06/12/16 - 10:39

Ο ΠΑΟΚ είναι η Ελλάδα που ποτέ δεν πεθαίνει

Τι συμβαίνει στον ΠΑΟΚ που είναι για τα μπάζα; Τίποτα δεν συμβαίνει! Και γιατί να τρέχει κάτι άξιο έρευνας; Τα πάντα όλα...δικαιολογούν την αιωνιότητα του ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ είναι η Ελλάδα που ποτέ δεν πεθαίνει
31.013views 0shares

Είναι αφελέστατος στα όρια της γελοιότητος και της ασχετοσύνης εκείνος ο οποίος θα αναρωτηθεί τι συμβαίνει στον ΠΑΟΚ. Επειδή η ομάδα για μία σαιζόν ακόμα ξεκίνησε με στόχο πρωταθλητισμού και βρίσκεται... κάπου χαμηλά στη βαθμολογία.

Αυτός είναι ο ΠΑΟΚ. Ο γνωστός. Απλά και στο τρέχον πρωτάθλημα επιβεβαιώνει το ποιός είναι. Αυτός που ήταν και πριν έρθει ο Ιβάν Σαββίδης. Καμία διαφορά που ανέλαβε ο Ρώσος ομογενής, καμία διαφορά αν αύριο εγκαταλείψει.

ΠΑΟΚ είναι αυτός, με λεφτά κι όχι. Με χρέη κι όχι. Με παικταράδες κι όχι. Πάντα ο ίδιος. Αυτή είναι η δύναμή του. Ίδιος κι όταν τον αδικεί η διαιτησία, κι όταν δεν έχει παράπονα από τα κοράκια.

Σε τι οφείλεται, αλήθεια, η διαχρονική δυναμική του ΠΑΟΚ να παραμένει πάντα εκτός ποδοσφαιρικής εξουσίας; Χωρίς την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Μ’ έναν τίτλο κάθε 20 και 40 χρόνια.

Είναι Ελλάδα ο ΠΑΟΚ. Η αθάνατη Ελλάδα. Η Ελλάδα που ποτέ δεν πεθαίνει, το λέει και ο εθνικός της Ύμνος. Όχι τυχαίο αυτό. Ότι ο ΠΑΟΚ, ειδικά ο ΠΑΟΚ περισσότερο από κάθε άλλη ποδοσφαιρική ομάδα, εκφράζει την Ελλάδα από το 1821 μέχρι και σήμερα. Την Ελλάδα όπως την ορίζει το κράτος. Αυτό το γαμημένο κράτος που αντιστέκεται στο πνεύμα της Ευρώπης, που παραμένει Βαλκάνια, διότι αρνείται την τεχνολογία, την τεχνογνωσία, τον προγραμματισμό, την οργάνωση, τις επενδύσεις, τους βασικούς κανόνες για την ανάπτυξη της οικονομίας, για την παραγωγή χρήματος, για την επιδίωξη αποτελέσματος.

Ο ΠΑΟΚ είναι η Ελλάδα της κομπίνας και του παρασιτισμού, των υποσχέσεων και της παραμύθας, των καταγγελιών και των σκανδάλων. Πώς, λοιπόν, να βρει το δρόμο του ο ΠΑΟΚ! Ο ΠΑΟΚ που ναι μεν αγωνιστικά διασύρεται και έτσι όπως λειτουργεί δεν μπορεί να φτιάξει ομάδα, όμως από την άλλη «χρησιμοποιείται» από εκείνους που τον «υπηρετούν». Μέχρι να τους πάρει χαμπάρι ο κόσμος, ο οποίος βέβαια έχει πάντα ανοικτά τα πόδια για τον επόμενο σωτήρα.

Με σκούπα... να καθαρίσει ο Ιβάν στον ΠΑΟΚ, διάβασε apodytiriakias.gr

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK