκε να πραγματοποιήσει ακόμα μια εξαιρετική απόκρουση στο 82’ νικώντας τον Βασιλακάκη που έκανε την προβολή εξ’ επαφής.

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε χωρίς περαιτέρω συγκινήσεις με την Ξάνθη να παίρνει μια σημαντική νίκη.

Ξάνθη: Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Φλίσκας (64’ Χατζητερζόγλου), Λισγάρας, Γουάλας, Βασιλακάκης (86’ Π. Ορφανίδης), Ντε Λούκας, Τριάδης (75’ Νιέτο), Λάζιτς, Λουσέρο, Γιουνές.

Αστέρας Τρίπολης: Ντοναρούμα, Ιγκόρ (68’ Κώτσιρας), Μπέρτος, Χαμντανί, Γιαννούλης, Δημούτσος, Τσουκαλάς, Καλτσάς, Φερνάντες (46’ Τσιλιανίδης), Μάσα (63’ Τσάβες), Ιωαννίδης.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags