Facebook Pixel Τα εγκαίνια της Σπόρτινγκ
| 2016-12-05 12:54:00

Τα εγκαίνια της Σπόρτινγκ

Τα εγκαίνια της Σπόρτινγκ

Με τεράστια επιτυχία στέφθηκαν τα εγκαίνια της πρώτης ακαδημίας της Σπόρτινγκ στην Ευρώπη, με την Αθήνα να γίνεται η πρώτη χώρα που φιλοξενεί τον ιστορικό σύλλογο.

 Η έλευση του προέδρου της ομάδας, Μπρούνο Ντε Καρβάλιο καθώς επίσης και η παρουσία του διευθυντή της ακαδημίας από τη Λισαβόνα, Ρουί Ρέις, αποτέλεσαν χωρίς αμφιβολία το πιο σημαντικό γεγονός της χθεσινής εκδήλωσης, ενώ ξεχωριστό χρώμα έδωσε και η παρουσία της αδερφής του Κριστιάνο Ρονάλντο, Κάτια Αβέιρο.


Ο διευθυντής της ακαδημίας Φρανσίσκο Ζουέλα μαζί με τον ιδιοκτήτη του Anima Club, Γρηγόρη Τζαβίδα, ξενάγησαν τους εκλεκτούς καλεσμένους τους στις εγκαταστάσεις που φιλοξενούν την Σπόρτινγκ, ενώ οι μικροί ποδοσφαιριστές είχαν την ευκαιρία να παίξουν μπάλα με τον πρόεδρο της ομάδας και να φωτογραφηθούν μαζί του στα αποδυτήρια και στο γήπεδο. Από τη μεριά της, η Κάτια Αβέιρο δε δίστασε να μπει στον αγωνιστικό χώρο και να καθίσει στο χορτάρι, προκειμένου να βγάλει αναμνηστικές φωτογραφίες με τους μικρούς ποδοσφαιριστές.


Αμέσως μετά την κοπή της κορδέλας και την παρουσίαση της επίσημης πλακέτας της ακαδημίας στην Αθήνα, παραχωρήθηκε συνέντευξη Τύπου. Ο Μπρούνο Ντε Καρβάλιο επεσήμανε μεταξύ άλλων τη σπουδαιότητα αυτής της ακαδημίας, λέγοντας πως: «Η Σπόρτινγκ είναι κάτι παραπάνω από ένας ποδοσφαιρικός σύλλογος. Δεν μας ενδιαφέρει να βγάζουμε μόνο σωστούς παίκτες, αλλά και σωστούς ανθρώπους. Νομίζω πως κάναμε σωστή επιλογή με το να διαλέξουμε την Ελλάδα. Δίνω θερμά συγχαρητήρια στο Φρανσίσκο Ζουέλα για τη δουλειά που έκανε εδώ στη χώρα σας και εύχομαι σε όλους καλή επιτυχία». Ο ισχυρός άντρας της Σπόρτινγκ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης, Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του από τη δική τους ομάδα: «Είναι πολύ σπουδαίο για εμάς να βλέπουμε έναν δικό μας παίκτη να είναι αυτή τη στιγμή ο κορυφαίος του κόσμου».


Από τη μεριά της η Κάτια Αβέιρο τόνισε πως χρειάζεται πολύ σκληρή δουλειά για να πετύχεις τους στόχους σου, φέρνοντας σαν παράδειγμα τον αδερφό της: «Αρχικά θα ήθελα να πω ένα μεγάλο μπράβο στους ανθρώπους της Σπόρτινγκ εδώ στην Αθήνα για την εξαιρετική δουλειά που έχουν κάνει. Είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά να νιώθουν άνετα και να χαίρονται όταν βρίσκονται στο χώρο που παίζουν ποδόσφαιρο. Για να πετύχεις στη ζωή σου πρέπει να δουλέψεις πολύ σκληρά και σε καθημερινή βάση. Αυτό έκανε και ο Κριστιάνο. Με υπομονή και πολύ δουλειά θα πετύχουμε όλοι τους στόχους μας». 


Σε ότι αφορά τον Φρανσίσκο Ζουέλα, δεν μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνησή του για την πρόκληση που ανοίγεται αυτή τη στιγμή μπροστά του, λέγοντας πως: «Είναι μεγάλη χαρά για μένα να βρισκόμαστε όλοι εδώ και να εγκαινιάζουμε την ακαδημία ενός τόσο μεγάλου συλλόγου. Ξέρω ότι η Σπόρτινγκ είναι μία από τις κορυφαίες ομάδες στην οργάνωση ακαδημιών και πιστεύω πως η Ελλάδα χρειάζεται τέτοια ερεθίσματα. Ευχαριστώ πολύ τους ανθρώπους της Σπόρτνιγκ και κυρίως τον Μπρούνο Ντε Καρβάλιο, για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε. Να είναι σίγουρος πως θα παλέψουμε για το καλύτερο». 


Μετά το τέλος της συνέντευξης τύπου, παραχωρήθηκαν και τιμητικές πλακέτες. Ο Φρανσίσκο Ζουέλα, ο Γρηγόρης Τζαβίδας, ο Αντρέας Μπαρμπαρής (τεχνικός διευθυντής της ακαδημίας της Σπόρτινγκ στην Αθήνα) και ο Σάββας Γκέραλης (Αντιδήμαρχος Σαρωνικού) παρέδωσαν τιμητικές πλακέτες στον Μπρούνο Ντε Καρβάλιο και στην Κάτια Αβέιρο. Από τη μεριά του ο πρόεδρος της Σπόρτινγκ χάρισε μία πλακέτα με το γήπεδο της ομάδας στον Φρανσίσκο Ζουέλα καθώς επίσης και δύο φανέλες με τις υπογραφές των παικτών.


Το παρών στην εκδήλωση έδωσε και πλήθος κόσμου τόσο από τον χώρο του ποδοσφαίρου όσο και από τον καλλιτεχνικό. Πιο συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, Γιώργος Στράτος βρέθηκε στα εγκαίνια μαζί με τον γιό του και είχε την ευκαιρία να μιλήσει – σε άπταιστα ισπανικά – τόσο με τον Μπρούνο Ντε Καρβάλιο, όσο και με την Κάτια Αβέιρο. Μάλιστα οι τέσσερεις τους έβγαλαν και αρκετές αναμνηστικές φωτογραφίες, ενώ ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας μίλησε και στο κανάλι της Σπόρτινγκ που βρέθηκε εκεί. Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν και οι: Άκης Μάντζιος, Ντανιέλ Μπατίστα, Σίνισα Γκόγκιτς, καθώς επίσης και οι παίκτες του Ολυμπιακού Σεμπά και Μπρούνο Βιάνα. Από τον καλλιτεχνικό χώρο, το παρών έδωσαν οι Πάνος Κιάμος και Γιώργος Λιανός, οι οποίοι συνοδευόντουσαν από τις συζύγους και τα παιδιά τους.  

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags